хайде другариготови ли сте за утре :D да подобрим рекорда...който ако не се лъжа беше 6 автомобила
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Момчета, понеже мисля зимата да карам на 16ки имам един въпрос. По принцип Бравото с 16ки се оборудва със стандартните 205/55/16, но искам зимата да го обуя в 205/60/16 защото Спорта е ужасно нисък. Дали ще има проблем с този размер на 16ка? Както знаете стандартно съм с 225/45/17. Питах на едно място за сега и ми казаха че няма проблем, но да си попитам и тук в Браво клуба )Grande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
-
Да, точно защото с тая предна броня още от сега виждам как ще съм като снегорин. Не искам да подлагам на изпитание ходовата част колкото и здрава да е. Гумите не са толкова нестандартни и цената е с 7-8лв. повече отколкото 205/55/16. Намерил съм си Falken(made in japan) с тоя размер за 159лв. Диаметъра ще се повиши с 18мм. което значи че колата ще е по висока с почти 2см, което не е никак малко. Има различни калкулатори в нета, на едно място ми показа че тази разлика не е приемвлива, на другото светеше в зелено, демек че става.Grande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
-
Каква броня, бронята е много високо и изобщо не участва в сметките Това, което опира зимата, е капакът под мотора...Нищо друго. А на него това му е работата и общо взето нищо му няма, поне на моя. Всичко е скрито под него, освен едни болтове до предните колела, които понякога закачат ако се качваш на много висок бордюр. Но те се сменят ако се наложи, все пак са само болтове...Иначе аз напълно те разбирам, че ти е нова колата и искаш да я пазиш много Знам го от личен опит Обаче положението наистина не е чак толкова зле зимата, колкото си го представяш. Кара си се с нормални 16"-ки съвсем спокойно...
Коментар
-
Да де, престилката под бронята все тая. Мда искам да я пазя нормално, но не е само тва. На срещата Сев видя прага ми че е откъртен. Сега чакм нов от АИ. Аз не я качвам по тротоари или може би само 2 пъти на много ниски и кога съм го закачил не знам! И като спра даже до по висок тротоар като си отворя вратата и баам в него, бегай ти да не е ниска... Разликата в отчитането на КМ/Ч според калкулаторите е 3км/ч, тва не е притеснително. За ЕСП не знам, какъв ще и е проблема Даже от 225/45/17 на ---> 205/55/16 диаметъра се намалява с 2мм.Grande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
-
колата е програмирана с какви гуми ще се кара (16,17 и 18 със съотвентите размери)и при движение следи разни параметрикато смениш гумите с други - сметките няма да излизат и може би ще писука за нередност...но както казах - може и да писука, може и да си трае...вече друг е въпроса при опасна ситуация и нужда от намеса на системите за сигурност - как те ще работят
Коментар
-
Nocturne) написа:Да де, престилката под бронята все тая. Мда искам да я пазя нормално, но не е само тва. На срещата Сев видя прага ми че е откъртен. Сега чакм нов от АИ. Аз не я качвам по тротоари или може би само 2 пъти на много ниски и кога съм го закачил не знам! И като спра даже до по висок тротоар като си отворя вратата и баам в него, бегай ти да не е ниска... Разликата в отчитането на КМ/Ч според калкулаторите е 3км/ч, тва не е притеснително. За ЕСП не знам, какъв ще и е проблема Даже от 225/45/17 на ---> 205/55/16 диаметъра се намалява с 2мм.
Коментар
-
lyubohar написа:Nocturne) написа:Да де, престилката под бронята все тая. Мда искам да я пазя нормално, но не е само тва. На срещата Сев видя прага ми че е откъртен. Сега чакм нов от АИ. Аз не я качвам по тротоари или може би само 2 пъти на много ниски и кога съм го закачил не знам! И като спра даже до по висок тротоар като си отворя вратата и баам в него, бегай ти да не е ниска... Разликата в отчитането на КМ/Ч според калкулаторите е 3км/ч, тва не е притеснително. За ЕСП не знам, какъв ще и е проблема Даже от 225/45/17 на ---> 205/55/16 диаметъра се намалява с 2мм.Grande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар