Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto 75 ELX (1.2MPI) - зле на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto 75 ELX (1.2MPI) - зле на празен ход

Здравейте!Гледах едно Пунто 75ELX, 1997ма, в една автокъща.Двигател 1.2MPI, пишеше ’ZFA176000’.Всичко супер, но има следния ’проблем’ - като го запалих, струва ми се че оборотите са много ниски - работи малко като дизелче Освен това, като подам газ, не реагира веднага, а със закъснение - един вид се ’замисля’. Като върна газта рязко, оборотите падат до много ниско, и аха-аха да заглъхне, но се стабилизира.Какво ли може да му има ? Ако е нещо ’тривиално’, кажете, да знам дали си заслужава да го взимам...поздрави!

Регулатор на празен ход и/или вероятно ламбда!!!

Коментар

aha!

благодаря за отговорите!засега се разбрахме с продавача той да го отремонтира, и след 2 дена ако е наред ще го взема -ще пиша пак

Коментар

УраУра, имаме кола Проблема е отстранен, колата върви на 6, дотук - добре (казал падащия от 10тия етаж минавайки покрай 3тия)--Друго питане имам - колата я дадоха само с един ключ, има някакъв имобилайзер уж, ама той май е изключен.Само дето всеки втори път като запаля, и на таблото ми светва едно ключе. Но не е всеки път!Като че ли има значение как слагам ключа (!?)Някой има ли идея какво се случва?

Коментар

честито за придобивката. много безаварийни километри. за имобилайзерите е говорено доста, така че погледни по темите и ще научиш доста.
          Punto 1.1

Коментар

gradinka написа:
            УраУра, имаме кола Проблема е отстранен, колата върви на 6, дотук - добре (казал падащия от 10тия етаж минавайки покрай 3тия)--Друго питане имам - колата я дадоха само с един ключ, има някакъв имобилайзер уж, ама той май е изключен.Само дето всеки втори път като запаля, и на таблото ми светва едно ключе. Но не е всеки път!Като че ли има значение как слагам ключа (!?)Някой има ли идея какво се случва?
            Честито и безаварийно !!По въпроса за ключовете питай колегата Alexius-той е спец по тези въпроси !
            Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Working...
            X