Карам предимно на газ с BRC и като превключвах от газ на бензин оборотите много падаха - почти гаснеше. Вчера обаче при превключване колата угасна и повече не иска нито да пали на бензин, нито да работи на бензин. С газта няма проблем. Поразпитах и всеки казва различно: горивен филтър, бензинова помпа, дюзи некакви, токове и какво ли още не.Някой имал ли е подобен проблем и как да го реша? Става въпрос за Brava 1,4 12V 96г. моно инжекция.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava не работи на бензин
Collapse
X
-
Колега, аз не че разбирам много,ама може найстина да е бензиновата помпа.Ако като са слагали газовото са я оставили да бачка на сухо може и да е заминала.Друго което се сещам е ,че може да се трупат грешки в компа.Пробвай да изключиш акумулатора за няколко минути да видиш дали няма да има подобрение. А за най-сигурно отиди някъде на компютърна диагностика.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
-
Като дадеш на контакт трябва да чуваш шума на помпата, някъде до задната дясна гума. Ако не подкачва бензин замери дали стига ток до помпата - във вътрешната дясна част на багажника, под постелката има капак. Ако ток има, а помпата въпреки това не работи, значи е изгоряла. Може да провериш и както ключаря ти е написал, вадиш маркучлето, вкарай го в някоя бутилка, за да не изплискаш всичко наоколо и даваш на контакт, трябва да пръска яко. Ако не пръска яко - отиваш в сервиз да ти замерят налягането на помпата.А ако газаджията не е инсталирал АГУ-то, така че бенз.помпа да работи и да върти бенца, дори когато колата работи на газ - ще сменяш помпи всеки месец Когато моята не работеше на бенц, проблема беше в ей този маркуч.Успех.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Ако при подаване на контакт не чуваш помпата може да провериш първо преди да си я свалил бушона и релето на помпата. Намира се при двигатела от дясната страна. Там са два бушона и единия е за помпата. На бензин вообще ли не иска да припали?Едва ли проблема е в това маркуче което казва колега. Ако е напукано и скъсано колата ще работи на бензин макар и неравномерно.
Коментар
-
Възможно ли е да трябва и емулатор за бензинова помпа? Днес ми казаха че имало такова нещо.Между другото в момента си правя сам емулатор за ламбда сондата, ще го снимам и ще пусна тема като е готов.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Абе работата става и без емулатор. На мен в един сервиз ми изкараха схема на компа и човека резна една жичка и я закачи на една друга. Принципа е при изгасяне на двигателя оставя компа без захранване и по този начин той се рестартира, лошото е, че когато ти свърши газта трябва да изгасиш колата и тогава да тръгнеш. Абе общо взето върши работа, аз за близо година нямах проблеми.Bravo HGT 2001
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар