Във вторник си заредих климатика при колегата НСО и в четвъртък преди да завали видях, че в краката на предна дясна седалка, под килимчето има влага.Да кажа, че малкия радиатор на парното ми е ок и нивото на антифриза е постоянно.Така това е едно.Днес обаче като се качих в колата видях локва пак отпред в дясно. Открих проникване на вода от един сноп кабели идващи от двигателя към релетата около жабката. Оказа се, че зад поленовия филтър, на пътя на отводнителния канал, италианския конструктор е решел да направи отвор за кабелите. Същите тези кабели се мокрят и потичат струйки вода към джабка в купето. Ей голям гени е бил тоя тъпак.Но думата ми, сега като оправих проникването на вода по кабелите, защо в четвъртък когато бяха жегите и ми беше прогизнало килимчето. Не съм водил колата на автомивка поне 10 дни преди това. Според мен проблем имам и по отводняването на водата от климатика. Къде минава този канал?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде е отводнителния канал на климатика? Прогизнах
Collapse
X
-
От кабелите много трудно би проникнала вода! Виж, ако някой "майстор" ти е разрязал гумените маншони за да пусне кабели за алармата да речем и после не си и направил труда да го наклепа със силикон (в което съм убеден) няма нужда да упрекваш италианският конструктор! Огледай внимателно, трябва да видиш отводнителните тръбички.Виж тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=3137&start=60Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
mme написа:Не ми се ще да те плаша но погледни дали влажното не е мазно, а и водата в радиатора. Това понякога (в краката на пасажера) е следствие от повреда в радиатора на парното. Дано дъжда е причина...
Коментар
-
rustson написа:И все пак на въпроса отводнителния канал на климатика беше под левия или десния калник!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:rustson написа:И все пак на въпроса отводнителния канал на климатика беше под левия или десния калник!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
Под калника на шофиьорската сртана има една трабичка ,но тя не идва от климатика идва от стойката на акумулатора за да не се събира вода под него.А за климатика Владим е прав отворите са два и се намират някаде зад двигатела по средата на коолата става локвата затова не се виждат.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар