Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo or VW Polo or Opel Corsa

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo or VW Polo or Opel Corsa

Ще се опитам в една тема да обобщя двата си въпроса:Според вас кой автомобил най - си заслужава, и какво да гледам при избора си ?Fiat Bravo - 1,6 16V (бензин) - 98 годинаVW Polo - 96’та годинаOpel Cora - 96’та годинаЗнам, че вероятно има и пристрастни, но щом са пристрастни значи има и закакво. Втория ми въпрос е, някой ако има подобен Fiat, да ми каже колко горе долу му гори. Знам, че това зависидоста от километрите навъртяани, как е карана и как е потдържана като цяло, но питам просто информативно.ПП: Не съм много вещ с колите, така че може да съм написал нещо не както трябва. Моля да ме извините за което.ПП2: Става дума за млад шофьор, който таман е взел книжка.

Според мен в този клас на VW и Opela трябва да сложиш Фиат Пунто, иначе Бравото е по добрия избор (не мога да кажа че не съм и пристрастен ). :D
    In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
    Фиат Стило 1.6

Коментар

Най доброто на визия...Бравото.Най-вървящото...Бравото.Най-удобното като салон...Бравото.Най-малко харчещото..Корсата.Най-малко трошащото се...мисля че Полото.Зависи какво търсиш в колата. Бих ти препоръчал Бравото, но аз съм пристрастен. Все пак си млад шофер, ще вземеш да го потрошиш, и няма да те е яд много, щото евтино се прави. Но пък и Полото не е зле. Виж за Корсата...не е за мъж. Освен ако не си под 1.6 висок.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

А някакви идеи колко горе долу харчи ?

Коментар

Колите които сравняваш с Бравото са в по-долен клас. Определено Бравто ще е най-широко от всички, най-здраво ще е Полото може би, а Корсата е малка, харчи малко и е женска кола общо взето. Зависи от състоянието на колите и това на каква цена са , какви екстри имат, коя на теб ще ти хареса най-много, защото ти ще я караш.
          Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
          Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
          Совалката средно на LPG
          Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Аз пък не мисля че полото ще е най здравото, ама съм мнооооооого пристрастен.Категорично изключвам корсата - малка, лагерна количка, много се троши и гние като за световно.Полото - Тясно, ръбесто и неудобно, скъпо - мита за немските коли, като цена и поддръжка.Бравото - широко, удобно, добра визия... НО - което и да избереш се ръководи от вида и качеството на конкретния екземпляр.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

GTipo написа:
              Най доброто на визия...Бравото.Най-вървящото...Бравото.Най-удобното като салон...Бравото.Най-малко харчещото..Корсата.Най-малко трошащото се...мисля че Полото.Зависи какво търсиш в колата. Бих ти препоръчал Бравото, но аз съм пристрастен. Все пак си млад шофер, ще вземеш да го потрошиш, и няма да те е яд много, щото евтино се прави. Но пък и Полото не е зле. Виж за Корсата...не е за мъж. Освен ако не си под 1.6 висок.
              Не споделям мнението ти,че полото е най-здраво,незнам как стигна до тоя извод
              ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Имал съм браво около 2 години, сега карам Поло, и смело мога да заявя че Полото е много по-здраво при това без да съм пристрастен, не робувам на марки, имал съм и опели, фордове и тн...

Коментар

Нещо нищо не споменавате за Пунтото!? Е, вярно много пристрастен съм защото колата вярно ми служи и още съм с оригиналното окачване на TRW!!!Т.е нищо по окачването не е сменяно и определено в интериора пластмасите са доста по-качествени от тези на Браво/Брава... също не хлопат. Също съм на мнение, че Пунто е в класа на Поло и Корса и е доста по-качествено като кола.Ако търсиш вървеж, естествено двигателя 1.8, ако търсиш икономия - дизелите и великото моторче, 1.2/16V!
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Grisha написа:
                    GTipo написа:
                    Не споделям мнението ти,че полото е най-здраво,незнам как стигна до тоя извод
                    По статистика. Макар че имам приятелче с доста проблемно Поло.По повод на разхода на бравото има цели теми за това, но не е ненормабно висок. Колегите може да кажат по-добре за този двигател.
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Колкото по-голяма и по-млада - толкова по-добре.В случая съм твърдо зад Bravo-то. 98-ма си е 98-ма. Никое Поло от 96-та не може да му стъпи на малкия пръст.

Коментар

Nino написа:
                        Нещо нищо не споменавате за Пунтото!? ако търсиш икономия - дизелите и великото моторче, 1.2/16V!
                        Аз също съм млад шофьор и също подкрепям Пунтото .Има добър двигател 1.6 90кс ако търсиш с такъв обем (1.4 Турбо 133кс вече е друго нещо ) Според мен лично 1.2 двг е добър като за начало :D Разход 5-6 зависи от карането Преди да вземем Пунтото и аз бях пред дилема - Пунто ,Поло ,206/306 .Корсата не искам и да я пиша Части има и не са много скъпи .Градски ще чакаме някоя италианка ново попълнение А за това какво да гледаш - съветвам те ако можеш да не я вземаш от Търново .Пообиколи битака ако можеш - доста височки цени Гледай главно да не е много блъскана,обръщана по тавани Да не издава много странни шумове А замислял ли си се за Алфа ,да речем 145
                        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

имам и поло и браво, само че бравото е дизел и по си ме радва, а за разход - на сметката на полото имам прегряване, контактна клема, и стандартното....а за бравото - сега влиза в бокса за семеринг и гарнитура, че омаслява....но като возия, полото вози по-меко, а бравото е по-спортно и мнооооого по-широко отвътре и стабилно.
                          A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                          e30 forever!

Коментар

...

Коментар

Що за сравнение?!? Поло и Браво?!? По принцип VW не ми допадат, пък камо ли най-смешния от тях - Поло. Поне Голф да беше А Опел никой не съветвам да кара...

Коментар

Working...
                              X