Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с левия преден ел. джам....?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с левия преден ел. джам....?

Като го свалям уплътнението/външното което е в долната част на прозореца/ се завлича или просмуква незнам как да го нарека,и трябва да връщам обратно няколко пъти докато си сваля джама.Някой разрешавал ли е такъв проблем ?
    A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
    Punto Sporting 1.9JTD 2003
    ex. Fiat Marea TD100 1998

Единия вариант няма да ти хареса- да го смениш.Не се сваля трудно и не е скъпа.Гумата се "захапва" от стъклото, защото е прекалено мека.Просто я намажи с нещо, ако не ти се сменя.С какво да я намажеш обаче...за препарат не мога да ти дам съвет
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

На типото имах такъв проблем, като освен, че завличаше, при вдигане и се вадеше самото уплътнение, но го реших малко нестандартно - залепих уплътнението с поксипол за ламарината (освен щипките) и с макетно ножче изрязах около 0.5-0.8мм от ръба на гумата, която се допира до стъклото. Трябва да си много прецизен, иначе ще започне да влиза вода, прах и ще ти надраска за нула време стъклото. Разбира се, най добре е да се смени. Успех.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
        На типото имах такъв проблем, като освен, че завличаше, при вдигане и се вадеше самото уплътнение, но го реших малко нестандартно - залепих уплътнението с поксипол за ламарината (освен щипките) и с макетно ножче изрязах около 0.5-0.8мм от ръба на гумата, която се допира до стъклото. Трябва да си много прецизен, иначе ще започне да влиза вода, прах и ще ти надраска за нула време стъклото. Разбира се, най добре е да се смени. Успех.
        Ами не е много препоръчително да се лепи щото, ако се наложи някога да го сваляш ще си отнесеш 1 тон боя. Това уплътнение е щипка и се сваля супер лесно. Вместо да ги магерите, намерете си от автоморгите и ги сменяйте. Намират се лесно! На мен на шофьорското уплътнение ми беше счупена самата щипка и го смених цялото. Дори си го взех без пари от една от автоморгите ...

Коментар

Моят се засмуква надолу като го свалям не нагоре !!!!!!!За какъв чеп ми е да го лепя,като то не излиза

Коментар

georgid написа:
            Моят се засмуква надолу като го свалям не нагоре !!!!!!!За какъв чеп ми е да го лепя,като то не излиза
            Има специална полир паста за стъкла.Полирай си стъклото и ще видиш , че ще започне да се плъзга лесно по гумата.
            Lancia Kappa 2.0 20V
            БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!

Коментар

besnija написа:
              georgid написа:
              Има специална полир паста за стъкла.Полирай си стъклото и ще видиш , че ще започне да се плъзга лесно по гумата.
              Oт къде да си купя? Някоя марка да ми препоръчаш?С уплатнение от друга кола пробвах пак същата работа.На прозореца ли нещо му има аман с тоя фиат,все реве за нещо.

Коментар

Виж по магазините за автокозметика. А може да провериш и по автомивките където се занимават с пастиране на автомобили.
                Lancia Kappa 2.0 20V
                БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!

Коментар

Working...
                X