Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми свързани с чистачките и дюзите за пръскане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми свързани с чистачките и дюзите за пръскане

Колеги, я кажете как да си сменя перото на заднача чистачка, защото почнаха дъждовете, а тя маже ужасно и направо ме вбесява?А за предните - 2х53см. ще станат ли?Обикалях тези дни и на нито един модел на чистачки не видях на кутийката да пише BravaАко си взема 2 х 53cm. Champion ще паснат ли?Но основният ми проблем си остава задната.Мерси

Точно вчера го смених моето, както и на предните, хвани старото перо посредата и внимателно се опитай да го издърпаш, държат го две дълги метални ленти, ако искаш направо срежи старата гума и те ще излязат....лесно е, ако го разгледаш ще видиш как да си намъкнеш наново с новото перо.....
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

На мойта му се струва, че едната чистачка (тази на шофьора) е по-дълга от другата и преди време си мислих, че като ги сменям трябва да купя два комплекта - едните по-къси, другите по-дълги... Най-добре вземи една ролетка и ги премери за да не даваш пари напразно.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз умишлено съм си взел 2 различни размера за да обхващат максимално голяма част от стъклото. Продават се и поотделно чистачки и не е нужно да се взимат 2 комплекта. Не си спомням какви размери бях взел. Утре ще ги премеря и ще пиша.

Коментар

Чистачките на Браво/а са 53/48 см съответно 21/19". Перото лесно се сменя, щом аз успях
          FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Лявата е 55см, дясната 50. Мисля че това е максимума който може да се сложи кат дължина.

Коментар

А някой може ли да каже от къде мога да си взема от "различните по размер" чистачки, защото ще ми излезе малко солено да си купя два комплекта Champion Пера може л ида си купя от някъде или да режа стари чистачки

Коментар

Моите ги купих от магазин "Делина", на ъгъла на Семенарията и бул.Никола Вапцалов. На място ще си избереш размера, много са разбрани хора са!
                Bravo 1,6 16V

Коментар

Проверих на доста места, но само в "Темпо" - Младост 1А намерих чистачки с надпис Brava > 95. Френски - Valeo C48. Лошото е че са с един и същ размер и не "покриват" добре прозореца, но пък чистят добре. Следващия път ще си търся с различна дължина.

Коментар

Чистачки Valeo се продават в Метро и в Практикер, в една кутийка са с различна дължина - 54 и 48 см. ако не се лъжа. Цената им беше около 20 лв.
                    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

IvoMarea написа:
                      Чистачки Valeo се продават в Метро и в Практикер, в една кутийка са с различна дължина - 54 и 48 см. ако не се лъжа. Цената им беше около 20 лв.
                      Един колега си купи от Метро Valeo (за пежо 306) и е много доволен, иначе размера би трябвало да е 53/48
                      FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Аз си купих само пера(графитни) от Praktiker(около 3лв) и да ви кажа не отстъпват на марковите(поне засега де). Но аз имам също проблем със задната. Смених и гумата , но продължава пластмасата да трие по стъклото. Помогнете pls.
                        Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                        Lancia Y

Коментар

нов вид чистачки на Бош

Иде зимата и трябва сменя чистачките на Брава-та. Звъня на дилър на Бош и питам колко струват 2 бр за предното стъкло асиметрични - отговор 55лв!!! (за модел Аеротуин) и се почват суперлативи - изцяло от гума, никога не замръзват и т.н. Ако някой ползва такива нека сподели дали си струват цената!
                          Брава 1.6 16V ELX
                          Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Re: нов вид чистачки на Бош

bright написа:
                            Иде зимата и трябва сменя чистачките на Брава-та. Звъня на дилър на Бош и питам колко струват 2 бр за предното стъкло асиметрични - отговор 55лв!!! (за модел Аеротуин) и се почват суперлативи - изцяло от гума, никога не замръзват и т.н. Ако някой ползва такива нека сподели дали си струват цената!
                            А златна нишка има ли? И целите да са от злато пак толко пари за чистачки е абсурд
                            FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

чистачките на Бош

Не знам дали ти се е случвало през зимата да те вали мокър сняг и да ти замръзват чистачките, независимо че имаш подходяща течност в резервоарчето. Много е гадно - обледеняват се и въобще не се притискат към стъколото а само размазват снега на пласт 1-2 мм. Нищо не се вижда и трябва да спреш ако не искаш да се случи нещо по-лошо. Та в такива ситуации 55лв хич няма да ти се видят много, вярвай ми!
                              Брава 1.6 16V ELX
                              Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Working...
                              X