При това лошо време , а и преди ми е правил проблем Динамото . На таблото ми светва вече няколко пъти като вали дъжд или като отворя малко капака при дъждовно време . Сменях четките преди месеци , но пак се появи проблема . Дали се намокря отнякъде или пак нещо не зарежда ??? Помогнете със съвет !!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Динамото ми свети
Collapse
X
-
blagun написа:Провери с мултицет дали ти зарежда нормално!
Коментар
-
а ти знаеш ли какво искашчовека ти е написал да провериш с мултицет а ти му отговаряш,че не ти се ходи по сервизи и "ако измислят някакъв проблем , какъвто всъщност няма" ми явно щом лампата ти свети ИМАи пишеш динамо ? москвич ли е товапредполагам,че си с алтернатор,а не динамоако тънкия кабел се е оголил някъде и се е опрял на "маса" пак ще ти свети лампата
Коментар
-
С мултицет можеш само да измериш волтажа (мин. 13.2V при 3000rpm и вкл. фарове) , но не и дали ти зарежда! Това се мери с подходящ амперметър (100А). Най-вероятно ти дава утечка от някъде, заради навлажняване. Огледай внимателно за оголени кабели и/или мокри обувки и накрайници. Освен това за каква кола и с какъв мотор става дума?
Коментар
-
Rokambol написа:С мултицет можеш само да измериш волтажа (мин. 13.2V при 3000rpm и вкл. фарове) , но не и дали ти зарежда! Това се мери с подходящ амперметър (100А). Най-вероятно ти дава утечка от някъде, заради навлажняване. Огледай внимателно за оголени кабели и/или мокри обувки и накрайници. Освен това за каква кола и с какъв мотор става дума?
Коментар
-
Rokambol написа:С мултицет можеш само да измериш волтажа (мин. 13.2V при 3000rpm и вкл. фарове) , но не и дали ти зарежда! Това се мери с подходящ амперметър (100А). Най-вероятно ти дава утечка от някъде, заради навлажняване. Огледай внимателно за оголени кабели и/или мокри обувки и накрайници. Освен това за каква кола и с какъв мотор става дума?
Коментар
-
Стартера на Типо-то е на супер удобно място - огледай дебелия, червен кабел, както и малкото (обикновено с черен цвят) кабелче в местата на включване към стартера да ли не са мокри. Тези кабели трябва да са защитени с гумени втулки, но може да са се разкъсали и да са паднали. Това е едното място за утечка. Второто е връзката на кабелите в алтернатора - също удобен за оглед. Огледай и там за влага. Трето - акумулатора, пластмасата между положителната и отрицателна клеми трябва да е абсолютно суха. За съжаление местата за утечки са твърде много за да се изброят, но това са основните. Как ти свети лампата - ярко, както е само при контакт или слабо и се усилва/намалява с вдигане на оборотите и/или при включване на фарове?
Коментар
-
Re: Динамото ми свети
venelinst написа:При това лошо време , а и преди ми е правил проблем Динамото . На таблото ми светва вече няколко пъти като вали дъжд или като отворя малко капака при дъждовно време . Сменях четките преди месеци , но пак се появи проблема . Дали се намокря отнякъде или пак нещо не зарежда ??? Помогнете със съвет !!!Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Вчера докато почти не валеше , отворих капака и измерих с мултицет ( както ме съветваха ) . Акумулатора показа , че си има ток . Прегледах кабелите , но така видимо не успях да открия нещо (предполагам ще му трява повече време за да поизсъхнат ) . Със сигурност има влага и мокри места . Иначе я припалвам и фурсирам всяка вечер и сутрин с идеята лампичката да загасне , но тя продължава да свети . Преди в един момент при фурсирането усещах , че ярката светлина намалява и после пак става ярка при отпускане . Това в общи линии . ( Благодаря )
Коментар
-
Прочети това - мисля че си тръгнал по моя път.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...622&highlight=
Коментар
-
1115 написа:Прочети това - мисля че си тръгнал по моя път.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...622&highlight=
Коментар
-
pugsy написа:а ти знаеш ли какво искашчовека ти е написал да провериш с мултицет а ти му отговаряш,че не ти се ходи по сервизи и "ако измислят някакъв проблем , какъвто всъщност няма" ми явно щом лампата ти свети ИМАи пишеш динамо ? москвич ли е товапредполагам,че си с алтернатор,а не динамоако тънкия кабел се е оголил някъде и се е опрял на "маса" пак ще ти свети лампата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар