Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бравото харчи масло ЯКО!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бравото харчи масло ЯКО!!!!

Колеги, помагайте стана му нещо на бравото 1.6 16в откакто го имам са минал 6хил. км никакви проблеми,обаче за растоянието София-Велинград-София-Свищов-София изгоря 2литра масло.Във високи обороти излиза синкав пушек маркуча за картерните газове са яко омаслени а въздушния филтер е чист?.Колата не си е променила поведението с нищо работи си нормално не е загубила мощност грам. всъщност това и беше първото излизане от София.маслото е или по скоро беше REPSOL 10W40? ще ходи на маЙстор то е ясно , обаче дайте някакво мнение да знам горе долу какво да очаквам...
    bravo-bravisimo

Прилична мощност със синкав дим прилича на износени маслосъбирателни уплътнителни пръстени на буталата/сегменти/,а и не само те.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Прилична мощност със синкав дим прилича на износени маслосъбирателни уплътнителни пръстени на буталата/сегменти/,а и не само те.
      Абсолютно съм съгласен Ако искаш да я оправиш няма да мине без отваряне на мотора. Най-вероятно може да минеш и само със смяна на сегменти и гумички на клапаните. А докато се решиш, слагай евтино масло с по-висок вискозитет. Например Приста 15W50 ще свърши добра работа.
      Fiat Marea Weekend 1.8 HLX
      Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

Working...
      X