Fiat Brava 1,4 12V 96г. От доста време ми светеше датчика за еърбега. По едно време за малко угасна, но после продължи да свети. Един майстор се опита да влезе в компютъра, но не можа - каза, че грешката била много голяма и трябвало да махна акомулатора за известно време и пак да опита. Продължих да карам със светещ датчик. Днес случайно видях в книжката на колата, че има едно 5А бушонче за еърбега, свалих го и сложих друго - пак 5А. Карах около 7-8км. - датчика си светеше. Спрях на едно кръстовище и точно като тръгнах (на втора, първа не поиска да включи) датчика угасна и веднага еърбега до мен изхвръкна. Тръгнах още 20м. за да се махна от кръстовището и спрях. След малко дадох на контакт и изтрещя и този на волана (добре, че бях на другата седалка).http://www.snimka.bg/album.php?album_id=132722&photo=2http://www.snimka.bg/album.php?album_id=132722&photo=1А сега кажете какво да правя? Къде е бил проблема? Ами ако се движех? Ами ако жена ми и 8-месечното ми дете не бяха на задната седалка?Не искам повече еърбегове - кажете как да оправя волана и барчето. Има ли само некакви капаци, които да сменя (даже и механизма на еърбега да си остане вътре) или да търся нов волан и друго барче - виждал съм едни по-вдлъбнати - те да не би да са без еърбег? Знаете ли колко струва нов волан и въпросното барче и откъде да ги взема? А трудно ли се отстраняват старите и монтират новите?И най-важното - има ли някаква опасност да карам колата в това положение?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгърмеха ми еърбеците
Collapse
X
-
Честно казано според мен някой "майстор" си е оставил ръцете! Или е наранил някоя от жиците към датчиците, или се е скапало нещо по централата. Скоро да си правил ремонт по предната част на колата? Според мен по моргите може да си намериш средната част на волана (или цял волан по-скоро), както и вдлъбната част от таблото, която присъства на автомобилите без втори еърбег.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
стига бе ?? за първи път чувам подобно нещо ,а уж това се неща които отговарят за сигурността !!! Е ако беше в движение по някой булевард не ми се мисли ,това ще ти откачи главата без да има удар много неприятен инцидент ,но и направи една диагностика пълна във Ванто ,утре ще вземат спирачките да ти откажат !фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:стига бе ?? за първи път чувам подобно нещо ,а уж това се неща които отговарят за сигурността !!! Е ако беше в движение по някой булевард не ми се мисли ,това ще ти откачи главата без да има удар много неприятен инцидент ,но и направи една диагностика пълна във Ванто ,утре ще вземат спирачките да ти откажат !Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:tomazo написа:стига бе ?? за първи път чувам подобно нещо ,а уж това се неща които отговарят за сигурността !!! Е ако беше в движение по някой булевард не ми се мисли ,това ще ти откачи главата без да има удар много неприятен инцидент ,но и направи една диагностика пълна във Ванто ,утре ще вземат спирачките да ти откажат !фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:ако заради майстор е станало това трябва да му закачиме снимката тука !направо не смея да си помисля какво е можело да стане||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Ето колежката продава Бравата на части:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...902&start=30И тук таблото което търсиш и волана:http://forum.fiat-bg.org/files/hpim1543__401.jpgSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
sev написа:неприятноколата миналата година е трябвало да мине не преглед за тия възглавницина 10 г се сменят патронитеможе точно това да е причинатаFiat Brava_EL 1.6 16V 103hp
Коментар
-
dreamfool написа:Така... И аз прочетох в жабката, че колата трябва да мине на преглед, за да се сменят патроните на 07.2005г., т.е. точно десет години след производството. Там при мен лампичката свети само когато паля. Но си мисля, че е хубаво да мина на преглед. Къде да отида и горе долу колко ще ми струва?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:dreamfool написа:Така... И аз прочетох в жабката, че колата трябва да мине на преглед, за да се сменят патроните на 07.2005г., т.е. точно десет години след производството. Там при мен лампичката свети само когато паля. Но си мисля, че е хубаво да мина на преглед. Къде да отида и горе долу колко ще ми струва?Fiat Brava_EL 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Немога да ти отговоря на другите въпроси, но да те предупредя, че има 2 еднакви на външен вид еърбези, но се различават по буксата, да не се набуташ да купиш различен... Един клиент дойде и искаше да му сложим еърбега на волана, но след разглобяването се оказа, че са различни, макар и на външен вид 100% еднакви ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар