Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за шибидаха

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за шибидаха

Нещо ми протече шибидаха.Има по края нещо като уплътнение и то като, че ли се е поупърпало нещо.Въпросът ми е случвало ли ви се е? Как сте го разрешили проблема? Дали продават такива уплътнения някъде? Много станаха въпросите, ама ако помогнете, ще съм благодарен, че като вляза след дъжд и се излива един порой от горе :D
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

За кое уплънение става въпрос? Това, което е по самото стъкло ли? При Брава, люка притиска една пластина в предния карай! Водата преминава между тавана и самото стълко с гумено уплътнение по края и се оттича някъде надолу! Но там навясякъде има пластмаса! А тази пластина я мажа с теч. парафин!Май не можах да обясня както трябва!
    Space Star 1.9 DID

Коментар

Да, за уплътнението на самото стъкло става дума.То май и при мен има такава пластина,ако съм разбрал за коя става въпрос. При мен влиза повече вода от задната част на шибидаха. Не се бях замислил, че има вариант ако влезе вода да се изтича някъде.Трябва да го огледам по-добре.При мен сигурно пак се отвежда на някъде ,ама ми тече от уплътненията на предните врати.Като направя първия остър завой, след като съм се качил и разбирам дали е влязла вода
      BMW X3 3.0D Aut

Коментар

iee написа:
        Да, за уплътнението на самото стъкло става дума.То май и при мен има такава пластина,ако съм разбрал за коя става въпрос. При мен влиза повече вода от задната част на шибидаха. Не се бях замислил, че има вариант ако влезе вода да се изтича някъде.Трябва да го огледам по-добре.При мен сигурно пак се отвежда на някъде ,ама ми тече от уплътненията на предните врати.Като направя първия остър завой, след като съм се качил и разбирам дали е влязла вода
        При Брава, има две каналчета от двете старани отпред под тази пластина за която говорим! Ако ти влиза вода от задната страна на люка, то би трябвало водата да се стича напред към каналчетата! Просто е много трудно да протече въпре, може би ако са запушени тия каналчета, тогава може да подлизне вътре към кората на тавана!А иначе за това външно уплътнение, не знам дали се сменя! Пробвай да го намажеш с парафин!
        Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
          iee написа:
          При Брава, има две каналчета от двете старани отпред под тази пластина за която говорим! Ако ти влиза вода от задната страна на люка, то би трябвало водата да се стича напред към каналчетата! Просто е много трудно да протече въпре, може би ако са запушени тия каналчета, тогава може да подлизне вътре към кората на тавана!А иначе за това външно уплътнение, не знам дали се сменя! Пробвай да го намажеш с парафин!
          Мерси пич! Ще погледна дали не са запушени каналчетата.Може и да понамажа с парафин.
          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

iee написа:
            Roko написа:
            iee написа:
            Мерси пич! Ще погледна дали не са запушени каналчетата.Може и да понамажа с парафин.
            Space Star 1.9 DID

Коментар

и аз днес отпушвах маркуч на шибидахаче като седнах на седалката подгизнахв четирите краища на "тавата" на шибидаха има отворипрез които по маркучи водата се отвежда извън купетопредните два минават през колонките и отиват в пространствотокъдето е моторчето на чистачкитезадните два излизат зад задните пластмасови подкалниципрочистването става най лесно с компресор

Коментар

Днес се загледах в моя прозорец на тавана и да ти кажа наистина е така има 2 каналчета които да отвеждат водата, такаче ако ти влиза вода от там 100% са ти запушеи каналчетата.Успех
                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                  Днес се загледах в моя прозорец на тавана и да ти кажа наистина е така има 2 каналчета които да отвеждат водата, такаче ако ти влиза вода от там 100% са ти запушеи каналчетата.Успех
                  Колеги, малко извън темата, но и аз да попитам нещо! Дори бях пускал такава тема преди, но не реших проблема! То не, че е проблем де! Значи при отваряне на шибидаха той прибира и кората на тавана с него и после я връща обратно! До тук всичко е ОК. Но при отварянето му в другата посока, т.е. отварянето на задния му край на горе кората не се мърда на никъде. Опитвам ръчно да я вкарам на зад, но не става! Един колега, беше казал преди да я напъна по-силно, но след този опит едната страна вече не се движи по релсата, ами свободно! Дано да сте ме разбрали! Кажете при Вас как е?Благодаря!
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                    Колеги, малко извън темата, но и аз да попитам нещо! Дори бях пускал такава тема преди, но не реших проблема! То не, че е проблем де! Значи при отваряне на шибидаха той прибира и кората на тавана с него и после я връща обратно! До тук всичко е ОК. Но при отварянето му в другата посока, т.е. отварянето на задния му край на горе кората не се мърда на никъде. Опитвам ръчно да я вкарам на зад, но не става! Един колега, беше казал преди да я напъна по-силно, но след този опит едната страна вече не се движи по релсата, ами свободно! Дано да сте ме разбрали! Кажете при Вас как е?Благодаря!
                    При мен го няма този проблем. Мърда се съвсем нормално кората, след като се отвори задната част нагоре.Иначе не съм сигурен дали при движението отзад-напред я връща,ама това няма май много значение. :D
                    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Working...
                    X