Пичове всеки път като правя нещо по окачването(първо правих носачи,после биалетки,после карета като скъсах шарнира,сега последният път амортисьори) като изкарам колата от сервиза и вози супер стегнато и след няколко дни до седмица се разхлопва като луда Възможно ли е нещо да се разхлабва някъде или тампоните на амортисьорите...че ми писна да се разлопва пак
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тампони на амортисьори
Collapse
X
-
dani389 написа:За голямо съжаление не само с тебе е така колега и аз с служебната кола съм като теб но, това идва от перфектните ни родни пътища.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
тампони
аз съм сменял доста работи по окачването и последно един /Майстор / като е закарах установи че амортисьорите са блокирали и лагерите с тампона отгоре са за смяна а преди 2 седмици ги смених преди да отида при него а амортисьорите преди 6 месеца направих грешка като предните са ми газови сега ще си сменя и пружините с нормални /иначе са спортни /дано се оправи Иначе пък върви
Коментар
-
Според мен всичко идва от амортисьорите Аз като смених тези (също газови КОФАП) на Бравото започна да тропа, а преди това не Особено сутрин като тръгна - имам чувството, че се разхлопват, когато е студено времето По друг начин не си обяснявам нещата, не може при сменено окачване с всичко чисто ново, така да тропа нещоBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Re: тампони
kluchar написа:аз съм сменял доста работи по окачването и последно един /Майстор / като е закарах установи че амортисьорите са блокирали и лагерите с тампона отгоре са за смяна а преди 2 седмици ги смених преди да отида при него а амортисьорите преди 6 месеца направих грешка като предните са ми газови сега ще си сменя и пружините с нормални /иначе са спортни /дано се оправи Иначе пък вървиex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
blagun написа:Според мен всичко идва от амортисьорите Аз като смених тези (също газови КОФАП) на Бравото започна да тропа, а преди това не Особено сутрин като тръгна - имам чувството, че се разхлопват, когато е студено времето По друг начин не си обяснявам нещата, не може при сменено окачване с всичко чисто ново, така да тропа нещоex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Grisha написа:blagun написа:Според мен всичко идва от амортисьорите Аз като смених тези (също газови КОФАП) на Бравото започна да тропа, а преди това не Особено сутрин като тръгна - имам чувството, че се разхлопват, когато е студено времето По друг начин не си обяснявам нещата, не може при сменено окачване с всичко чисто ново, така да тропа нещоBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Неизпуснал, но разбит и тропащ амортисьор е много често срещано явление по нашите пътища. Според мен основната причина е амортисьора, особено ако е някое менте. Един приятел си кара колата вече 2ра година с разбити амортисьори, които тропат, но тестовете показват, че не са изпуснали и си вършат работата както трябва.Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
-
амортисьорите чисто нови ли са,моя копфап се разбрида на 3-та та седмица и не ми признаха гаранцията -на стамболийски 155 ,мосле си взех някакви монрое или нещо такова май беше,карах 30 000 с тях и с тях си продадох колата,а заднияте пак кофап на 10 000км им се смениха тампонитета ако са някой гаден кофап или са втора ръка е нормално да се разтропат
Коментар
-
blagun написа:Grisha написа:blagun написа:Според мен всичко идва от амортисьорите Аз като смених тези (също газови КОФАП) на Бравото започна да тропа, а преди това не Особено сутрин като тръгна - имам чувството, че се разхлопват, когато е студено времето По друг начин не си обяснявам нещата, не може при сменено окачване с всичко чисто ново, така да тропа нещоТипо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар