Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми свързани с чистачките и дюзите за пръскане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз се извинявам за малко тъпия въпрос ама бихте ли ми казали как да разбера дали са запушени или самото моторчето не работи.Защото от месец съм с колата и в началото едвам пръскаха, ама се чуваще как бучи моторчето, а сега нити бучи нито приска, а освен това и е пукнато резорварчето
    ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Аз се извинявам за малко тъпия въпрос ама бихте ли ми казали как да разбера дали са запушени или самото моторчето не работи.Защото от месец съм с колата и в началото едвам пръскаха, ама се чуваще как бучи моторчето, а сега нити бучи нито приска, а освен това и е пукнато резорварчето
      извинявам се и аз за малко тъпия отговор ама сипвала ли си течност за чистачки в казанчето откакто си купила колата???казанчето се пълни - като вдигнеш капака и застанеш пред пунтото в дясно над гумата синя капачка/ при мен поне е синя /. събира 2.5 л. течност....сега виждам че ти е пукнато казанчето - при 90 % от нас е така, обикновено е пукнато горе / при мен събира без проблем около 2 литра течност /виж този линк - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13661 - там е показано нагледно и е обяснено как се оправя... но си мисля, без да се обиждаш, че не е за теб работа....
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Да пълнила съм го , събира точно 2.5л,но преди това даже да натисна на празно казанче се чуваше бучене , а сега нищоИ неразбрах как да разбера дали е от дюзите или от моторчето
        ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

деси_бургас написа:
          Да пълнила съм го , събира точно 2.5л,но преди това даже да натисна на празно казанче се чуваше бучене , а сега нищоИ неразбрах как да разбера дали е от дюзите или от моторчето
          Еми викни една приятелка да пуска пръскалките, а ти през това време си доближи ухото до казанчето, и ако чуваш нещо да бръмчи там-значи ти работи моторчето
          BMW E90 320D
          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Иначе може да е запушена цедката преди моторчето, поне на мен така ми беше на Купето, но защото някой велик мозък в Италия беше сипал Антифриз в Казанчето за течността за чистачките (вярно, че са едно върху друга, ама...) П.С. Ехххх, защо не живея в Бургас - голям майстор съм на казанчетата....оня ден отпуших "казана" на комшииката на Голфа,и оправих "цицките" и двете, както тя им вика..
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Колега, скоро да не се окаже, че на всички собственички на Фиат са им запушени пръскалките и да се зареди една опашка пред вас
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

днес съм решила с баща ми да го видим тва казанче и тез цедки,реших да я разглобим както ми обясни donna, и без тва ще ми бъде доста интересно да опозная какво има там
                ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

деси_бургас написа:
                  днес съм решила с баща ми да го видим тва казанче и тез цедки,реших да я разглобим както ми обясни donna, и без тва ще ми бъде доста интересно да опозная какво има там
                  Успех! И да пишеш какво е станало! :D
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

Ами току - що се върнах , и нищо нямам за казване, то днес празник и баща ми запука едни бири и хич не се впечатли от идеята ми, да я разглобим.Отлага се за неделя
                    ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Проблем със задната чистачка на Брава.

....проблема е следният....когато я пусна отива до вертикално положение и спира....в редки случаи отива до край но спира на връщане, пак във вертикално порожение....???? когато я отлепя от стъклото си работи....някой да е имал подобен проблем???
                      FIAT BRAVA 1.6 16V '98

Коментар

Като за начало може да пробваш да почистиш контактите на багажника дето предават тока от колата към 5-тата врата. Много често са мръсни и окислени. Вероятно е да не е от това щом пишеш, че като я вдигнеш си работи, но тогава ти виждаш, че се върти, но така не можеш да прецениш това въртене на какво движение по стъклото ще съответства. Надявам се да ме разбра, малко объркано може би го обясних.Следва проверка на релето, буксите дето са под пластмасовата кора на 5-тата врата.Успех.
                        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Re: Проблем със задната чистачка на Брава.

THFC написа:
                          ....проблема е следният....когато я пусна отива до вертикално положение и спира....в редки случаи отива до край но спира на връщане, пак във вертикално порожение....???? когато я отлепя от стъклото си работи....някой да е имал подобен проблем???
                          Темата е друга но там се обсъжда и този ремонт.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...light=Като я свалиш ще разбереш къде затяга.Вероятно ти е запецнала изходящата ос в пластмасата.Почистване и смазване му е майката.
                          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

А моята задна чистачка непръска! Дупчиците са леко зараждясвали дали е от това?
                            http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

eliie написа:
                              А моята задна чистачка непръска! Дупчиците са леко зараждясвали дали е от това?
                              Причините може да са няколко.Виждам че ти си с Пунто,ще ти кажа наблуденията при Брава,но предполагам че няма много различия.Едната причина ти си я споменала,запушени дупчици.Втората може да е повредено клапанче,което би трябвало да е някъде в коша при двигателя.Третото е да се е извадило маркучето което отива до задната пръскачка,точно там се изважда,преди самите пръскалки.В този случай след като си правила опит да пръскаш,ще ти се стича течност някъде от вътрешността на петата врата.Ако има такъв теч там,това е проблема,извадено маркуче,като може да е съпроводено и със запушени дупчици,което е довело до изваждането.

Коментар

Re: Проблем със задната чистачка на Брава.

THFC написа:
                                Винта на който се държи чистачката е с зъбци, които се износват и чистачката започва да ’прескача’. Отвии, намести добре и стегни. Ако са износени дори при малко разхлабване се получават аномалии. При мен се завъртя почти на 360 градуса
                                Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Working...
                                X