олелеза пореден път се доказа, че част от дилърите не знаят за какво става дума...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Освен моят да се е смилил над мен и да е пренебрегнал това условие Аз толкова време се чудих и маех...Но не ми се вярва, на сайта нищо не се споменава за налични автомобили. Не че е невъзможно да е "пропуснато" с маркетингова цел, но ми се струва малко прекалено.Между другото някой колега с лизинг може ли да сподели малко размисли и страсти по въпроса с Каското? Общо взето са ми ясни условията. Това, което ме вълнува е, каква е моята гаранция (и пише ли го това в лизинговия договор и въобще някъде), че ще си получа моя дял от сумата, на която е оценен автомобилът, в случай, че настъпи застрахователно събитие. Цялата система е доста абсурдна според мен, защото лизингополучателят плаща вноските на застраховката, а тя е в полза на лизингодателя Като ще е в тяхна полза и като автомобилът е на тяхно име, да си я плащат те...Както и да е, явно това е позволено в закона. Проблемът е, че лизингополучателят (аз) не е страна по договора между застрахователя и лизингодателя. Оттам насетне какво ще се разберат те е малко обвито в мъгла и на практика може да се получи така, че застрахователят и лизингодателят да се наговорят изплащането на застрахователната премия да е само в рамките на това, което има да получава лизингодателя, и лизингополучателят (аз) да не си получи парите, въпреки, че да речем е изплатил 50% от колата...
Коментар
-
Каското е подарък само за автомобили на склад, така поне ми каза моя дилър. Това е и причината аз да се откажа от поръчка сега, защото наистина предната промоция беше по-добра...Явно това условие не е съвсем твърдо и си извадил късмет и си попаднал на точния човек или просто си се спазарил добре. Иначе лизинга си е кофти, аз много се замислях дали да е на лизинг или със заем, ако имаш възможност премисли и ти нещата.То и лизинга си е вид заем, но залогът е твърде висок...В алинц банк имат един заем за покупка на автомобил, при който общо взето условията са като на лизинга, но колата си е твоя, поне доколкото аз разбрах, защото не стигнах до момента за серозно проучване.Иначе виж това, за съжаление е челен опит: http://www.citroen-bg.net/forum/view...p?f=23&t=18698
Коментар
-
Не съм се пазарил за каското, възможно е наистина да не е твърдо само за налични коли и дилърът да ми го е "подарил" с оглед на това, че се чудех и маех 2-3 месеца...А както се казва - още не съм го получил, така че не се знае нищо Но го имам написано в поръчката "подарък автокаско 12 месеца" с подпис и печат...Относно лизинга - именно от такива ситуации като цитираната малко ме е страх. Ако всичко е наред, няма катастрофи и кражби и си плащаш, вероятно лизингът е сравнително безгрижен. Но стане ли някой съкатлък си е малко таралеж в гащите - всички го казват. Имам много изгодна лихва към една банка и е много възможно да взема кредит в крайна сметка. Малко по-скъпо ще ми излезе, но поне ще си спестя главоболията...Ще го мисля, имам 2 месеца докато ми правят количката Ще погледна на Алианц условията, 10х.
Коментар
-
Другото хубаво на кредита е, можеш да си избереш застрахователя, щото ако ако си на лизинг към уникредит, уника не ти мърда, а нещо много се оплакват от тях...При това ще можеш да си договориш по-ниска премия, щото сега вероятно си на 5%. Между другото и аз се мотах 2-3 месеца, пък не ми дадоха каско, така че си си супер :D
Коментар
-
Знам, днес даже ми звъня дилъра да ме пита какво съм решил, щото имало интерес за колата, която аз изках, ама го отрязах, щото нещо като цяло не бях доволен...Първият път като отидох в АИ и адски добре се държаха, дадоха ми много добра оферта, всичко ток и жица, обаче с всеки следващ път като ходех и все по-недоволен бях, накрая нещо и с цените смотаха, на сайта едно, при тях друго, абе остана ми едно такова неприятно чувство, та се отказах засега. Пък и малко взех да се замислям, щото не се знае догодина какво ще е, ще има ли работа и т.н., та ще почакам, пък и като посъбера някой друг лев, дай боже няма да са излишни...
Коментар
-
Мерси, тези точно ги нямах Но и без тъмни стъкла ми харесва (особено отстрани):http://www.youtube.com/watch?v=btmMqZxBAgU
Коментар
-
Хайде и аз да драсна! Моето синьо 150 tjet Браво го карам вече повече от месец. Колата е прекрасна! Карането и е страхотно удоволствие. Преди карах Стило, което за мен също беше много добра кола и Браво-то определено си личи , че е базирано имено на Стило-то. Във всяка една част просто са взели компонента от него и са го подобрили с малко. Единственото, което тотално са развалили е аудио-то - фабричната система на Стило-то имаше прекрасен чист звук, хубав бас, абе беше ми кеф да си слушам дисковете там. Бравото тук е пълна трагедия, по-зле и от немска кола Иначе този двигател е вълшебен! Нямам търпение да направя още 1-2 хиляди км и да го натисна здравата след това п.с. Електрическото отопление на седалките е ключовата екстра за зимата п.п.с. Естествено вече има две одирания по боята, но като живеем в Страната на олигофрените не ме учудва - и двете приличат на нарочни задирания с ключ или нещо подобно. Няма страшно , проклел съм извършителитеFiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion
Коментар
-
За каското и лизинга(или заем към банка). Ако ти откраднат колата, ти продължаваш да си плащаш и си оставаш без кола. На нас така ни откраднаха една Шкода Фабиа и около 6-7 месеца се минаха преди да си вземем парите (колата така и не се намери) в това време я изплатихме на Лизинга на Еуратек (беше с едногодишен безлихвен лизинг). Познайте дали си купихме пак Шкода по тази схема! Еуратек правеха каско само в Алианц.За това сега по рискови коли ги застраховаме в Булстрад защото плащат до 1 месец независимо дали е приключила процедурата (полиция - прокуратура).Може би е по добре да вземеш заем и сам да си застраховаш колата (аз поне така направих). Каското сега ми е 4.05 %.Ако смяташ в последствие да си купиш пак от АИ например още един комплект джанти, то е по добре сега да ги поръчаш заедно с колата - цената е много по различна!F31 BMW 320d
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар