Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

вариатор ??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

вариатор ??

някой може ли да ми разясни какво е това (ремонтира ли се ,скъпо ли е и т.н.) и за какво служи най вече !Ааа и какви са симптомите ако се счупи ?p.s.притесних се малко ,че няма нищо писано досега във форума по тая тема
    фиатче Браво 2.0

писано има доста колега..с две думи: има ремонвни комплекти за по 10-15 лв., но труда е кята за смьна на р. вал или ремък.симпвомите са, че трака като дизел.
    "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

toko написа:
      писано има доста колега..с две думи: има ремонвни комплекти за по 10-15 лв., но труда е кята за смьна на р. вал или ремък.симпвомите са, че трака като дизел.
      значи не се сменя целият вариатор така ли ?? е то не само трака ими едвам поема ??p.s.е няма теми за вариатор от 2 часа ровя из форума
      фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
        toko написа:
        значи не се сменя целият вариатор така ли ?? е то не само трака ими едвам поема ??p.s.е няма теми за вариатор от 2 часа ровя из форума
        Търси и с фразата "променливи фази на газоразпределение", имаше писано по въпроса. Не знам колко ще ти излезе да смениш целия вариатор, ремонтния комплект е от порядъка на 15лв.Аз това изрових на първо четене: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=950
        In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
        Фиат Стило 1.6

Коментар

Томацо, доколкото знам вариатора дали е заминал, може да се констатира единствено при отваряне на мотора. дори в някои сервизи си правят ремонта още с първата смяна на ремъци, т.к. колите ни, както се досещате не са на по 100-150 х. км.Виж последствията от ненавременен ремонт незвам какви са.. май само тракането дразни.ти с отворен възд. филтър ли си? ако да, е нормално да е доста по шумен петака на звуци откъм двигателя.
          "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

Ремонтният комплект е 12лв.Във Вантотрейд преди1 година звемаха 100 за ремонта.
            FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

не ,че е вариатор но ще споделя крайният резултат ,ако някой колега има подобен проблем !Оказа се дефектна свещ на 1-ви цилиндър ?? естесвено проблема си го реших сам напълно безплатно ,само с няколко телефонни обаждания до hit-ko ,който отново много ми помогна със съвет ,за което изключително благодаря !!!
              фиатче Браво 2.0

Коментар

А иначе какво ти правеше колата, та сметна че е вариатор? По-шумна ли беше или не вървеше както трябва?
                Bravo HGT 2001

Коментар

v_a_c_h_o_o написа:
                  А иначе какво ти правеше колата, та сметна че е вариатор? По-шумна ли беше или не вървеше както трябва?
                  еми без никакво предизвестие ! докато си карам загуби мощност ,заби муцуна и се разтрака ,веднага спрях и я оставих на място (разбрах ,че не е ангренаж) но работата на двигателя стана като дизел ,тресеше и работеше на 4 цилиндъра !
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                  X