Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava не работи на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava не работи на бензин

Карам предимно на газ с BRC и като превключвах от газ на бензин оборотите много падаха - почти гаснеше. Вчера обаче при превключване колата угасна и повече не иска нито да пали на бензин, нито да работи на бензин. С газта няма проблем. Поразпитах и всеки казва различно: горивен филтър, бензинова помпа, дюзи некакви, токове и какво ли още не.Някой имал ли е подобен проблем и как да го реша? Става въпрос за Brava 1,4 12V 96г. моно инжекция.

Колега, аз не че разбирам много,ама може найстина да е бензиновата помпа.Ако като са слагали газовото са я оставили да бачка на сухо може и да е заминала.Друго което се сещам е ,че може да се трупат грешки в компа.Пробвай да изключиш акумулатора за няколко минути да видиш дали няма да има подобрение. А за най-сигурно отиди някъде на компютърна диагностика.
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

и ако е от трупане на грешки ще ти трябва имолатор от кога ти е газта кога почна да ти прави проблеми

Коментар

газ-бензин

и при мен е така на Пунто я пробвай да откачиш + иначе като откача маркуча на помпата налягане има а на дюзите пръска не на облак понякога се оправя но за кратко
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Като дадеш на контакт трябва да чуваш шума на помпата, някъде до задната дясна гума. Ако не подкачва бензин замери дали стига ток до помпата - във вътрешната дясна част на багажника, под постелката има капак. Ако ток има, а помпата въпреки това не работи, значи е изгоряла. Може да провериш и както ключаря ти е написал, вадиш маркучлето, вкарай го в някоя бутилка, за да не изплискаш всичко наоколо и даваш на контакт, трябва да пръска яко. Ако не пръска яко - отиваш в сервиз да ти замерят налягането на помпата.А ако газаджията не е инсталирал АГУ-то, така че бенз.помпа да работи и да върти бенца, дори когато колата работи на газ - ще сменяш помпи всеки месец Когато моята не работеше на бенц, проблема беше в ей този маркуч.Успех.
          M-Benz E 250 TD 150hp
          M-Benz 200d 75 hp
          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Ако при подаване на контакт не чуваш помпата може да провериш първо преди да си я свалил бушона и релето на помпата. Намира се при двигатела от дясната страна. Там са два бушона и единия е за помпата. На бензин вообще ли не иска да припали?Едва ли проблема е в това маркуче което казва колега. Ако е напукано и скъсано колата ще работи на бензин макар и неравномерно.

Коментар

Откачи масата на акумелатора за 5 мин. Моята прави същото, докато не си сложа някакъв емулатор за ламбда сонда. Пустото време не ми стига... Свети ли ти на таблото лампата за инжекциона?
              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Иди да ти сложат емулатор! ECU-то е натрупало грешки и за това не сработва на бензин. Старото ми Браво направи същия проблем. Свали едната клема на акумулатора за около 1 минута и пробвай, ако работи по-добре, това е.
                Bravo HGT 2001

Коментар

Доколкото разбрах от написаното колата вообще на пали на бензин. Ако е натрупала грешки ще пали но няма да работи добре.

Коментар

повечко време трябва на компютърапримерно го откачи за 1 часпосле запали и я остави 5 мин да работи на бензинслед това отиди да и сложат емуратор
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

бензин

днес извадих + и веднага колото заработи както трябва на бензин нищо друго не съм правил а иначе имам емулатор на сондата и за дюзите мисля че нетрява да работи винаги емулатора с едни стойностиоттам колата зе прецаква на бензин а иначе като е сложа на Визата няма грешки
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Възможно ли е да трябва и емулатор за бензинова помпа? Днес ми казаха че имало такова нещо.Между другото в момента си правя сам емулатор за ламбда сондата, ще го снимам и ще пусна тема като е готов.
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Абе работата става и без емулатор. На мен в един сервиз ми изкараха схема на компа и човека резна една жичка и я закачи на една друга. Принципа е при изгасяне на двигателя оставя компа без захранване и по този начин той се рестартира, лошото е, че когато ти свърши газта трябва да изгасиш колата и тогава да тръгнеш. Абе общо взето върши работа, аз за близо година нямах проблеми.
                          Bravo HGT 2001

Коментар

Благодаря на всички за отзивчивостта и компетентните мнения. Оказах се обаче късметлия и минах много тънко - беше изгоряло само едно 10А бушонче на релето на бензиновата помпа или нещо подобно. Смених го и реших проблема.... Обаче как ми изгърмеха еърбеците ...

Коментар

Залегни! Че след смяна на бушон да не ти изгърми и бензиновата помпа :D
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                              X