Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой има ли сериозни впечатления за това, кога се включва турбото на T Jet-итете? Със Сев си говорихме оня ден на тая тема и той мисли, че е към 2500, моите усещания (които са все още много далеч от меродавни) са за около 2000, дори една идея преди. Сега прочетох в британския форум за 3500, което ми се струва вече леко абсурдно.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

You can feel the turbo properly kick in at about 2,500rpm, but on the higher gears it will kick in earlier at just below 2,000rpm. Горе-долу е така.

Коментар

Турбината работи почти постоянно, но за да се усети трябва да минеш 2000 оборота и до 2500 в тоя диапазон почва да дърпа здраво. А разхода...доста жадна кола бих казал. При тва уж модерна работа, 1.4 с турбина,съчетание на мощност и икономичност...само на мощност. Тва за 3500 е пълна глупост, аз към 3500-4000 превключвам, просто няма нужда от повече.
        Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

И какъв ти е разхода в Сф с този стил на каране ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Нормално каране + ужасен маршрут = 13

Коментар

Еми като я взех, под 12 не успях да падна по борд комп. Движеше се около 12.5, което в началото много ме шашна, а не съм я ръчкал много. И след като ходих до Пловдив и се върнах разхода беше паднал разбира се. Но покарах 100-200км в София и разхода все си седи на 10л., което вече е нормално. Не знам на какво се дължи. Тва всичко е градско. Извънградско не си спомням вече колко ми показа, но беше доста далеч от 5.8 (както го дават по каталог), по скоро беше между 7 и 9/100 и то със 120-130км/ч....А забравих да кажа, понеже си написал с ’този стил на каране’ колко ми харчи. Мне аз тва по горе го написах за турбината. Аз не превключвам на 3000-4000 по принцип. Превключвам на 2000-2500 и си карам кротко през по голямата част от времето. Ако я ръчкам 10 няма как да гори...

Коментар

Ако гледаш борд компютъра - забрави. Дава разлика до 2 литра в града...Измери си го по old school начина - с количеството бензин...

Коментар

Дам компа много ме съмнява и мен...показва много странни неща, но като гледам стрелката как върви стремглаво надолу ми става ясно. Тия 150 коня са жадни, искат да се хранят Заради тоя разход нечовешки гледам да не я ръчкам много и си развалям кефа гледайки тъпия комп... ще сложа друго инфо да гледам и няма да му мисля.

Коментар

При мен е макс. 0.3 разликата между борд и колонка, средно около 0.11-12Чак ми е писнало да го засичам.Както и да е, да видим мултиеъра как ще е.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

тия спортове са пълни таратайкине стига че не са проходими, таблата им тракат, горят много, а и борда им не смята правилно :D
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ами така е, когато компютърът не може да смогне на такова ускорение

Коментар

Sev написа:
                          тия спортове са пълни таратайкине стига че не са проходими, таблата им тракат, горят много, а и борда им не смята правилно :D
                          Залъгвай се Днес я взех от АИ, прага е сменен, както и са боядисани още 3 места. Не виждам разлика в цвета, но ми я върнаха супер мръсна и малко трудно да се прецени...значи такава мърлява работа само в България може да има. Аз им я карам чиста, след автомивка, те ми я връщат в егати състоянието, мръсна до тавана, оплискана, все едно през егати локвите е минала. Сега привечер ще я измия и ще я видя хубаво. Имат 2 големи автосалона-сервизи на Сливница и на Колумб и нямат тенекиджийски сервиз в тях! Щом днес един от ’майсторите’ ми каза ’ти ако знаеш къде ги карат...’ И тва ми било официален представител.П.С. Разхода по борд в момента ми е 10.0l/100

Коментар

хааазначи в новия сервизен център нямат бояджии и полват външен сервизкоето е много добре, защото техните бояджии са леваци и то пълнино като е така - да я карат на репатракот какъв зор ще ми карат колата на собствен ход
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                              от какъв зор ще ми карат колата на собствен ход
                              И то как я карат - нали никой не се заблуждава, че карат леко, особено Спорт-а

Коментар

Sev написа:
                                хааазначи в новия сервизен център нямат бояджии и полват външен сервизкоето е много добре, защото техните бояджии са леваци и то пълнино като е така - да я карат на репатракот какъв зор ще ми карат колата на собствен ход
                                Ами ето това е точно другата малоумщина Sev, че те карат да си закараш колата на Сливница, а пък то тя няма да се прави там, а НЯКОЙ ще ти я кара на собствен ход. Който не се знае как я кара, в какви дупки влиза, въобще пука ли му.... Искат да оставиш колата при тях нарочно, за да не отидеш на мястото което боядисват, доколкото се подразбира то се пази в тайна...не ми се казва къде е точно, на 3км от автосалона, ама не обичат да говорят много за него. Явно е че е по добре да не гледаш къде ти отива колата.. Но аз може да не искам да ми карат колата! Искам да я закарам да свършат работа и да си я взема, не съм длъжен по дяволите да им давам я карат и не могат да я връщат в тоя вид...леле много се ядосвам. Всичко в тая държава е супер зле, отчайвам се. Онзи ден в Студентски с гаджето ми пресичаме светофара на УНСС и един с Голф минава на червено, ама на истинско червено, и щеше да ни сгази. Представяте ли си ти да минеш на червено и да газиш хора които пресичат на зелен светофар. Обаче полиция няма...може да сме държавата с най-много полиция на глава от населението, но никъде не може да ги видиш, нещо да свършат.

Коментар

Working...
                                X