Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мирис на бензин в купето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мирис на бензин в купето

Усещам мирис на неизгорял бензин в купето. Каква може да е причината?
    Bravo(TM) HGT

Незнам как е при Браво/а, но при Типо/Темпра в купето е капачката на нивомера и помпата за бензин, ако и при теб е така разгледай там ...
    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Re: Мирис на бензин в купето

VeSSkO написа:
      Усещам мирис на неизгорял бензин в купето. Каква може да е причината?
      гърнето ти случайно да е спукано някъде?
      FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

Провери и маркучите за бензина да не сълзи от някъде и изпаренията да ги вкарва през парното. При отворени прозорци ли усещаш изпаренията ? Ако е така вероятно проблема е както ти каза колегата Иво!
        TEMPRA 1,6i 835C1000/159AT54A

Коментар

Бях пуснал същата тема преди да затрият форума! Предложенията на колегите бяха заради гърнетата; напукани маркучи; недобре затегната бензинова помпа; един колега предположи че тръбичката която излиза от помпата е спукана, но и това проверих, не е от там! При мен навсякъде е сухо! Друго което ми минава на ум е да не би да е запушен маркуча който връща изпаренията към ел. клапан и към филтъра с активния въглен (charcoal)!?!ПП: Под десния калник, където е тръбата от капачката към резервоара при мен има пластмасова скоба за захващане на 4-5 тънки тръбички, но такива там няма! Ако може някой да погледне при него как е и да сподели!
          Space Star 1.9 DID

Коментар

В къщи мирише на изгоряло от къде може да е ! Наскоро еин приятел с кадет имаше миризма като твоята.Оказа се стопен маркуч на бензина.тоя който излиза от помпата.С какъв "бензин" е карал един господ знае
            A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
            Punto Sporting 1.9JTD 2003
            ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

И аз имах миризма на бензин в Пунтото докато не си махнах тубата от багажника. Беше празна ама явно си миришеше, особено в горещо време като се нагрее купето. И аз проверявах какви ли не маркучета, но проблемът се оказа другаде

Коментар

Е при мене не е постоянно, а само на моменти намирисва. Идва от въздуха отпред.
                Bravo(TM) HGT

Коментар

Това вече друго, щом си сигурен че идва от пред, значи си провери и смени бензинопроводите! Излолзвай тези на Gates, няма да сбъркаш! ПП: При мен и при затворена клапа си мирише! ППП: Днес в Шумен беше около 9-10 градуса, но миризмата не се появи!
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

VeSSkO написа:
                    Е при мене не е постоянно, а само на моменти намирисва. Идва от въздуха отпред.
                    Колега, спешно прегледай около мотора за течове на бензин от маркучетата.При мен, а след известно време и при един приятел се спука едно и също! маркуче на регулатора на налягането. И аз така си карах и ми намирисваше от време на време, докато не открих един ден, че от маркучето бензина излита на струйка като от спринцовка .
                    sigpic
                    Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                    475HP 11,5/1,9/191
                    YouTube

Коментар

И аз го имах тоя яд на бравото, църкаше в/у топлия мотор...
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Да ама не Залъгал съм се ... Днес позамириса още повече и след като прегледах всичко отпред и видях, че всичко е наред, отворих багажника. Тогава ме лъхна силна миризма на пресен бензин. Явно ще трябва да махам корите и да търся къде има теч.
                        Bravo(TM) HGT

Коментар

VeSSkO написа:
                          Да ама не Залъгал съм се ... Днес позамириса още повече и след като прегледах всичко отпред и видях, че всичко е наред, отворих багажника. Тогава ме лъхна силна миризма на пресен бензин. Явно ще трябва да махам корите и да търся къде има теч.
                          Ако откриеш от къде смърди, свиркай, че като стане горещо на вън, в колата направо не мога да дишам от тая миризма!
                          Space Star 1.9 DID

Коментар

Ами ... разглобих отзад багажника и намерих всичките джунджурии на бензина, но всичко си е Ок. Всичко е сухо и никъде не подлизва. Най-много мирише от самия резервоар. Къде може да е проблема?Още нещо забелязах ... На старото Браво имах вакуум в резервоара и като отворя капачката съскаше. Това не е така. Отваря се без никакъв вакуум да излиза. Нормално ли е?
                            Bravo(TM) HGT

Коментар

VeSSkO написа:
                              Ами ... разглобих отзад багажника и намерих всичките джунджурии на бензина, но всичко си е Ок. Всичко е сухо и никъде не подлизва. Най-много мирише от самия резервоар. Къде може да е проблема?Още нещо забелязах ... На старото Браво имах вакуум в резервоара и като отворя капачката съскаше. Това не е така. Отваря се без никакъв вакуум да излиза. Нормално ли е?
                              Колега и при мен е така, нито съска, нито е мокро някъде!!! Но вчера пробвах нещо! Карай колата на затворени прозорци и виж дали пак ще ти мирише! При мен на затворено прозорци и отворена клапа на парното и пуснат вентилатор на студено или топло, миризма не се усеща! Това ме води на мисълта, че сигурно е от ауспуха, както каза колегата soulkeeper, (аз нямам задно гърне, а само тръба!)! Пробвай ако искаш и сподели! Ако и при теб е така, значи работата е ясна - нов ауспух!
                              Space Star 1.9 DID

Коментар

Working...
                              X