Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

юридически въпрос - пълномощно...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

юридически въпрос - пълномощно...?

Имам следния въпрос. Да речем пазаря кола регистрирана на инвалид. Не ща да плащам таксите, продавача също. Възможно ли е чисто юридически да се направи такова пълномощно че собственика да не може в един момент да си я вземе? Или наследници да измислят претенции...или...или...? Сещате се. От едната страна чувам ’ти с това пълномощно можеш и да я продадеш ако искаш" а от другата " бе да ама на талона е неговото име". Моля за съвет!
    Пунто SX 55 '95 Метан

Най-добре си оформи документите чрез покупко-продажба, защо всичко друго в последствие ще ти донесе само разправии като тръгнеш да продаваш колата на друг човек.
    BRAVA 1,4 12V
    Nissan Navara

Коментар

Е то и аз искам с продажба, но остава едно ддс за плащане....Попрочетох тук там и хич не ми изглеждат розови нещата с тоя вариант май.
      Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

разбира се, че има начин да си оправиш всичко юридическино ти трябва човек който да знае всичките подробноститова което аз съм чувал, е че и наследниците му трябва да подпишат някакви декларацииако не потърси правна консултация, не вярвам все още цените да са като в щатите по 100 зелени на чассъветвам те примерно ако си от софия да отидеш на патриарха номер5

Коментар

пълномощно

така ще напишете пълномощното че ти си я купил на негово има с твой пари и че имаш право да го представляваш пред /него препесвам точно от моето но гору долу е /1 КАТ 2 Социални служби -най важно 4 местна администрация -съвета и даначни 3 за получаване на винетка и син талон -важно 5 да напускаш страната ако трябва иначе ако не пише това винаги ще трябвада го викаш то така и така вингаги ще ти трябва неговата лична карта да доказваш че е чжив- демектова е рис ако нее много здрав инвалида иначе не плащаш данак и винетка и с синия талона можеш да слираш на определени места а за по сигурно може наследниците да напишат по една декларация че нямат и нама да имат претенции за колата но ти трябвада си плашаш там каквото трябва за нея като застраховки и глоби ако тия работи не ги пише в пэълножмощното вярно може да стане една както е имало и служай
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

даммм....дълга и широка...няма стане значи.
            Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

Не е дълга и широка. Отиваш при произволно избран нотариус и му казваш какво искаш.Тия пълномощни колегите ги бълват без замисляне - нищо сложно. И не е скъпо.Има и малък трик естествено, но няма да издавам те си знаят ...
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Прави се предвaрителен договор за продажба в който се упоменвва че ти си платил пред нотариуса а собственика се задължава да ти прехвърли собственоста след изтичане на срока на инвалидното право.Наследниците губят всякакви права и се задължават като наследници да изпълнят договора.Друг е въпроса че ,докато си изкарат удостоверение за наследници /ако нямат голямо желание/ може да мине доста време.

Коментар

Candid написа:
                  даммм....дълга и широка...няма стане значи.
                  колега, киро ти го каза. всеки нотариус срещу прилична сума /10-15лв/ ще ти изготви пълномощно.риска е ако собственика на мпс-то почине през тези три години... но и за това си има цака!Мемо, приятелю, договора за които споменаваш по-горе ще се счита за Нищожен!
                  "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

я тука значи инвалидните коли имат право на безплатна винетка или съм се объркал

Коментар

pugsy написа:
                      я тука значи инвалидните коли имат право на безплатна винетка или съм се объркал
                      Не си се объркал - така е - аз съм с такава.

Коментар

toko написа :Мемо, приятелю, договора за които споменаваш по-горе ще се счита за НищоженНека да не спорим ,но наслеството включва не само права а и задъжения.

Коментар

MEMO написа:
                          toko написа :Мемо, приятелю, договора за които споменаваш по-горе ще се счита за НищоженНека да не спорим ,но наслеството включва не само права а и задъжения.
                          Прав е колегата toko.

Коментар

pugsy написа:
                            Имат я и още как. Ама е малко врътня у социалното. Ама спестяваш 67 лУева. Ако не си си извадил може и сега да го направиш нищо, че не цялата година. Аз като я вкарах си я взех нищо, че имаше 3 месеца до края на срока на винетката. Имаше някъде тема за тва ама чичето като затри далаверата /ега не му става пишлето/ сигурно е зачезнала некъде.......
                            Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                            Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                            Совалката средно на LPG
                            Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Working...
                            X