Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е данъка за Брава 1.6 103 к.с. ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв е данъка за Брава 1.6 103 к.с. ?

Има ли някой с Брава 1600 103 к.с. да ми каже колко плаща данък....аз днес ходих в данъчното и ми взеха 72 лева до края на годината....значи за 1 година ще е 144 лева??? Това нормално ли е?...знам от познати че плащат на колите си 30-40 лева,аз да не карам самолет???...абе с две думи не съм наясно.обяснете ми.
    Fiat Brava 1.6 16V '98

аз па не плащам данък, баща ми на неговата три години не е плащал
    ex Fiat Bravo GT

Коментар

мисля че е ~ 80.00 лв. за година, но сега с винетките, мисля че данъка отпадна, или поне би трябвало да е силно намален....
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Re: Какъв е данъка за Брава 1.6 103 к.с. ?

SSPURSS написа:
        Има ли някой с Брава 1600 103 к.с. да ми каже колко плаща данък....аз днес ходих в данъчното и ми взеха 72 лева до края на годината....значи за 1 година ще е 144 лева??? Това нормално ли е?...знам от познати че плащат на колите си 30-40 лева,аз да не карам самолет???...абе с две думи не съм наясно.обяснете ми.
        Проблема е добре известен, значи за кола до 100кс, с катализатор (е и нашите имат) се ползва 50% данъчно облекчение, тъй като нашите са над 100кс (103 а дали няма 3-4 умрели кончета ) няма данъчно облекчение. Като ходих в общината ако не се лъжа излижаше 80 и няколко лева за цялата година, респективно за тия с облекченията 40.Надявам се да съм помогнал. Според мен 72 е прекалено много за половин година, като колата е като моята?!?
        FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Re: Какъв е данъка за Брава 1.6 103 к.с. ?

SSPURSS написа:
          за темпра 1,8 писал съм я 103кс данъка ми е 123,60лв изчислява се така за кола над 100кс умножаваж конете по 0,80 ст и полученото умножаваш по 1,5/това е коефициент някакъв си/ за кола след 91г ,ако е преди 91г умножаваж по 1 . Ако колата е м/у75- 100 кс умножаваш по 0,40 ст и ти важи 50% намаление ако имаш катализатор с две думи евтиния а тези с коли над 100 кс сме яко в г.зъМисля че ако не се плати до края на март някакви лихви вървят но не знам колко %
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Тук всеки може да си сметне данъкаhttp://www.taxadmin.minfin.bg/calc.php?calc=2
            Fiat Brava 1.4 SX 12V 97

Коментар

lulinsquad написа:
              На твое място не бих се гордял с това.
              Fiat Brava 1.4 SX 12V 97

Коментар

krasi написа:
                Както вече писах 82.40 за една година.
                FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

krasi написа:
                  lulinsquad написа:
                  ми предпочитам да ги дам тия пари за носачи, тампони и т.н., щото данъка и да го платя пътищата се е видяло че няма да ги оправят така поне колата си оправям...всеки път като се почувствам малко гузен че не съм платил данъка (който сега е наполовин, другото е винетка), и се сещам за една улица пред Angel, в студенски град, а сети се как 1 година там имаше не дупки, капани за мечки бяха и една вечер ме притиснаха и се наложи да вляза в един от тези капани, казвам ти още помня звука който се чу, а аз принципно съм човек, за който колата не е просто МПС, и в тоя ред на мисли, данък няма да платя!!
                  ex Fiat Bravo GT

Коментар

blader написа:
                    krasi написа:
                    То хубаво ама за кола 103 к.с. между 5-14 години-Дължимият от вас данък е: 123.60 лева
                    Fiat Brava 1.4 SX 12V 97

Коментар

lulinsquad написа:
                      krasi написа:
                      lulinsquad написа:
                      ми предпочитам да ги дам тия пари за носачи, тампони и т.н., щото данъка и да го платя пътищата се е видяло че няма да ги оправят така поне колата си оправям...всеки път като се почувствам малко гузен че не съм платил данъка (който сега е наполовин, другото е винетка), и се сещам за една улица пред Angel, в студенски град, а сети се как 1 година там имаше не дупки, капани за мечки бяха и една вечер ме притиснаха и се наложи да вляза в един от тези капани, казвам ти още помня звука който се чу, а аз принципно съм човек, за който колата не е просто МПС, и в тоя ред на мисли, данък няма да платя!!
                      Да не стане така че заради неплатени данъци да не можеш да излезеш от страната или да си извадиш някое разрешително или лиценз или да не м ожеш да вземеш кредит или още много други работи.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

lulinsquad написа:
                        рано или късно ще трябва да платиш и то накуп трудно можеш да се отървеш освен ако не стане както с един приятел отиде да си бракува колата и естествено от кат му искат квитанция че не дължи данъци отива в данъчното да го плати защото и той не го беше плащал и о чудо някой друг го е платил как е станало това обаче така и не се разбра не че кой знае колко го интуресува де издадоха му квитанция че е платен и така си бракува колата а той не плати нито стотинка е тва се вика късмет :D
                        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                        UNO 1.0 FIRE

Коментар

krasi написа:
                          blader написа:
                          krasi написа:
                          То хубаво ама за кола 103 к.с. между 5-14 години-Дължимият от вас данък е: 123.60 лева
                          Хм моя грешка май, ама в общината толко ми казаха
                          FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

За какъв данък говорите точно? При деклариране на МПС-то в ТДД след покупката му или за пътния данък,който вече отпадна?!
                            Fiat Brava 1,6 16v 103 к.с. 1997г.

Коментар

jsp написа:
                              За какъв данък говорите точно? При деклариране на МПС-то в ТДД след покупката му или за пътния данък,който вече отпадна?!
                              При деклариране на МПС-то в ТДД след покупката му.
                              FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Working...
                              X