Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Луфт на задно колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Луфт на задно колело

Извинявам се, но не можах да открия нищо по тази тема. Та на въпроса. Нормално ли е да имам луфт на задните колелета? Получава се като разклатя по- силничко с крак гумата. Преди това съм карал Москвич и в окачването си има бая разлика. Опс, пропуснах да кажа: колата е Браво 1.8 ГТ! Благодаря предварително. :D
    Bravo 1.8 16V GT ex.
    Fiat Croma 1.9 16V mjet

Не е нормално за луфта. Но и с крак не е начина за проверка. Трябва да вдигнеш на крик и тогава се прави проверката.
    TEMPRA 1,6i 835C1000/159AT54A

Коментар

Какво разбираш под луфт? Напред или настрани разклащаш? А и отзад като я погледнеш стой ли "разкрачено"?
      In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
      Фиат Стило 1.6

Коментар

Мерси колега, не бях се сетил за този начин. Ще пробвам да видя какво е. Защото си мислех да не би да има луфт за температурно разширение в лагерите. , но едва ли?!
        Bravo 1.8 16V GT ex.
        Fiat Croma 1.9 16V mjet

Коментар

Като се погледне отзад- не е разкрачена. Разклащам настрани.
          Bravo 1.8 16V GT ex.
          Fiat Croma 1.9 16V mjet

Коментар

Може лагер да е, но тогава ще има шум в движение като от лагер.Вдигни на крик и пробвай с разклащане на колелото. Може и фтулки да са, тогава трябва де се чува тропане-там на канал трябва да я гледаш. Иначе няма топлинни хлабини! А и виж дали добре са стегнати болтовете на колелото, може и от това да е.
            In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
            Фиат Стило 1.6

Коментар

Благодаря за бързите отговори. Ще проверя и ще пиша пак какво е станало.
              Bravo 1.8 16V GT ex.
              Fiat Croma 1.9 16V mjet

Коментар

Колеги, успях да намеря време и вдигнах колата на крик. Това, което установих- луфта е в главината! Нямах такъв голям ключ, за да проверя дали гайката не е разхлабена. Няма виене, когато карам колата или поне не го чувам. Прдполагам, че е лагера.
                Bravo 1.8 16V GT ex.
                Fiat Croma 1.9 16V mjet

Коментар

Отивай веднага при майстор. И то с ниска скорост.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

От какво може да е това? Защото малко се гипсирах от отговора на Rokambol.
                    Bravo 1.8 16V GT ex.
                    Fiat Croma 1.9 16V mjet

Коментар

Предполам, че ще ти се наложи да смениш лагера. Нещата не са много добри... Не се плаши и отивай при майстор.
                      Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

при мен имаше същия проблем, но при неравности отзад тропаше доста силно ... бяха втулките на носача (дето играят роля на лагери) ...

Коментар

Gecata_82 написа:
                          Колеги, успях да намеря време и вдигнах колата на крик. Това, което установих- луфта е в главината! Нямах такъв голям ключ, за да проверя дали гайката не е разхлабена. Няма виене, когато карам колата или поне не го чувам. Прдполагам, че е лагера.
                          И моята нямаше виене и не изглеждаше много разкрачена като я гледам отзад (повечето ми приятели казаха, че си въобразявам) но въпреки това имах разбит лагер - прегледай я в сервиз - ремонтния комплект май е към 60 лева.

Коментар

Благодаря, колеги. Още днес ще утида да погледнат какво е станало. Обаче ремонта ще го правя след 1- ви юни. Края на месеца е все пак.
                            Bravo 1.8 16V GT ex.
                            Fiat Croma 1.9 16V mjet

Коментар

mme написа:
                              Предполам, че ще ти се наложи да смениш лагера. Нещата не са много добри... Не се плаши и отивай при майстор.
                              Не искам да плаша колегата, но на мен ми се е случвало с една друга кола (точно на 31.12.1994г. в студентски град) да ми хвръкне барабана в движение. Повярвайте, не е приятно. Аз също се мотах доста време с разбит лагер и си виках "има време".
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V
                              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                              X