Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

OFF: Аз пък мисля, че ’Mazda’ от доста време не е японския автомобил, за който го мислят всички, а си е чисто преоблечен (скъп) ’Ford’.... каквото е и ’Volvo’ Не, че са лоши автомобили, дори напротив, но просто неса това, за което ги представят всъщност.Единствените защитници на японското качество, според мен са ’Subaru’!

Коментар

по ред на номерата - не мисля че има проблем с боятаколата си я мия сам (защото по мивките са леваци, а и химията изобщо не ми харесва) и не съм забелязал да се драска лесно или лющиестествено при черното от некадърно миене веднага се получава т.нар паяжиназа прозорците - не зависи от аларматафункцията идва от самия автомобил и даже е описан в книжката...освен това АИ слагат на всички еднаква аларма, която даже е оригинален аксесоар
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Как я миеш Sev ?Водоструйка, гъба, четка ?
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

на мивките на самообслужванекато си нося гъба , шампоан и гюдерия за подсушаване...знам че с четка може би е по-добре, но внимавам първоначално да сваля едрата мръсотия

Коментар

Момци, с четка САМО джантите - нищо друго по колата Перете гъбата след всяко миене и НЕ ползвайте безконтактно или Меглио - нищо, че вършат страхотна работа, таковат-таковата на лака!Подсушавате само с гюдерия и евентуално силиконово перо за едрата вода, а стъклата не ги търкайте с вестници, че мастилото пуска без да го виждате с просто око.

Коментар

от четка до четка има разлика :D но аз си ползвам гъбаизплаквам добреи все пак идеално миене няма :D

Коментар

Kuku написа:
                Момци, с четка САМО джантите - нищо друго по колата Перете гъбата след всяко миене и НЕ ползвайте безконтактно или Меглио - нищо, че вършат страхотна работа, таковат-таковата на лака!Подсушавате само с гюдерия и евентуално силиконово перо за едрата вода, а стъклата не ги търкайте с вестници, че мастилото пуска без да го виждате с просто око.
                Четките в 5 минути са напълно безопасни, стига да няма едра мръсотия, както спомена Sev...Относно боята - не е мое впечатление, колегите в британския форум се оплакваха, може да е имало обективни причини...

Коментар

Sev написа:
                  на мивките на самообслужванекато си нося гъба , шампоан и гюдерия за подсушаване...знам че с четка може би е по-добре, но внимавам първоначално да сваля едрата мръсотия
                  И аз така - с една раница джаджи и на автомивката...Моята не я подсушавам (предимството на белия цвят) - само покрива бърша, че там личат петната. Задължително минавам с пастиране и гланц, ефектът е страхотен. Не само за блясък, но и колата постоянно е с тънък филм, който все пак пази лака донякъде...

Коментар

Kuku написа:
                    OFF: Аз пък мисля, че ’Mazda’ от доста време не е японския автомобил, за който го мислят всички, а си е чисто преоблечен (скъп) ’Ford’.... каквото е и ’Volvo’ Не, че са лоши автомобили, дори напротив, но просто неса това, за което ги представят всъщност.Единствените защитници на японското качество, според мен са ’Subaru’!
                    Онзи ден минах през нашия оторизиран представител на ФИАТ,той е и фирмен сервиз на Субару.Вътре два качени на подемниците,трети чака отвън,а халетата на ФИАТ-празни :D .Едва ли всички сменяха консумативи едновременно.В най-добрия случай имаха сервизна акция за дефект като Тойота.

Bravo 1.4T-jet 120 Primo red106
                    Brava1.4SX

Коментар

А просто съвпадение?Как може да направиш такъв извод не знам...

Коментар

yuliyancho написа:
                        Kuku написа:
                        Онзи ден минах през нашия оторизиран представител на ФИАТ,той е и фирмен сервиз на Субару.Вътре два качени на подемниците,трети чака отвън,а халетата на ФИАТ-празни :D .Едва ли всички сменяха консумативи едновременно.В най-добрия случай имаха сервизна акция за дефект като Тойота.
                        Мазда СА това което бяха и 100 000км тест на Мазда 6 го показа. За това и са толкова скъпи. Плюс това са Made in Japan. Едно време Маздите бяха НАЙ-ЗДРАВИТЕ японски автомобили, сега не знам най най ли са, но определено са на нужното ниво! А колегата с Бравото, пич хубави са ни колите, но не мисля че това което си видял значи нещо... може да влезнеш в форума на Субару да разгледаш. Там почти няма теми свързани с проблеми и някой като се похвали с ново такова му пожелават 1 милион км да и направи, което е постижимо с тези автомобили. Ще използвам и да ви попитам понеже стана въпрос за миене, знаете ли дали миенето с тези Еко препарати на растителна основа което е без вода влияе зле на боята? Значи в CCS има такава автомивка и в Baumax, момчетата чистят с едни меки кърпи и препарати които приличат на тези с които се пръскат цветя. Чистят наистина добре и е безводно, което е добре за колата от гледна точка на това че не няма вода която да влиза навсякъде буквално както при пароструйката.
                        Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

ти май не си чел 100 000 км тест на Браво :D

Коментар

Е, надявам се никой от нас не живее със заблудата, че караме най-здравата марка То ние не сме си я и купили за здравина, но е факт, че в сервиза на АИ не съм виждал Браво никога, а съм ходил дотам поне 10 пъти след като си купих колата (да пия кафе с дилъра, не да ми ремонтират колата

Коментар

Nocturne) написа:
                              Ще използвам и да ви попитам понеже стана въпрос за миене, знаете ли дали миенето с тези Еко препарати на растителна основа което е без вода влияе зле на боята? Значи в CCS има такава автомивка и в Baumax, момчетата чистят с едни меки кърпи и препарати които приличат на тези с които се пръскат цветя. Чистят наистина добре и е безводно, което е добре за колата от гледна точка на това че не няма вода която да влиза навсякъде буквално както при пароструйката.
                              миенето трябва да не уврежда боята и останалите детайли основно да не драска лака, да не му вреди (матиране, избледняване) и подобниа "миене" почти на сухо не ми вдъхва доверие по отношение на драскането

Коментар

MultiAir моторът се е появил и в Гърциякато цената му там, както и цените на останалите мотори и оборудвания ...би трябвало тук Спорт модификацията да дойде на цена около 37-38000 лева

Коментар

Working...
                                X