Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми свързани с чистачките и дюзите за пръскане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дюзите за пръскане на течност запушени.

Здравейте колеги,наблюдавам от известно време запушване на дюзите за пускане течност върху предното стъкло.Въпроса мие как да ги отпуша?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз го имам тоя проблем и май решението е с нови. Един приятел ми каза че ставало да ги накиснеш в лимонова киселина (от магазина в пакетчета) ама голям ефект няма , иначе излязоха люспи варовик - напълних резервоарчето с едно пакетче разтворено в 2л вода и го изпръсках обратно в шишето през маркучите за да не се разлива по колата и отделно накиснах самите пръскалки за 10-тина минути. Има и едни тройници , които разделят маркуча от един в два , та и те протичат понякога - провери ги да не ти пада налягането от тях.

Коментар

С подходящ накрайник и сгъстен въздух в двете посоки.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

И при мен така. Тази пред пътника допреди месец пръскаше много яко, а сега едва-едва църка само от единия отвор.Знам, че оцета разяжда варовика ( идяета с лимоновата киселина явно е вариант на това ), но дали има начин да стане без да се свалят пръскалките? Ако има някой химик да помага с идеи. Педварително му благодаря!
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Аз имам проблем със задната на Типо-то. Без да се сваля може ли да се оправи? Защото може и по маркучето да е запушено.
            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Пробвайте с много тънка топлийка! Аз така ги отпуших!
              Space Star 1.9 DID

Коментар

Като се споменава за варовик се сетих за рекламата на Калгон. Но иначе с топлийка става.

Коментар

Калгона звучи добре ама незнам какво влияние ще има върху боята както и лимонтозото (вероятно никакво) , но все пак махането на пръскалките е елементарно и не си струва разправията ако стане нещо. А тва с иглата специално при Брава/Браво/Мареа не го препоръчвам (аз от това си патя в момента) , щото дупките на пръскалката са пластмасови и като се бръкне вътре се развалят и почват да пръскат на където си искат и в странни по форма струи :D

Коментар

Тук си прав колега! Малко се разширяват отворите, но като помислиш че трябва да откача кората на капака, май това е по-лесният начин! Пък то нека си пръска в странни форми! Навремето като ги правеха с едни метални топчета лошо ли ни беше?
                    Space Star 1.9 DID

Коментар

Ми общо взето аз свалям само крайните 2-3 щипки на кората и после имам достъп до пръскалките и за половин час съм готов с манипулацията.Пък за топчетата и аз съм за ,ама друго си е четирите струи :D Иначе най-много ми харесва на Фабията как пръскат - няма струи а всичко е като прах (който е виждал знае за какво говоря) Ако ще ги сменям ще сложа от Фабия - просто са уникални :D

Коментар

Един съвет и от мен - свалете си пръскалките (издърпват се нагоре) и ги надуйте с компресор (отидете на някой гумаджия) Работата е за 5-10 мин.Опитвал съм с игли, спринцовка с игла, но ефект нямаше, но компресора оправи нещата :D

Коментар

И все пак първо си погледнете тройника и клапанчетата - обикновено те са запушени!
                          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                          Среден разход на газ

Коментар

и аз съм за тройника
                            FIAT Marea 1.6,16v ELX.1997

Коментар

Ако тройника е запушен, както беше при мен, през кората на капака се процеждаше вода.
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V
                              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Аз пък не съм за тройника защото знам за него.Проблема си е в дюзите и сега като ги прободох с игла станаха перфектни.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X