Искам да ви попитам колко масло събира Фиат Брава 1,6 16в. Аз знач че е около 4 литра, днес във Фиат магазина ми казаха 4,5
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Brava ...маслен резервоар
Collapse
X
-
sev написа:2 пъти съм сменял както казахи двата пъти ми остана по около 300-400 грама
Коментар
-
masterkar написа:защото другата седмица и на мен ми предстои смяна на маслото и съм решил този път сам да си я направя - не заради цената на процедурата /около 5 лв в сервиз/, а поради гореописаното. И какво масло и колко литра се слага за промивка на системата?Търсих такава тема във форума, но ... не открих. Ако някой се наеме да опише процедурата /може и в друга тема/ тя може да се "бодне" в "Често задавани въпроси...".Трябва да сменям и маслото в скоростната кутия, но това вече ще го правя в някой сервиз.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Само да допълня, че маслото за промивка се слага на загрял двигател. Защото на студен както знаем оборотите са над 1200-1300. И дори е препоръчително след промивката да се сложи двигателно масло да поработи пак 20 мин и чак тогава да се налее окончателно маслото. Пиши в гугъла "промивка двигател" и ще намериш доста теми из форумите. Но това е нож с две остриета!Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Nino, благодаря за отговора! Идеята за промивката ми дойде защото старото ми масло е Лемфъордер /те такава марка не мога да открия , коментирали сме вече многократно по темата.../, а новото ще е задължително Селения! Та си мисля профилактично да направя промивка на маслената система! А иначе идеята за съчетаване на полезното /смяна на маслото/ с приятното /биричката / е много добра, но ... дано намеря време най-после да дойда и аз на някоя сбирка! Това ми се вижда добра идея! :D
Коментар
-
spark написа:Само да допълня, че маслото за промивка се слага на загрял двигател. Защото на студен както знаем оборотите са над 1200-1300. И дори е препоръчително след промивката да се сложи двигателно масло да поработи пак 20 мин и чак тогава да се налее окончателно маслото. Пиши в гугъла "промивка двигател" и ще намериш доста теми из форумите. Но това е нож с две остриета!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
masterkar написа:Идеята за промивката ми дойде защото старото ми масло е Лемфъордер /те такава марка не мога да открия , коментирали сме вече многократно по темата.../, а новото ще е задължително Селения! Та си мисля профилактично да направя промивка на маслената система!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар