Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Филтър климатик карбонов от евро07 - 19лвСмяна по снимкови указания от английския фиат форум - 5 мин
    Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

бяхме говорили за ултразвуковото почистване на климатичната инсталацияпо принцип цената е минимум 50 леватази оферта е добра и точно навреме:http://www.goldendeals.bg/deals/davi...vice04_24_2011
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

в този ред на мисли - миете ли двигател и т.н., и къде ако да? на какъв интервал?като отворя капака всичко е мръсно за 2 години и половина, под калници и т.н. също има доста кал , но също така ме е страх на кое да е място да дам да го мият, ще вземат да прецакат нещо и да се вкарам в беля...

Коментар

не мисля да го мия обилно никогапо принцип всичко е защитено, но не виждам смисъл от миенето

Коментар

[quote="boyo"]
            boyo написа:
            утре ще ходя към вентура да ми гледат шума в предната лява гума при пълен ляв, но ако ще се оправя сама да не я карам иначе странно, че при каране на задна шумът го няма, аз се опасявах да не е носач , но ако беше би трябвало да го има шума без значение посоката на движение...
            Да споделя решението при мен: при пълен ляв се чуваше шум от предна дясна гума. Свалих спирачния апарат и се оказа заяло бутало, стоеше някак накриво, в резултат на което вътрешната накладка се износила малко неравномерно. Заради заялото бутало накладките не са могли да се връщат в крайно положение при отпуснат спирачен педал, и оттам шум, който неясно защо се чуваше само при пълен ляв волан. Колелото се въртеше свободно, но лявото се въртеше по-свободно , затова тръгнах да свалям апарата. Смазах и раздвижих буталцето и проблем вече няма.
            Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
            Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
            Ex: Marea 2.4 JTD 2000
            Ex: Brava 1.6 1997
            Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

мерси за инфото!можеш ли да опишеш шума, който си чувал, за да видим дали при мен е същия, защото и при мен така при пълен ляв предна дясна гума е- постоянен ли е или цикличен? ако е цикличен на едно завъртане на гумата или по-често?- тропане, скърцане, стържене...?- при движение назад имаше ли го? при натискане на спирачка изчезваше ли? мерси предварително!

Коментар

и един въпрос към тези, които са минали 30 хиляди километра... свещите предполагам сте ги сменяли, от АИ взехте или други?

Коментар

boyo написа:
                  мерси за инфото!можеш ли да опишеш шума, който си чувал, за да видим дали при мен е същия, защото и при мен така при пълен ляв предна дясна гума е- постоянен ли е или цикличен? ако е цикличен на едно завъртане на гумата или по-често?- тропане, скърцане, стържене...?- при движение назад имаше ли го? при натискане на спирачка изчезваше ли? мерси предварително!
                  Шумът беше цикличен - за един оборот на гумата се чува 2 пъти. Определям го като стържене на нещо в метал, дори почти като метал в метал. Не съм експерементирал при какви условия се появява - просто го чух и веднага се заех с отстраняването му, но на задна го няма със сигурност.
                  Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                  Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                  Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                  Ex: Brava 1.6 1997
                  Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Да попитам дали сте попадали на сайт, в който да пише препоръчваните от Фиат размери за гуми? Намерих някакви, но само за по-стари модели, за сегашната гама нищо.

Коментар

vital написа:
                      Да попитам дали сте попадали на сайт, в който да пише препоръчваните от Фиат размери за гуми? Намерих някакви, но само за по-стари модели, за сегашната гама нищо.
                      Autodata мисля,че ще ти свърши работа.Точно в момента гледам размерите за панда от 03-07 година,като прочетох поста.
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

В този сайт http://autodata.bg/ не виждам къде са Фиат като марка в каталога.Момчета кара ми се автоматик, нищо друго не може да се сравни с това. Бих се лишил от всички глезотии на Спорта за това. Жалко че смотаните БГ дилъри дори не внасят такива на склад. Най-евтиния и добър автоматик в момента е VW Polo DSG 7-степенна с 2 съединителя което може да се вземе за 26-27 000лв. но въпреки че тази трансмисия е най-доброто на тва Поло като цяло от Порше не внасят такива, трябва поръчка и чакане и солена цена съответно като не е на склад. Някой да се сеща за друга нова кола на добра цена автомат?
                        Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Чувал съм, че за да е добра една автоматична скоростна кутия, то тя трябва да е голяма. Не знам в полото къде са я събрали, но едва ли е особено голяма...Иначе и аз търся малка кола автоматик за приятелката ми, но малко ме е страх как ще е откъм качество, когато скоростната кутия е малка...

Коментар

Аз откровено казано мразя VW и Ауди, но тази DSG7 е на светлинни години от останалите автоматици в този клас. Примерно Рено и Ситроен в Меган,C3,C4 sa oще с 4 степенна. Тази на Поло превключва за 8000 хилядни от секундата и заради 2та съединителя не усещаш самото превключване. Смисъл комфорта е невероятен и e лека. Казват че разхода на гориво е същия като на ръчна, даже понякога харчи по малко от ръчната. Старите тежки и тромави автомати са минало.Най ми се иска да си осъществя мечтата и да карам баварец или Суби автомат. Някое старо но да ме кефи. Субитата са повечето автоматик, вярно че са 4 скорости, но пък техния е много здрав и доказан, няма чупене. Само разхода на гориво е проблема там...всичко е бензин над 150 коня и харчи 13-14 градско.А за приятелката зависи колко пари, но Полото е най-удачно според мен. Пунто Ево има ли автоматик btw?
                            Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

и като започнат проблемите ще се чудиш къде да се скриеш с това DSG на Пунто Ево има роботизирана кутияпредавките могат да се сменят ръчно и автоматичнопо данни разходът при автоматично е по-нисъкслага се на 1,4 8v 77 к.с. Euro 5 - Start&Stop1,3 16v Multijet 90 к.с.1,3 16v Multijet 95 к.с.Euro 5 - Start&Stop - DPF

Коментар

миналата седмица Бравото подиша малко роден италиански въздух :D ...не е много разпространено в класа си, среща се сравнително рядко (което си личи и по броя на продажбите)

Коментар

Working...
                                X