Някой свалял ли е картера на такъв мотор, че трябва да сменя гарнитурата Вчера исках да сменя маслото и гарнитурата, но като видях какво е положението се отказах (а и много щеше да ми стане за един ден, качвах на брат ми на БМВ-то скоростите..) Генерацията минава под картера и според мен трябва да се свали
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се сваля картера на Купе (Типо...) 2.0 16?
Collapse
X
-
Първо сваляш изп. система - това е лесната част :D Развиват се всичките болтченца , закрепващи картера.Край маховика се ползва камък с карданче. След това картера се отлепя от блока внимателно на няколко места с набиване на широка отверка между гарнитурата и блока.Картера увисва на няколко см от блока и не може да се извади направо, понеже смукателя го държи. С едно ключе и търпение се развиват трите болтчета които го държат към блока и готово.
-
Картера не е крив и не е удрян Просто майсторите си оставят ръцете а и на италианките там и е едно от слабите места.Гарнитурите са под всякаква критика и качество.Първия месец нямаше теч а след това леко си омазняваше и тка до днес!Предната гарнитура направо я стъргах беше като камък опечена п.с. Има масло капи няма масло не капиnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Понеже днес правих това-онова под колата и видях, че съм пропуснал "малко" подробности около описанието по махането на картера.Преди да се развие самия картер трябва да се развие конзолата от тампона за средната опора и от към кутията също. Преди това кутията се подпира с ромб-крик в задната си част, иначе двигателя ще падне назад . Развива се и една малка ламарина-щит край маховика и чак тогава има достъп до болтчетата на картера.
Коментар
-
Аз съм свалял картера и искам да ти кажа,че на Купето е само със силикон(без гарнитура).Иначе при самото сваляне се свалят и доста други неща.Има и два болта за които ти трябва дълъг шестограм,не се виждат добре и са от дясната страна на картера към скоростната кутия.COUPE 1.8 16V
Volvo XC90 T6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар