Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампатана инжекциона свети..АМА САМО В НАНАДОЛНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Rezko написа:
    Колегата Bobyk е изцяло прав!!! Днес отидох до цигов чарк - нагоре колата загря яко , и веднага след това слезнах надолу - лампата не светна изобщо , защото колата все още беше топла => точно това е причината , явно термостатчето сие за смяна Благодаря за сетен път за помощта на всички колеги от форума
    Хах убеждавам се, че и при мен е прецакан термостата. Тази лампа ми е светнала до сега само като съм се прибирал от село - 16км спускане без да давам грам газ. Ще го смянам явно
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Смятам че термостата ти няма никакво отношение към святкането на лампата. Пос скоро имаш умираща ламбда сонда - като я пуснеш по нанандолнище на по високи обороти докато ти прекъсне подаването на бензин отчита прекалено бедна/богата смес... и затова. А ако наистина ти игре стрелката за температурата- смени си термостата- не боли много - към 35 лева беше за 1,4.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
        Смятам че термостата ти няма никакво отношение към святкането на лампата. Пос скоро имаш умираща ламбда сонда - като я пуснеш по нанандолнище на по високи обороти докато ти прекъсне подаването на бензин отчита прекалено бедна/богата смес... и затова. А ако наистина ти игре стрелката за температурата- смени си термостата- не боли много - към 35 лева беше за 1,4.
        А колко струва смяната на ламбда сонда ?

Коментар

Като се замисля би трябвало наистина да изстива малко двигателя когато спускаме на скорост без газ защото спира подаването на гориво, а от там и горенето в цилиндрите и няма какво да "топли" мотора. И при мен стрелката се връща малко при такова положение та се чудя ако със сигурност е термостат да го сменям, става лесно, ама ако си е нормално само ще дам 40-50лв и ще си имам два термостата
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
            Като се замисля би трябвало наистина да изстива малко двигателя когато спускаме на скорост без газ защото спира подаването на гориво, а от там и горенето в цилиндрите и няма какво да "топли" мотора. И при мен стрелката се връща малко при такова положение та се чудя ако със сигурност е термостат да го сменям, става лесно, ама ако си е нормално само ще дам 40-50лв и ще си имам два термостата
            Мда и аз така разсъждавам. Защото лампата не е светвала в градски условия. Ако пък е ламбда сонда, както написа колегата по горе, не би ли трябвало да не върви добре колата и да е с висок разход. Защото последно като засичах разхода (извънградско, защото градско я карам много малко - метрото ми е под носа и ходя с него на работа) разхода беше 5,9-6 на 100. Като не съм я жалил много много.

Коментар

Разхода ти е идеален за тази кола. И моят извън града варира между 5.5 и 6.0 - при скорост до 110 и 3500-4000об. Ако има доста катерене е около 6.0 Сега в града откакто позастудя съм сложил един картон пред половината радиатор, така колата ми загрява по-бързо, въпреки това не ми се качва температурата повече от 90 градуса (средното деление на скалата) и все още не мога да кажа със сигурност, но се е отразило и върху разхода ми в града. Тук опасността е ако не следиш внимателно температурата на мотора при едно затопляне на времето ако не махнеш картончето може да прегрееш много внимателно трябва да се работи с тази екстра.За ламбда сондата преди да я сменяш провери на диагностика какви показания дава в реално време (докато работи мотора). Ако е добро оборудването показва доста неща за нашите мотори - показания на лабда сондата, температура на мотора, време за отваряне на инжектора, обороти, на колко градуса е отворена дроселовата клапа, затворен или отворен е контакта в МПХ (за пуснат педал на газта) и още не помня какво.Имай също в предвид, че софтуера на ЕКУ-то за 1.4 е така направен, че не взима под внимание показанията на ламбда сондата при ускоряване - на диагностиката има едно ключе на екрана и като работи мотора на празен ход то стои затворено и отдолу пише, че се използва ламбда контрол за сместа. В момента, в който подадеш газ то се отваря и вече пише, че не се взимат под внимание показанията от ламбда сондата с цел малко да се обогати сместа и да ускориш бързо.

Коментар

ilko-gd написа:
                Сега в града откакто позастудя съм сложил един картон пред половината радиатор, така колата ми загрява по-бързо, въпреки това не ми се качва температурата повече от 90 градуса (средното деление на скалата) и все още не мога да кажа със сигурност, но се е отразило и върху разхода ми в града.
                Колега, какъв картон, какъв град? В София, влезнеш ли в задръстване с такова нещо пред радиатора и си прегрял колата, дори и навън да е минус 5 градуса! И мойта си я карам почти винаги на 70-75 градуса, но сега на заплатка ще прежаля 45 лв за качествен термостат, че си е друго като е на 90 градуса антифриза зимата - духа си радващо жарко(усещал съм го само в задръствания тогава) Термостата е част #1 по дефекти във итал карс, затова възможно най-качетвения трябва да се сложи
                1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

Да съгласен. Днес бях малко до София и още сутринта преди да тръгна махнах картона разбира се. Мойта работа е на 3км от вкъщи и с това картонче си ми загрява по-бързо колата сутрин - за тези 3км е напълно зягряла. За тази цел ме устройва напълно.За термостата казваш качествен та да попитам гледам, че при Христо най-скъпи са BEHR та такъв ли да си купя като реша да го сменям

Коментар

При мен вече една седмица градско никакъв проблем. Изобщо не е светнала. До сега светваше единствено при това продължително спускане от моето село. Термостата си е наред. Може би се бърка при толкова продължително спускане без никаква газ. А и там си е доста хладно

Коментар

noriaga написа:
                      Yavor написа:
                      А колко струва смяната на ламбда сонда ?
                      Ламбда сонда от хит-ко - 125лв - смяна не повече от 5-10лв според както се договориш. Но майсторите ги е страх да я сменят и има защо. При мен като сваляхме мойта да правим една точкова заварка на двуцевката... ламбда сондата едва се разви (а беше май за 21 или 22 ключ) и после пак със зверско напъване се зави обратно, т.е. лесно може да се повреди при монтажа, ако не се пооправи резбата.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                      X