Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

хайде другариготови ли сте за утре :D да подобрим рекорда...който ако не се лъжа беше 6 автомобила
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Дам, утре съм на линия както се разбрахме Sev. Дай ми някакъв телефон на лично за всеки случай утре ако не се намерим.Моята кола в понеделник влиза в АИ сервиза защото има заведени доста щети. Ще трябва да дойда с поожулена кола, но нямам избор. Така я взех.
      Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Аз съм болен, мамицата му, но ще дойда за малко поне...

Коментар

Момчета, понеже мисля зимата да карам на 16ки имам един въпрос. По принцип Бравото с 16ки се оборудва със стандартните 205/55/16, но искам зимата да го обуя в 205/60/16 защото Спорта е ужасно нисък. Дали ще има проблем с този размер на 16ка? Както знаете стандартно съм с 225/45/17. Питах на едно място за сега и ми казаха че няма проблем, но да си попитам и тук в Браво клуба )

Коментар

Има голям шанс ESP-то да се разписка, потърси из форумите
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

без да се пробва можем само да предполагаме - никой не е слагал различни гуми...колата ще се вдигне с 1 смняма смисъл да се занимаваш

Коментар

Свиква се с височината, а и поне е сравнително добре защитена отдолу...По малките улички с коловозите си като снегорин с предницата, но какво ти дреме А и такива нестандартни гуми не са ли значително по-скъпи?

Коментар

Да, точно защото с тая предна броня още от сега виждам как ще съм като снегорин. Не искам да подлагам на изпитание ходовата част колкото и здрава да е. Гумите не са толкова нестандартни и цената е с 7-8лв. повече отколкото 205/55/16. Намерил съм си Falken(made in japan) с тоя размер за 159лв. Диаметъра ще се повиши с 18мм. което значи че колата ще е по висока с почти 2см, което не е никак малко. Има различни калкулатори в нета, на едно място ми показа че тази разлика не е приемвлива, на другото светеше в зелено, демек че става.

Коментар

гледай радиуса, а не диаметъра :D ще стане наполовина по-висока отколкото си мислиш...това в зелено и червено не го гледай особеномеханично няма да има проблемпроблемът може да дойде от ЕСП системата...и грешното отитане на километрите

Коментар

Каква броня, бронята е много високо и изобщо не участва в сметките Това, което опира зимата, е капакът под мотора...Нищо друго. А на него това му е работата и общо взето нищо му няма, поне на моя. Всичко е скрито под него, освен едни болтове до предните колела, които понякога закачат ако се качваш на много висок бордюр. Но те се сменят ако се наложи, все пак са само болтове...Иначе аз напълно те разбирам, че ти е нова колата и искаш да я пазиш много Знам го от личен опит Обаче положението наистина не е чак толкова зле зимата, колкото си го представяш. Кара си се с нормални 16"-ки съвсем спокойно...

Коментар

Да де, престилката под бронята все тая. Мда искам да я пазя нормално, но не е само тва. На срещата Сев видя прага ми че е откъртен. Сега чакм нов от АИ. Аз не я качвам по тротоари или може би само 2 пъти на много ниски и кога съм го закачил не знам! И като спра даже до по висок тротоар като си отворя вратата и баам в него, бегай ти да не е ниска... Разликата в отчитането на КМ/Ч според калкулаторите е 3км/ч, тва не е притеснително. За ЕСП не знам, какъв ще и е проблема Даже от 225/45/17 на ---> 205/55/16 диаметъра се намалява с 2мм.

Коментар

колата е програмирана с какви гуми ще се кара (16,17 и 18 със съотвентите размери)и при движение следи разни параметрикато смениш гумите с други - сметките няма да излизат и може би ще писука за нередност...но както казах - може и да писука, може и да си трае...вече друг е въпроса при опасна ситуация и нужда от намеса на системите за сигурност - как те ще работят

Коментар

И аз това писах по-горе Досега да съм минал иначе на 215 или 225/16", хем мойта кочинка е по-старичка, вашите имат повечко системки със сигурност.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Nocturne) написа:
                              Да де, престилката под бронята все тая. Мда искам да я пазя нормално, но не е само тва. На срещата Сев видя прага ми че е откъртен. Сега чакм нов от АИ. Аз не я качвам по тротоари или може би само 2 пъти на много ниски и кога съм го закачил не знам! И като спра даже до по висок тротоар като си отворя вратата и баам в него, бегай ти да не е ниска... Разликата в отчитането на КМ/Ч според калкулаторите е 3км/ч, тва не е притеснително. За ЕСП не знам, какъв ще и е проблема Даже от 225/45/17 на ---> 205/55/16 диаметъра се намалява с 2мм.
                              Съвет от мен: гледай си кефа и не я мисли прекалено много. Все пак само кола е, ако й трепериш за всяка драскотинка, ще си скъсиш живота, а не си заслужава Аз също я пазя моята много, но съм приел факта, че от време на време ще й се случват разни неща...Това е положението.Че е ниска - ниска е. Но успявам да я качвам на доволно високи тротоари, когато ми се наложи. Просто си има техника (и втората ти качена гума да е предна, а не задна) и ако се прави бавно няма никакъв проблем.Отностно скоростомера - той и без това показва 10% повече, аз свикнах да си гледам GPS-а на дълъг път и скоростомера изобщо не ме е...е

Коментар

lyubohar написа:
                                Nocturne) написа:
                                Съвет от мен: гледай си кефа и не я мисли прекалено много. Все пак само кола е, ако й трепериш за всяка драскотинка, ще си скъсиш живота, а не си заслужава Аз също я пазя моята много, но съм приел факта, че от време на време ще й се случват разни неща...Това е положението.Че е ниска - ниска е. Но успявам да я качвам на доволно високи тротоари, когато ми се наложи. Просто си има техника (втората ти качена гума да е задна, а не предна) и ако се прави бавно няма никакъв проблем.Отностно скоростомера - той и без това показва 10% повече, аз свикнах да си гледам GPS-а на дълъг път и скоростомера изобщо не ме е...е
                                Знам че си прав да. Няма да се вталявам толкова така или иначе след известно време ще ми мине еуфорията. Не ми е първа кола, знам че ще има драскотини от ключове, дупки и други простотии. За жалост е така в БГ - мизерия и простотия, в която трябва да се оцелява някакси.Ще си купя на 55 най-вероятно, щом казвате че може да разбъзика системите или по скоро датчиците им, ще е тъпо да рискувам толкова пари за нови гуми и после да се окаже нещо че ми писка по таблото и ме дразни.

Коментар

Working...
                                X