Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ел джам(въпрос)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ел джам(въпрос)

значи имам въпрос (проблем) за десният ел. прозорец на мареата когато го задържа натиснат за 1-2 sec автоматично си пада сам до долу, но при задържане нагоре това не е така, а налевият ми при задържане и при двете позиции си пада сам и се вдига. Та въпросът ми е може ли по някакъв начин да се програмират тези бутончета (До колкото знам на Opel Calibra след като свалиш акумулатора за 10-15 мин и след това пак го сложиш бутоните за ел. стъклата се програмират като при затворено положение задържаш 2-3 секунди нагора а при отворани 2-3 секунди натиснат надолу.)
    Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
    Lancia Dedra 1.6 91г.

Няма програмиране. Бутона е двупозиционен и вероятно е дал фира. Може да му трябва почистване. Пробвай, успех.

Коментар

до колкото знам бутоните са капсуловани и не може да се отварят. може и да бъркам де
      Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Re: ел джам(въпрос)

valataat написа:
        значи имам въпрос (проблем) за десният ел. прозорец на мареата когато го задържа натиснат за 1-2 sec автоматично си пада сам до долу, но при задържане нагоре това не е така, а налевият ми при задържане и при двете позиции си пада сам и се вдига. Та въпросът ми е може ли по някакъв начин да се програмират тези бутончета (До колкото знам на Opel Calibra след като свалиш акумулатора за 10-15 мин и след това пак го сложиш бутоните за ел. стъклата се програмират като при затворено положение задържаш 2-3 секунди нагора а при отворани 2-3 секунди натиснат надолу.)
        Хмм при мен и двата трябва да си ги държиш докато се отворят/затворят.. Но по принцип има коли на които само прозореца на шофьора е автоматичен и само на него има датчика за натиск - когато се затваря и срещне труност се връща надолу, за да не ти прищипе ръката например...Ако този до шофьора няма такъв датчик значи етествено няма да го направят автоматичен, защото е опасен... Това положение съм го виждал при Лагуна... Инче като се сваля надолу може да е автомат., защото там няма значение..
        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Малко далеч от темата ... на Темпрата ми е така: левия /шофьорския/ е автоматичен - с едно натискане започва да се вдига и спира ако натиснеш бутона в същата посока .... но не съм пробвал има ли датчик за спиране и колко би натиснал препядствието по пътя си ... а десния - трябва да държиш бутона натиснат за да се движи в съответната посока .....
          Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

ivo написа:
            Малко далеч от темата ... на Темпрата ми е така: левия /шофьорския/ е автоматичен - с едно натискане започва да се вдига и спира ако натиснеш бутона в същата посока .... но не съм пробвал има ли датчик за спиране и колко би натиснал препядствието по пътя си ... а десния - трябва да държиш бутона натиснат за да се движи в съответната посока .....
            И при Типо-то е така.
            Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp

Коментар

dr_wolfy написа:
              ivo написа:
              И при Типо-то е така.
              значи всъщност и на мареата е така заводско, аз мислех, че нещо ми се е прецакал бутона
              Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Коментар

mariobg написа:
                  М-ммм да, и на Дедрата е така, аз не съм виждал автоматични десни прозорци на нито една кола.
                  BMW-тата всички са така даже и задните
                  Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

ivo написа:
                    И ограничителя за затваряне е определен ток на ел.мотора - т.е. запиране на стъклото и затормозяване ан мотора, но при мен е доста не добре - счупи молив с който опитах да го спра ... така че не искам да мисля ако сложа пръст ..... на новите модели коли съм чувал че натиска е много малък ... но явно на нашите 10г-ни не е така ......... така че ВНИМАНИЕ с прозорците ....
                    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

За ел. стъклото

Колегите отговарят че дясното стъкло не е автоматично по принцип, но каква е логиката тогава само надолу да има автоматично спускане , както е писано във въпроса И аз карам Мареа, интересното е че и моето дясно стъкло е така. Все пак мисля че имаме еднакви повреди по дясното ел. стъкло Имам и Опел и при него ако има памет стъклото тя е задължително за нагоре и надолу

Коментар

Хм, не знам каква е при вас логиката, но на моето Браво десния прозерец се движи само в една посока - надолу. и причината е, че се е прецакал бутона. (между другото не може да се разглоби ако не се разпои).От Александър Ауто ми искат 50 лв.!!!!!!!!!!!! (с 35 дена доставка!!!!!) за тоя ш..бан нищо и никакъв прекъсвач, чиято роля е просто да обръща напрежението към моторчето.След като поразглобих вратата разгадах схемата, шунтирах бутона и направих прозореца да се затваря. Само, че това е временно решение.Има ли някой идея от къде да си намеря по-тънко тоя прекъсвач. Евентуално някоя автоморга или блъснато Браво/Брава?
                        Fiat Bravo

Коментар

.........

Коментар

1115 написа:
                            Значи мисля че нямаш проблем с бутона, защото и на моята Мареа дясния прозорец е автоматичен само надолу.
                            При мен (ТИПО) прозореца левия е автоматичен нагоре и надоло. Ако искаш да спреш по средата да кажем натискаш противоположното копче. А десния прозорец е с непрекъснато натискане в посоката.Иначе ми се беше прецакал левия прозорец и смених управлението на прозорците, купих го от Италианеца за 20 лева.
                            Mit®

Коментар

от до тук видяните мнения да разбирам, че десният прозорец фабрично е направен да се задържа копчето, когато го вдигаш, само при свалянето е автоматичен!
                              Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Working...
                              X