А бре те го искат ама ако си мил стях немаш проблеми казваш им така и така и готово ко се плашите незнам :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв е данъка за Брава 1.6 103 к.с. ?
Collapse
X
-
Mury_Alfata написа:А бре те го искат ама ако си мил стях немаш проблеми казваш им така и така и готово ко се плашите незнам :PFIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
mariobg написа:prog написа:а как можеш да кажеш по-малко коне като пише в талона на колата?
Коментар
-
Със сигурност ще ти създаде проблеми - обединената база данни все някога ще засече несъответствията и само си представи че от КАТ и общините решат (по нареждане на Европейския съюз) да си увеличат бюджета??? Глобите за документни и технически измами (липса или наличие на катализатори) май ще са достатъчни на общините да си осигурят спокойно асфалтирането на улиците.
Коментар
-
Със тия 140лв толкова бензин ще сипя...аз на миналата ми кола платих тоя данък чак като я продадох и не си спомням да имаше някакви лихви. чудя се дали са променили нещо. пък и тя системата е толкова единна, че....хайде! Колегата дето има две Темпри на ЕГНето си да кажи. ммммммммFiat Brava 1.8 16V
Коментар
-
gdd55
НЕ мога да разбера защо баща ми пла6та за неговата 20 лежа 1.8mI 90коня 94 година 20 лева данък.а аз за моита 1.9тд 100 коня 97 година 60 лева как се из4исли тва нещо смятам с ония калкулатор нищо не схващам????
Коментар
-
Щото в нашта тъпа държава колкото по-ти е нова колата толкова е > данъка!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ето защо толкова излиза - никък не поощряват новите коли.
Между другото - при мен номера 76 к.с. вместо 76 к.Вт. не мина щото гледат конските сили написани и на даначната декларация с 1862 лв. ДДС, а и на нотариално-завереното копие от Големия немски талон. (в Русе също платен данък ПС и Гражданска - са сред нужните документи при първа регистрация в КАТ).То и аз заради този данък сега я продавам - ама мисля да пплатя на един маистор да ми напише, че е сменил двигателя с по-слаб и да подам декларация за настъпили промени и повод за намаляване на данъка ако не я продам (нищо че катализатора беше издухан като сменях гърнета.http://www.taxadmin.minfin.bg/calc.p....6х1.5=125.40 лвВ случай, че не изкарвате 125 лв. с калкулатора - Ето защо толкова излиза:Раздел IV Данък върху превозните средства Чл. 52. С данък върху превозните средства се облагат: 1. (изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г.) превозните средства, регистрирани за движение по пътната мрежа в Република България; 2. корабите, вписани в регистрите на българските пристанища; 3. (изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г.) въздухоплавателните средства, вписани в държавния регистър на Република България за гражданските въздухоплавателни средства. Чл. 53. Данъкът се заплаща от собствениците на превозните средства. Чл. 54. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г.) (1) (Предишен текст на чл. 54, изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г., изм. и доп., бр. 112 от 2003 г., бр. 106 от 2004 г.) Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение. При придобиване на превозно средство по наследство декларацията се подава в срока по чл. 32. (2) (Нова - ДВ, бр. 109 от 2001 г.) Когато собствениците на превозни средства нямат постоянен адрес, съответно седалище на територията на страната, декларации се подават пред общината по регистрация на превозното средство. (3) (Нова - ДВ, бр. 119 от 2002 г.) Собствениците на превозни средства предявяват правото си на освобождаване от данък или за ползване на данъчно облекчение чрез данъчна декларация, която подават в срока по ал. 1. При спиране, съответно при пускане в движение, при кражба и унищожаване на превозно средство, декларация не се подава. (4) (Нова - ДВ, бр. 119 от 2002 г.) Служителят на общинската администрация може да изисква документи, удостоверяващи факти и обстоятелства, имащи значение за данъчното облагане. При спиране, съответно при пускане в движение, при кражба и унищожаване на превозно средство, данъчно задълженото лице представя документ от компетентен орган, удостоверяващ съответното обстоятелство. (5) (Нова - ДВ, бр. 119 от 2002 г.) Подадената декларация от един от съсобствениците ползва останалите съсобственици. (6) (Нова - ДВ, бр. 109 от 2001 г., предишна ал. 3, бр. 119 от 2002 г.) Когато липсват данни за годината на производство на пътното превозно средство, за такава се приема годината на първата му регистрация. (7) (Нова - ДВ, бр. 106 от 2004 г.) При подаване на декларацията по ал. 1 собственикът представя документ за платения данък при придобиването на декларираното превозно средство. ( 8 ) (Нова - ДВ, бр. 100 от 2005 г.) Когато в свидетелството за регистрация на превозните средства по чл. 55, ал. 9 липсват данни за допустимата максимална маса на състава от превозни средства, в декларацията по ал. 1 се посочва допустимата максимална маса на състава от превозни средства, определена от производителя. Чл. 55. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм., бр. 109 от 2001 г., бр. 45 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г.) За леки автомобили размерът на данъка се определя съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва: 1. (изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г.) до 37 kW включително - по 0,34 лв. за 1 kW; 2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г.) над 37 kW до 55 kW включително - по 0,40 лв. за 1 kW; 3. (изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г.) над 55 kW до 74 kW включително - по 0,54 лв. за 1 kW; 4. (изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г.) над 74 kW до 110 kW включително - по 1,10 за 1 kW; 5. (изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г.) над 110 kW - по 1,23 лв. за 1 kW. В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти: ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Брой на годините от годината ¦ Коефициент на производство, включително ¦ годината на производство ¦ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Ў¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Над 14 години 1 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Над 5 до 14 години включително 1,5 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ До 5 години включително 2,8 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Коментар
-
Е това със замяната на мотора ако успееш да го направиш направо ще те призная. Аз изобщо не съм убеден че това е възможно.Иначе като сламка ти давам че има и Брава 1.6 която е 90 коня. Дори мотора механично е като твоя, разликата е само в електрониката.Точно заради тия проклети данъци съм гледал и двете коли да са под 100 коня - но все пак разликата е чувствителна - на Бравата ми данъка е 27 лв....Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Хипотетична ситуация:Купил си кола с нотариално заверен договор покупко-продажба.Не си прехвърлил в КАТ талона, нито в данъчното - декларация.След време я продаваш. Е, прехвърляш в КАТ на твое име, после веднага нов нотариално заверен договор покупко-продажба за новия собственик. Той вече спазва сроковете и получава в КАТ талон на свое име - а в общината е редовен пак щото е в срок.Въпрос: може ли така да се избегне глобата в общината (данъчните) за пропуснатия срок - когато ти си купил колата но не си минавал през КАТ и общината в нужния срок ? Доколкото разбрах - това е акт (глоба) на данъчните, не на КАТ. А ти като "междинен" собственик изобщо не ходиш в тоя случай да декларираш в общината.
Коментар
-
zgabrovski написа:Е това със замяната на мотора ако успееш да го направиш направо ще те призная. Аз изобщо не съм убеден че това е възможно.Иначе като сламка ти давам че има и Брава 1.6 която е 90 коня. Дори мотора механично е като твоя, разликата е само в електрониката.Точно заради тия проклети данъци съм гледал и двете коли да са под 100 коня - но все пак разликата е чувствителна - на Бравата ми данъка е 27 лв....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар