забелязах, че от известно време ми загрява като постои на място (след като е карана)... както си стои по някое време стига 90 градуса и се включва вентилатора (това след не-повече от 2-3 минути престой), в движение пада и до 55-60 ... нормално ли е да вдига чак 90 за толкова малко време ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загрява ми на място - нормално ли е ?
Collapse
X
-
еми нивото е перфектно... обаче е с вода, нещо капеше и не бяхме сигурни дали не е пробит радиатора... затова сложихме вода... но спря да капе Не вярвам да е от това, но е възможно ... Това беше в доста топло време... варна-бургас го взехме с отворени прозорци през 1/3 от времето ... може би е нормално, но бях длъжен да питам дали и при вас е така ... имайте и предвид малкия радиатор на чч... все пак се побира В бронята и там си стои
Коментар
-
snake написа:Съвсем нормално е да загрява на място и да включва перката. Все пак при движение и насрещния въздух охлажда двигателя и по-трудно се достига до високи температури.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите ... Но все пак - съвсем скоро взимам книжка и съм решил да го карам в Ямбол на основен преглед ... знаете при кой А термостата има ли начин да се замери без да го свалям ? Имам си уред мери всичко до капацитет и коеф. на усилване на транзисторите, но предполагам ще ми трябва единствено омметър ?
Коментар
-
Термостатът е чиста механика, няма какво да му се замерва... представлява един балон пълен със специален газ, като се загрее газът се разширява и отваря един клапан, така че водата започва да минава през радиатора. Ако е изпуснал малко не затваря добре и колата не може да загрее добре или се охлажда прекалено по време на движение, което ми изглежда, че е твоя проблемНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Пружината държи в изходно положение, газът (или друга субстанция) противодейства на пружината и задейства клапана.http://en.wikipedia.org/wiki/Thermostat#Wax_pelletНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар