Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

bravo_2626 написа:
    Много добре светят BlueVision. Доста по-добре от Cool blue на Osram. Откъде мога и аз да си поръчам такива? Тези дни сменях крушката на левия стоп. Много зор видях докато демонтирам целия стоп. Това ми е първата повреда по колата засега.
    http://drive.bg/product_info.php?cPath=10110_10243&products_id=138 5868&ModelId=23225 - 8.20лв. От тук си взех мойте.
    Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

bravo_2626 написа:
      С отверка не стана, почна да превърта и почти се скапа винтът. Успях с клещи. Хубаво е, че компютърът сигнализира за изгоряла стоп крушка, но нямаше да е зле да показва коя от двете е.
      затова ти трябва помощник да гледа :D
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Преди малко смених филтъра на климатика, оказа се елементарно наистина. Sev, ти прочиства ли системата със спрей когато го смени?

Коментар

има ли разлика в шума и в дебита на въздуха?според мен 1 година му идва множко на този филтър...не съм я чистил, не знам какъв ще е ефектав АИ предлагат нещо доста ефикасно - http://www.youtube.com/watch?v=cpBG2ZYLd6E

Коментар

Още не съм я карал Но да, филтърът беше бая черен

Коментар

виж какъв ще е ефекта от активния въгленби трябвало първите няколко месеца отработените газове от другите коли да се усещат много по-малко

Коментар

аха...ами то аз 99% въртя вътрешния въздух и не пускам въздух отвън, така че като цяло не им дишам газовете

Коментар

Днес направих втората смяна на масло и филтрите (18500 км, около 13 месеца след последната смяна). Ето и равносметката:- Масло Aral SuperTronic 0W-40 (от ebay), цена 53 лв. - филтър климатик, карбонов (от Александър Ауто) - цена 24 лв. с ДДС- въздушен филтър (от Ауто Италия) - цена 17 лв. с ДДС- маслен филтър (от Ауто Италия) - цена 19 лв. с ДДС- проверка на колата, включително компютърна - 8 лв. (лично ги видях докато правят диагностиката, после ми казаха, че колата ми била в "безупречно състояние" - труд (смяна масло и филтри, без филтъра на климатика, който си смених сам) - 47 леваТоталът е 168 лева, като това включва отстъпка за части (10%) и труд (20%). Очаквах да се вместя в 150, но се оказа, че цените, които ми казаха от АИ първоначално, са били без ДДС; та оттам идват 20-те лева разлика. Както виждате, всъщност резервните части в АИ са доста евтини, даже по-евтини от повечето други магазини и сервизи, но за труд взимат много...В сравнение с миналата година, когато всичко направих в АИ, спестих точно 70 лева. Догодина - повече . В книжката си имам печат от АИ за обслужване на колата. А в багажника са ми оставили празните туби от маслото и кутиите на частите, които са сложили.Още нямам особени впечатления от маслото, колата върви както преди, няма разлика в шум/вибрации или каквото и да е.

Коментар

с отстъпките нещата са добренормални цени за официален сервиз...но още са далеч от нивото на Рено4 литра масло и 3 филтъра за 150 лева с включен труд :D

Коментар

Между другото са наляли почти цялото масло в колата, в тубите да са останали 100 мл. максимум...Но маслото е под горната граница, специално ходих да го проверя. А може останалото липсващо количество до 3 литра да са го изляли някъде другаде, примерно на пода или отвън по двигателя

Коментар

Филтрите наистина са евтини, тези цени с ДДС, които си посочил нали?Но за работа 47лв. с отстъпка е много в сравнение с други места. Така и така за смяна няма там да ходя, интересуват ме само цените на филтрите.Преди малко се върнах от Банско. Покарах я на хубав междуградски път. Разхода средния по комп Б стана 8.0л. Нямах никакви проблеми с изпреварвания и поддържане на скорост, даже карах доста спокойно. Не се уморих въобще от пътя, но като влезнах в София беше ад. Първо че е неделя но уви попаднах на задръстване, 2ро веднага почнах с лупингите между дупките.
                        Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Стоповете ми все още се потят, явно нищо не са направили в АИ...За разкош онази вечер ожулих задния калник на влизане в гаража От две години паркирам в този гараж и за пръв път да не уцеля...Нещо не й вървеше на моята кола навръх втория й рожден ден...

Коментар

моите стопове са екстра, дъжд, сняг, миене - няма потенеобаче има нещо другослед като смениха държачите , свалих стоповетеи ги иставих една вечер във вкъщи отворени, за да се изпари влагата...просто в тях сега има влага и след като са толкова плътни няма къде да излезеедин път изсъхнат ли напълно няма да имаш проблем

Коментар

Хм, няма да ги разглобявам, ако наистина е така, рано или късно ще изчезне влагата...На всяко изпаряване ще се губи по малко и след няколко месеца няма да има. Ако не изчезне, ще ги разглобя.

Коментар

Бравото вече се движи с пропан-бутанBRC Plug&Drivehttp://www.brc.it/public/TA01Z043I_P&D_EN.pdf

Коментар

Working...
                                X