Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

lyubohar написа:
    Колеги, вчера получих tuning box-а от TMC и вечерта го инсталирах. Ще постна повече feedback по-късно, след като имам възможност да замеря колата, но засега коментарите са ми: wow!Снощи направих едно тестово каране, днес сутринта към работа - отново. Откъм вървене нещата са много по-различни вече. Моторът е много по-склонен да развива обороти, при това започва по-рано отпреди и дърпа здраво докрай. На първа и втора няма особена разлика, но от трета нагоре нещата стават страшни. Досега не ми се е включвал ASR-ът на трета (поне не съм забелязвал), а сега го прави Чисто като усещане няма някаква генерална разлика, тоест няма някакво рязко ритане/дръпване и нещата се случват плавно, което е супер. В същото време пейзажът отстрани започва да се размазва адски бързо и стрелката на скоростомера лети...Скоро ще имам възможност да изтествам и 0-100, но според мен при сам човек в колата, загряти гуми и по-малко бензин ще е около 7,5 секунди, което е супер...Имам един месец да тествам кит-а и да го върна ако не ми хареса. Засега обаче нямам такива намерения
    Я ми поясни къде точно се монтира тоя мунинг бокс,защото отзивите за такива смотани кутиики хич не са хубави,особено защото те обикновенно лъжат ЕКУ-то на колата,а не оптимизират софтуера.Мое мнение е,че можеш да потърсиш някоя фирма в Бг за ремап на ЕКУ-то,има доста вече и някои от тях са добри.
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

Не спорихме ли вече с теб по тая тема преди няколко страници? Сигурен съм, че искаш да помогнеш, но ако исках съвет и исках да обсъждаме, щях да го направя преди да си купя продукта, а не след тоав Когато и където е трябвало съм питал, чел и обсъждал, не виждам никакъв смисъл в момента да се връщаме на тази тема. Знам какво е ремап, знам и кои фирми и хора правят ремап - звънял съм, мислил съм; нямам навика да взимам неинформирани решения. Мога само да кажа, че съм изключително доволен от кит-а, такива са и отзивите от всичи други, които са го ползвали. Ако наистина те интересува как работи това устройство (което НЕ Е тунинг бокс - само казвам, няма да споря след това), прочети тази тема: http://www.fiatforum.com/bravo/25099...jet-150-a.html Тук има доста обстоен "спор" и информация, включително и "get a proper remap" позицията, която ти защитаваш.

Коментар

И аз само да се включа То оставаше и да не си доволен.Все пак какво очакваш - купуваш, слагаш, колата тръгва повече - ти доволен. С 90% от всички "боксове" ще си доволен, спор няма тук. Даваш пари, колата тръгва повече, всички доволни в крайна сметка Но моя въпрос ще е какво трябваше да стане, за да не си доволен?
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Даваш пари, колата тръгва повече, всички доволни в крайна сметка
          Не е ли това целта на всяка такава модификация? Или иначе казано твоят въпрос наобратно - с какво щях да съм по-доволен при т.нар. "истински" ремап? Същото увеличение като конски сили, същото увеличение като въртящ момент, какво точно пропуснах щом резултатът накрая е същият? Нека ми дойде g-techa и да си поиграя да потествам и тогава ще видим и ще говорим, засега всичко е на усещане...

Коментар

то хубаво давате акъл на Любоно тук има доста хора, които познават материята много добрено не вярвам някой от тях да се свързал с него, след като сподели идеята си за ремап/чип
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

lyubohar написа:
              BO написа:
              Даваш пари, колата тръгва повече, всички доволни в крайна сметка
              Не е ли това целта на всяка такава модификация? Или иначе казано твоят въпрос наобратно - с какво щях да съм по-доволен при т.нар. "истински" ремап? Същото увеличение като конски сили, същото увеличение като въртящ момент, какво точно пропуснах щом резултатът накрая е същият? Нека ми дойде g-techa и да си поиграя да потествам и тогава ще видим и ще говорим, засега всичко е на усещане...
              Виж са човек,аз не искам да те нападам,просто ми беше интересно,какво прави тчоно тази кутиика,защото това си е кутиика,интересно ми е дали ти знаеш какво точно прави,или си на принципа дето го каза Боби,даваш пари,колата тръгва,всичко е ОК.Замислял ли си се това което се случва с колата,дали е полезно за нея,или вредно,аз съм виждал много коли със скапан ремап,и много коли с такива кутиики,и смея да твърдя че тези кутиики,не правят нищо друго освен да вредят на колата.Пак казвам,товае мое мнение,не искам да го натрапвам,но ще се радвам да ми отговориш на въпроса,благодаря предварително П.С.Ще се радвам,ако ме повозиш,за да направя някои разлики,защото съм се возил в такова Браво,но с ремап от сериозна Холандска фирма.
              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
              Ventura garage

Коментар

Тоест не знаеш какво точно прави "кутийката", но все пак решаваш да ми кажеш, че вредяла Не знам как да кажа по-ясно - ако исках такъв тип мнение щях да питам по-рано тук...Не съм го направил умишлено тогава, още по-малко искам да го правя сега.Иначе естествено, че съм се замислял и съм изчел купища информация. Нямам време да резюмирам - прочети темата, която ти пуснах, там е обяснено всичко. Само за информация - фирмата, която прави и продава този кит е сериозна фирма за ремап с доста добри проекти. Имат фейсбук страница с проекти, можеш да я разгледаш - TMC Motorsport (на основния им сайт ги няма проектите).Няма проблем с возенето - ела на следващата среща и готово

Коментар

Колеги минах 57000 км. дали е време за нови ремъци и ролка.Дали да се занимавам още с АУТО ИТАЛИЯ, че ми съобщиха окло 400 лв. за 3-те ремъка,ролка и труд. Дайте съвет и препоръчайте някои сервиз ако знаете.Благодаря ви предварително.

Коментар

според мен е рано е за смяна на заводския комплектпо принцип ангренажния комплект се сменя на 5-тата година, или на 4-тата ако колата се кара предимно градско...или на километри - но това важи ако караш повече...следващия комплект вече се сменя на 50-60 хил. поради съмнителното качество в другите сервизи, които разполагат с необходимия опит и инструменти (Вентура,Екстрийм,Лисан )ще ти вземат за същата процедура около 200-250 левакато естесвено на всички места трябва да ти дадат гаранция, ако купиш частите от тях

Коментар

lyubohar написа:
                      Тоест не знаеш какво точно прави "кутийката", но все пак решаваш да ми кажеш, че вредяла Не знам как да кажа по-ясно - ако исках такъв тип мнение щях да питам по-рано тук...Не съм го направил умишлено тогава, още по-малко искам да го правя сега.Иначе естествено, че съм се замислял и съм изчел купища информация. Нямам време да резюмирам - прочети темата, която ти пуснах, там е обяснено всичко. Само за информация - фирмата, която прави и продава този кит е сериозна фирма за ремап с доста добри проекти. Имат фейсбук страница с проекти, можеш да я разгледаш - TMC Motorsport (на основния им сайт ги няма проектите).Няма проблем с возенето - ела на следващата среща и готово
                      Аз много добре знам какво правят такива кутиики,просто лъжат ЕКУ-то.
                      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                      Ventura garage

Коментар

Sev написа:
                        според мен е рано е за смяна на заводския комплектпо принцип ангренажния комплект се сменя на 5-тата година, или на 4-тата ако колата се кара предимно градско...или на километри - но това важи ако караш повече...следващия комплект вече се сменя на 50-60 хил. поради съмнителното качество в другите сервизи, които разполагат с необходимия опит и инструменти (Вентура,Екстрийм,Лисан )ще ти вземат за същата процедура около 200-250 левакато естесвено на всички места трябва да ти дадат гаранция, ако купиш частите от тях
                        Трябва да ти кажа,че си взех мойта кола на точно 60 000 км.,и като и свалих оригиналния ремък беше силно напукан,и беше леко протекла водната помпа,така че моя съвет по въпроса е 60 000 или 3 години
                        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                        Ventura garage

Коментар

Естествено, че лъжат ЕКУ-то, какво друго може да правят? Разликата от пауърбоксовете е, че този тип устройства получават и обратна информация от колата и според оборотите прилагат специфично мапнати преди това настройки. Не знам защо се подлъгвам да ти обяснявам, ти не се опитваш да научиш как точно работи кита, иначе вече щеше да си прочел каквото трябва и да не говорим общи приказки от типа на "аз таквиз кутийки колко съм виждал - все един дол дренки са"...Ако целта е да ме убедиш колко съм се преебал като съм си купил "power box" без да се поинтересуваш за какво точно говорим - ОК, нека приемем, че е така, и да затворим темата.Едит: надявам се не го приемаш за агресивен тон, аз така си говоря

Коментар

Mury написа:
                            Трябва да ти кажа,че си взех мойта кола на точно 60 000 км.,и като и свалих оригиналния ремък беше силно напукан,и беше леко протекла водната помпа,така че моя съвет по въпроса е 60 000 или 3 години
                            това е Фиат, не е Алфа :D ако сменяме ремъци на 30 000 ще им станем роби на тези коли...и все пак наистина е добре да се свали капака и да се погледне състоянието на ремъка

Коментар

lyubohar написа:
                              Само за информация - фирмата, която прави и продава този кит е сериозна фирма за ремап с доста добри проекти. Имат фейсбук страница с проекти, можеш да я разгледаш - TMC Motorsport (на основния им сайт ги няма проектите).
                              Само една вметка - сериозните фирми не се занимават с фейсбук страници с проекти, а си имат собствени сериозни сайтове, където качват всичко. Прохождащите, малките (не казвам, че са несериозни )се опитват да се възползват от фейсбук, опитвайки се да се полуляризират чрез него.

Коментар

Не виждам защо се занимавате с powerboxa на Любо след като той не се опитва да убеждава никой тук, да го рекламира или да пише за това. Наистина Mury каква ти е целта, да го убедиш че се е прецакал ли? Той не ти иска мнението, пък и кажи го 1 път, 2 пъти...ама тва твойто си е откровено заяждане. Всеки има право да прави каквото си иска и да прави по своята кола каквото сметне за добре, а тази тема е за да го сподели и да помага на другите.
                                Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Working...
                                X