Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е данъка за Брава 1.6 103 к.с. ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

blader написа:
    jsp написа:
    За какъв данък говорите точно? При деклариране на МПС-то в ТДД след покупката му или за пътния данък,който вече отпадна?!
    При деклариране на МПС-то в ТДД след покупката му.
    колко време след прехвърлянето трябва да стане това?и ако просрочиш какво става?
    ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD

Коментар

prog написа:
      blader написа:
      jsp написа:
      За какъв данък говорите точно? При деклариране на МПС-то в ТДД след покупката му или за пътния данък,който вече отпадна?!
      колко време след прехвърлянето трябва да стане това?и ако просрочиш какво става?
      Официалния срок е до два месеца след покупка. Санкций за нередовните не знам какви са.
      FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

За моята Брава 1.2 16V - 82 к.с. -1999г. платих 19,58 лв с 5% отстъпка за плащане на "куп" преди 1 април. :D А данъка в ТДД който " някои"не плащат няма нищо общо с пътния данък. Това е един вид данък за собственост както данък сгради и т.н.
        BRAVA,когато НЕ гори

Коментар

Санкцийте за закъснение или неплащане са актове от 50 лв. Когато плащах моя данък ,едно момче плати 150 лв. акт.
          BRAVA,когато НЕ гори

Коментар

е добре де....аз днес платих 72 лева до края на годината....каката на гишето като видя че е 103 к.с. направи една гримаса ... и каза че за догодина ще е 144 лева....на калкулатора които даде човека вярно излиза 123 лева...???
            Fiat Brava 1.6 16V '98

Коментар

Сумта,която получавам е доста по-голяма от тази,за която вие говорите!!!! http://www.taxadmin.government.bg/arhiv/cars.htm
              Fiat Brava 1,6 16v 103 к.с. 1997г.

Коментар

jsp написа:
                Сумта,която получавам е доста по-голяма от тази,за която вие говорите!!!! http://www.taxadmin.government.bg/arhiv/cars.htm
                това е така защото този калкулатор е стар и не е подновяван виж че още стои данъка за започнат тон тегло който отпадна и се замени от винетката тогава беше така : за коли след 95г умножаваш к.с по 0.8ст и полученото умножаваш по коефициент 3 а сега се умножава по коефициент 3 само ако колата ти е до 3 години ако е 97г както твойта се умножава по коефициент 1,5 и се получава 123,6 лв
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Мерси за отговора, Стеф!Направо ми беше приседнало сутрешното кафенце! А сега вече съм щастлив, че ще плащам данък на държавата...

Коментар

къв е тоя калкулатор.......за мойта колка излиза 250 лв и колкото е по-нова колата толкова е по голям данъка, нали искаха да стимулират да се карат по-нови коли, ама според калкулатора ако карам кошник преди 1988 със същата мощност данъка е 90 лв
                    ex Fiat Bravo GT

Коментар

Да не би и ти като мен да си изчислил данъка със стария калкулатор.А отделно от този данък се плаща и местен данък, който е 5% от застрахователната стойност на колата,така ли?

Коментар

blader написа:
                        prog написа:
                        blader написа:
                        jsp написа:
                        Официалния срок е до два месеца след покупка. Санкций за нередовните не знам какви са.
                        А ако е нов внос колата пак ли трябва да се регистрира в ТДД, това по местоживеене ли е?
                        Bravo HGT

Коментар

В ТДД-то, където ти е адресната регистрация.
                          Bravo 1,6 16V

Коментар

cio написа:
                            blader написа:
                            prog написа:
                            blader написа:
                            jsp написа:
                            А ако е нов внос колата пак ли трябва да се регистрира в ТДД, това по местоживеене ли е?
                            да трябва плаща се при всяка смяна на собсвеника иначе се пишат актове както колегата каза, не знам колко пари са мисля обаче че срока не беше 2 месеца а 2 седмици /това е различен данък от този който смятате с калкулатора този с калкулатора е данък в/у превозното средство и се плаща всяка година а този за който писах току що е при придобиване на собственост е се плаща еднократно/ ох не знам дали стана много ясно но тя и темата малко се обърка -то много данъци много нещо
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

Коментар

cio написа:
                              blader написа:
                              prog написа:
                              blader написа:
                              jsp написа:
                              Да след като я регистрираш в КАТ имаш 2 месеца да я регистрираш в Териториалната Данъчна Дирекция, разбира се кадето се водиш по Лична Карта.
                              FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Правете разлика между деклариране и плащане на данък, ако го няма първото, няма да го има и второто. Преди да отидеш в КАТ за регистрация ня автомобила, трябва да имаш бележка за платен данък, т.е. да си изпълнил първото условие. Исключвам зъможността ако някой в КАТ си затвори очите за тази въпросна бележка, такива случай в практиката, калкото искаш. Иначе глобата за е от 20 до 200 лв., съгласно ЗМДТ.
                                Bravo 1,6 16V

Коментар

Working...
                                X