Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мерси колеги за бързия отговор.Значи като изпразня резервоара ще сложа добавката и после ще заредя до горе. Остава само да реша коя точно на STP, попаднах на добри мнения точно за тази FUEL INJECTOR CLEANER и май нея ще сложа. Някакви други предложения някой ако има да казва, аз приемам съвети
    Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

най-лесно ще се тества на радара при люлинския тунел принципно антените при смартфоните са проблема, а не самият gps чип, но тъй като грешките които дава са случайни средно статистически се елиминират при измерване на скорост, ще го тествам три пъти поред при еднакви условия и ще докладвам
      Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Nocturne) написа:
        Мерси колеги за бързия отговор.Значи като изпразня резервоара ще сложа добавката и после ще заредя до горе. Остава само да реша коя точно на STP, попаднах на добри мнения точно за тази FUEL INJECTOR CLEANER и май нея ще сложа. Някакви други предложения някой ако има да казва, аз приемам съвети
        Точно тази съм я ползвал, обаче на старото Браво. Останах много доволен. Не е задължително да зарежддаш догоре. Поне си спомням, че една опаковка е за около 20 литра.
        Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic

Коментар

Aз пък ви съветвам да не ползвате такива добавки,защото ефекта е краткотраен и после става по-зле.Просто защото тези добавки са много силни,разлагат всичката мизерия от резервоара и рейката и се набива къде,ами в най тясното място на горивната система а именно дюзите.Повярвайте ми 2 пъти съм го правил на моя кола,и след 10-15 000 км.на едната блокирала а на другата направо изгоряла дюза.Това е мое мнение не ангажирам никой,просто давам съвет,особено към вас с новите Бравоци
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
          Ventura garage

Коментар

затова слагаме профилактично, за да не се натрупват утайки никъде :D
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

А бензините с добавки по различните бензиностанции не са ли с такъв ефект?
              Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic

Коментар

Mury написа:
                Aз пък ви съветвам да не ползвате такива добавки,защото ефекта е краткотраен и после става по-зле.Просто защото тези добавки са много силни,разлагат всичката мизерия от резервоара и рейката и се набива къде,ами в най тясното място на горивната система а именно дюзите.Повярвайте ми 2 пъти съм го правил на моя кола,и след 10-15 000 км.на едната блокирала а на другата направо изгоряла дюза.Това е мое мнение не ангажирам никой,просто давам съвет,особено към вас с новите Бравоци
                Ние не сме с дизел, мисля че има разлика.
                Еми с нещо такова са да. По принцип бензина е много важен, за да не се натрупват въобще такива отлагания.След като взех клубната карта Еко зареждах само 95+ основно и 100 понякога, но сега с тия цени на бензина съм на 95 Economy, който уж е с 2% от добавките които се слагат на 95+ . Тези 2% ако го има ще е хубаво, но пак са крайно недостатъчни.

Коментар

Mury написа:
                  Краткотрайният ефект при мен е вече втора година...Имах проблеми с паленето при студено време - сложих точния продукт за целта, изчезнаха и оттогава не са се появявали. Съветът ти трябва да е към някого със стара кола, да има толкова утайка в нов двигател не ми се вярва...А и препарат за почистване на дюзи на реномирана фирма да е направен така, че след ползване да задръства...дюзите!?

Коментар

Днес претеглих колата на промишлен кантар в един склад за вторични суровини и резултатите са доста объркващи...Според книжката моята версия е 1275 кг - без пътници, само всички течности и резервоара на 90%.Да, ама не. С резервоар на 25% кантарът отчете 1390. Което ако сметнем и разликата в безнина означава около 150 кг. разлика спрямо книжката.Първата ми мисъл е, че кантарът е ужасно неточен. Но мен ме измери само с 3кг. разлика от домашния ми кантар, при това ми намали килограмите. Тоест ако наистина е неточен, означава, че колата е дори по-тежка от 1390...Странна работа...

Коментар

е да, ама ти си примерно 90 килограмаи тези 3 кг. като % не са малко...освен това грешката на кантара е различна в зависимост от теглотопробвай на друго мястоабсурд бензинова кола била тя и с тавански прозорец :D да е 1400 кг.
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Себе си не броя, затова не съм го писал - това са килограми без мен.Но виж за покрива не се сетих - това ще да е, или поне половината разлика...Като нищо е едно 50 кг поне...Щом 4 души го сваляха в АИ За грешката на кантара съм съгласен - аз затова я смятам в проценти. При мен отклонението беше около 5%, а колата ако е 1300, 5% са 65 кг. Само че в обратната посока Ако отклонението на кантара се запазва и при по-високи килограми, значи колата е още по-тежка

Коментар

Nocturne) написа:
                          Mury написа:
                          Ние не сме с дизел, мисля че има разлика.
                          Еми с нещо такова са да. По принцип бензина е много важен, за да не се натрупват въобще такива отлагания.След като взех клубната карта Еко зареждах само 95+ основно и 100 понякога, но сега с тия цени на бензина съм на 95 Economy, който уж е с 2% от добавките които се слагат на 95+ . Тези 2% ако го има ще е хубаво, но пак са крайно недостатъчни.
                          Що си мислиш че при бензинови двигатели с директно впръскване,дюзите са много по-различни.
                          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                          Ventura garage

Коментар

lyubohar написа:
                            Mury написа:
                            Краткотрайният ефект при мен е вече втора година...Имах проблеми с паленето при студено време - сложих точния продукт за целта, изчезнаха и оттогава не са се появявали. Съветът ти трябва да е към някого със стара кола, да има толкова утайка в нов двигател не ми се вярва...А и препарат за почистване на дюзи на реномирана фирма да е направен така, че след ползване да задръства...дюзите!?
                            Съгласен съм с теб,но те и маслата понякога са на реномирана марка но са пълен шит,за горивата няма да говорим,не забравяйте че живеем в страната на ментетата.Просто исках да ви дам съвет,пък вие си решавате какво да правите с колите си,и какво да им сипвате.Все пак колите имат филтри за гориво,които според думите ти,на нова кола няма как да пропуска утайки и т.н.,но ако им сипеш добавка и тя разгради всичко до големината на микрон,тогава вече може и да мине.Това е теза,подплатена с 2 прецакани дюзи,не ми се мисли ако някоя дюза на Браво се прецака.
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Ventura garage

Коментар

Аз не живея в страната на ментетата. От последните ми разгвори с теб разбирам, че нямаш вяра в нищо, всеки продукт е боклук и отвсякъде някой иска да те мине и да те прецака ОК, това си е валидна философия - нямам нищо против. Но вземи напиши нещо позитивно някой път - ей така за цвят; нали виждаш, че отричането на всичко не минава гладко в тая тема

Коментар

Mury, ясно е че живеем в страната на ментетата, НО нито колата ми, нито добавката на STP, която ще купя евентуално са ментета. Не вярвам тези добавки да са направени така че чак да прецакат нещо, но мерси за съвета. Вярно е че исках съвет, ти ми го даде, а аз си решавам. Има едни спрейове които се впръскват директно в двигателя, докато колата работи и се подава леко газ и минават през цялата система. Аз разправях на Любо за него, сложиха в един сервиз такъв в колата на баща ми (Outlander 2.0 DID 140hp) и ефекта е поразителен, самия шум се промени и върви доста по добре.

Коментар

Working...
                                X