Пускам го (не го бях пускал от как купих Бравото зимата) и не духа студено...отидох в "Мото Експерт" доляха ми 100 гр Фреон за 3,5 лв и почна да духа умерено (но по-скоро слабо) но все пак чуствително по-добре от преди.... и се чудя сега какво да правя, къде да го карам целия ли фреон да сменям (а може би трябва и нещо друго) Дайте ми съвет моля...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатика - проблем
Collapse
X
-
Аз се занимавам професионално с климатици и това с доливането не го признавам за качествено свършена работа.Първо защото колата събира доста повече фреон а и с допълване неможе да се провери за микро течове на системата. Обикновенно климатика включва дори с 50гр. фреон но няма ефективност а и мазане на компресора защото в системата има масло което се разтваря във фреона и смазва така че по добре е да се източи всичкия газ от климатика да се измери след което да се надуе с налягане системата да се види евентуално за теч и след вакумиране да се зареди масло с оцветител и накрая с везна нужното количество фреон. Един съвет по добре не го ползвай така че може да блокира компресора.Обичам си работата.
Коментар
-
Valentin_V написа:това с доливането не го признавам за качествено свършена работа. ... че може да блокира компресора.
Коментар
-
Vladim написа:msotiroff написа:Един много полезен съвет от мен - НИКОГА НЕ ХОДИ В "Мото Експерт"M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Дали Мото експерт ги бива или не е друг въпрос,...забравих да кажа че според служителя на мото експерт не можело повече да поеме и бил налял само 100 гр...но въпроса е че тръгна значително по-добреколегата Valentin_V дава най-правилния варянт -- да се направи както трява за да не се прави отново и отново, Но за съжеление това имам чувството че ще ми струва далеч повече от смяната на фреон... (която е 20лв) Надявам се че ме разбирате ако мога да реша проблема с 20лв защо да давам 80-100лв (разбираемо) Та питах за да разбера кое е по-вероятно да го реша за 20лв или да не го решаFiat Bravo 1.6 16V - Бензин
Коментар
-
Нещо не се вързва всичко което казваш. Смяна на фреон 20лв а зареждане 90лв че това е едно и също според мене но ще кажа че тази операция която съм описал по горе сртува общо 0.06лв на грам.Примерно имаш в твоя 200гр а колата е със 700гр значи плащаш 500Х0.06=30лв е има коли с по 1300гр и там цената излиза солена но фреоните поскъпват всяка година и сезон. А и 3.50лв за 100гр не покрива цената на фреона даже.Обичам си работата.
Коментар
-
Valentin_V написа:Аз се занимавам професионално с климатици и това с доливането не го признавам за качествено свършена работа.Първо защото колата събира доста повече фреон а и с допълване неможе да се провери за микро течове на системата. Обикновенно климатика включва дори с 50гр. фреон но няма ефективност а и мазане на компресора защото в системата има масло което се разтваря във фреона и смазва така че по добре е да се източи всичкия газ от климатика да се измери след което да се надуе с налягане системата да се види евентуално за теч и след вакумиране да се зареди масло с оцветител и накрая с везна нужното количество фреон. Един съвет по добре не го ползвай така че може да блокира компресора.
Коментар
-
msotiroff написа:Vladim написа:msotiroff написа:Един много полезен съвет от мен - НИКОГА НЕ ХОДИ В "Мото Експерт"Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар