Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгърмеха ми еърбеците

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

няма как да изкочи нищо, щом я няма възглавницата и пиропатрона.Вместо 50лв за резистор от 1ст. ги дай за възглавница втора употреба.

Коментар

snake написа:
      Днес най-сетне се наканих и отидох на диагностика заради светещата лампа на Air bag. Оказа се това, което подозирах - грешка Air bag на волана. На пипане волана е доста мек около клаксона и аз така и предполагах, че вътре няма нищо. Каква е причината да го няма - не знам, колата няма никакви, ама съвсем никакви признаци да е претърпявала сериозен удар някога.Та на въпроса: майстора каза, че сега еърбег централата е в авариен режим и така не работи и другата възглавница. Каза ми, че може да излъже компютъра, че еърбега на волана е наличен и така няма да ми свети лампата и при удар ще се задейства поне наличната възглавница (над жабката).Чудя се дали да го правя по 2 причини:- 50 лв., толкова ми иска, за да "излъже" компютъра- Може ли след като компютъра си мисли, че има и еърбег на волана, да подаде съответния сигнал и вместо от волана да изскочи възглавницата, да ме ударят пластмасите ? Въпроса сигурно е глупав, но не съм наясно с нещата.
      Не знам дали може да излъже компютъра, но 100% няма да те удари пластмасата по главата
      BMW E90 320D
      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

1115 написа:
        няма как да изкочи нищо, щом я няма възглавницата и пиропатрона.Вместо 50лв за резистор от 1ст. ги дай за възглавница втора употреба.
        Би ли пояснил ? Значи според майстора еърбега го няма. Но волана не сме го разглобявали и аз вече не съм толкова убеден в това. После ходих и при друг майстор, той също пипа клаксона и според него си е твърд точно колкото трябва при наличен еърбег. За да съм сигурен, предполагам че ще трябва да се разглоби волана.И все пак да допуснем, че еърбега е избегал :D . Ти пишеш "щом я няма възглавницата и пиропатрона" ... Те в комплект ли вървят ? Колко горе-долу е цената за втора употреба, лесно ли се монтират ?
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake: Без да съм сигурен и да не те лъжа, но еърбега и пиропатрона са неделимо цяло. Колегата 1115 е най-добре запознат обаче какво може да се намери по моргите И по кои морги.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Брей, тази стара тема съм я пропуснал! Но ме въвлече в размисъл!На моето Браво му светна лампата на Air bag-a след като ми изгоря релето на клаксона. Ходих на сервиз, изчистиха грешката. Карах така известно време 2-3 месеца и лампата пак светна. Вече карам така от 3 години. Но с тези изгърмели възглавници на колегата Краси75 не знам какво да мисля.... И сега съм в шах! Какво да правя? Да ходя ли на диагностика, или да изтърбуша възглавниците? А 2000 лева за нови хич нямам...

Коментар

И аз от няколко месеца карам със светнала лампа и се чуда дали обаче при мен не е изваден еърбега... хм ще сменя и аз за всеки случей бушоните

Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
              ex:Opel Kadett 1.3
              ex:Fiat 125p
              ex:Москвич 412

Коментар

И все пак някой има ли идея как да разбера имам ли наличен еърбег на волана ? Варианта разглобяване не ми допада, но ако някой го е правил, може да сподели дали става лесно и има ли някакви щракалки, които могат да се счупят при процедурата.Воланът на мареата ми е мек и еластичен в средата, но пък в долната част, там където е надписа Air bag, е кораво. И големите "спецове" ми дават противоречиви мнения: единия е категоричен, че липсва еърбега, а втория казва, че първия нищо не разбира... Не знам къде точно се разполага еърбега във волана, явно и "майсторите" не знаят.

Коментар

Коментар

Абе аз го знам къде е, но въпроса е лесно ли се стига до него ? Както и да е, поразрових се в нета и намерих снимка на разглобен волан на мареа с еърбег. Като гледам как е разположен, според мен с напипване не може да се познае наличен ли е или не еърбега.И кво стана сега, дадох на големия разбирач 20 лв. за 2 минути диагностика, след която на дисплея изписа: "Driver airbag error". А каква е причината за тази грешка, не е ясно...

Коментар

Ох, забравих за тази тема.Лесно се сваля,на снимка 1 в червените кръгове са двата болта, които трябва да се развият за да се свали ербега на Браво/Брава и предполагам при Мареата е идентично.На снимка 2 се вижда как изглежда един ербег."Излъгването" става с много "точен" резистор, но не го препоръчвам.
                      Прикачени файлове

Коментар

Коментар

На Мареа декоративната пластмаса на волана се маха много лесно - държат я 4 винта, разположени отзад (откъм таблото). Развиват се с най-обикновен шестограм. Същите винтове държат и възглавницата. Изключването на буксата става задължително при изваден ключ от таблото, а според дебелите книги само след откачане на клемите на акумулатора. Процедурата е проста и съм я правил за 10 мин.
                          Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                          Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                          Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                          Ex: Brava 1.6 1997
                          Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Working...
                          X