Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замяна на акумулатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замяна на акумулатор

По различни форуми прочетох че има проблем с фабричния имобилайзер на Брава при откачане на тока. Моята е само със синия ключ. Имал ли е някой подобен проблем, защото ще сменям акумулатор и се опасявам от проблеми.

сменял съм акумулатор, няма проблеми с имобилайзера, единствено трябва да си свериш часовника на касетофона после, чел съм за някакви кодове за касетофона, моят не ми е искал никога такива въпреки че съм махал и акумулатора и него съм вадил няколко пъти, и незнам дали от него няма да получиш изненада
    FIAT Stilo 1.4 16V
    FIAT Bravo 1.6 16V (преди)

Коментар

Re: brava i zamyana na akumulator

kuki написа:
      По различни форуми прочетох че има проблем с фабричния имобилайзер на Брава при откачане на тока. Моята е само със синия ключ. Имал ли е някой подобен проблем, защото ще сменям акумулатор и се опасявам от проблеми.
      Няма да имаш проблем с фабричния имобилайзер....... НО!!!Моя касетофон си искаше код. И по тази причина го и блокирах с три неуспешни опита.Така,че внимателно ако нямаш кода.Разправията със свалянето на радиото е доста неприятна,въпреки че в "evergreen" еобяснена като доста простичка, особено ако не е сваляно до сега.По добре си осигури захранване от втори акумулатор.Успех!!!
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

за имобилайзера дано не направи проблем, не ми се е налагало да го свалям, ама радиото с тая касетка и без това нищо не става от него..., и да го блокираш няма да е голяма загуба..
        ex Fiat Bravo GT

Коментар

Възможно е да имаш лек проблем, при мен "-"се беше разхлабил, изгасна ми всичко и след като стегнах кабела, код-индикатора не се махна и няма палене. Дърпаш пак "-"са за някой друга минута и всичко обикновенно си идва на място!

Коментар

Наложи ми се да оставя колата без тоци за около един час! Единственото което направих е да настроя часа на радиото и да настроя станциите. Друго не забелязах........
            брава 1.4 12в 1997 моно инжекция, но радиото е стерео
            http://www.picvalley.net/v.php?p=u/22/21929_450.JPG

Коментар

gogo_bravata написа:
              Наложи ми се да оставя колата без тоци за около един час! Единственото което направих е да настроя часа на радиото и да настроя станциите. Друго не забелязах........
              Съвсем нормално е да е така.

Коментар

В понеделник си купих нов акумулатор и нямаше никакъв проблем при смяната. И аз съм само със син ключ. Жената се шашна само, щото стрелките на за оборотите и скоростта се вдигнаха горе. После се оправиха.

Коментар

Re: Замяна на акумулатор

kuki написа:
                  ако те е шубе нещопалиш колата махаш стария и слагаш новия акомулатор

Коментар

pugsy написа:
                    Определено от горната процедура трябва да те е страх повече, отколкото от махането на акумулатора
                    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

щом казваш

Коментар

[quote="Sko"]
                        pugsy написа:
                        Това да откачиш акумолатора или някой датчик от браво или брава докато е запалена или дори докато е на контакт не го прави никога Момчето при което си водя бравото на диагностика(много е кадърен) всеки път ми го повтаря.
                        Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

то вярно,че браво/а са по спец автомобили,а не са като останалите фиатки,алфи и ланчийчудя се защо ли досега не съм имал проблеми с тази процедура на поне 20 брадви и марийки и някое и друго браво дори ХГТ

Коментар

pugsy написа:
                            то вярно,че браво/а са по спец автомобили,а не са като останалите фиатки,алфи и ланчийчудя се защо ли досега не съм имал проблеми с тази процедура на поне 20 брадви и марийки и някое и друго браво дори ХГТ
                            Ти като искаш си го прави това,но аз също не съветвам никой да прави тази процедура,освен ако не е с Москвич,той си е с просто реле-регулатор и без никаква електроника,няма какво да му стане.

Коментар

То на човек веднъж му излиза късмета, но после плаща три- или четирицифрено. Казвам го, защото съм виждал пораженията върху едно Ауди 80 и върху BMW 5-ца. Може Фиата да е по-неподатлив на подобна интервенция, но аз не бих рискувал.
                              Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                              Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Working...
                              X