Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцане на скоростен лост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скърцане на скоростен лост

На Типото и бравото от подписа им скърца скоростния лост като го движа. И на двете коли прекрасно си влизат скоростите. Къде по дяволите може да скърца? Налях го с масло точно на пластмасовата глава, щото от нея се чува, но се оказа че не помага.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

И аз отскоро го имам този проблем и е много неприятно!! Нещо явно е от лостовата система.
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

На Браво-то пък му влизат малко по-зор скоростите след като е загряла ,а задната стържи отвратително..За какво иде реч?

Коментар

coolboby написа:
        На Браво-то пък му влизат малко по-зор скоростите след като е загряла ,а задната стържи отвратително..За какво иде реч?
        И аз така, ама аз си имах проблем със скоростната кутия преди време. Аз имам проблем със влизането на 1-ва, 2-ра и това хъркане на задна.Хъркането на задна е само когато колата не е загряла добре, смукача е включен и оборотите са 1200-1300. Иначе когато е на тихи обороти задна си влиза добре.

Коментар

ами колега hummpa един от моя клас имаше подобен проблем на бравата на 2-ра правеше така,оказа се сихронизатор не знам дали и при теб е това но не е лошо да го имаш като варянт за проблема

Коментар

Re: Скърцане на скоростен лост

GTipo написа:
            На Типото и бравото от подписа им скърца скоростния лост като го движа. И на двете коли прекрасно си влизат скоростите. Къде по дяволите може да скърца? Налях го с масло точно на пластмасовата глава, щото от нея се чува, но се оказа че не помага.
            На Типото обикновенно скърца от лостовата система, мойто съм го пръскал с графитена смазка и се оправя.
            In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
            Фиат Стило 1.6

Коментар

При мен на Punto-то го имаше това скърцане. Отначало мислех, че звука идва от основата на скоростния лост, обаче като дигнах кожуха отдолу всичко си беше ОК. Оказа се, че скърцането идва от лостовете м/у салона и скоростната кутия. Скърцането най-лесно се отстранява така:дигаш капака на мотора > вземаш смазващ спрей > някой сяда на шофьорското място и почва да движи лоста > почваш да пръскаш по всичко, което се движи :D При мен поне този метод даде резултат
              2.4 JTD

Коментар

Ernom написа:
                При мен на Punto-то го имаше това скърцане. Отначало мислех, че звука идва от основата на скоростния лост, обаче като дигнах кожуха отдолу всичко си беше ОК. Оказа се, че скърцането идва от лостовете м/у салона и скоростната кутия. Скърцането най-лесно се отстранява така:дигаш капака на мотора > вземаш смазващ спрей > някой сяда на шофьорското място и почва да движи лоста > почваш да пръскаш по всичко, което се движи :D При мен поне този метод даде резултат
                Какъв спрей по принцип си използвал? Евентуално ако смажа щангичките? Те достъпни ли са отгоре или трябва под колата да гледам?
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                  Ernom написа:
                  Какъв спрей по принцип си използвал? Евентуално ако смажа щангичките? Те достъпни ли са отгоре или трябва под колата да гледам?
                  Аз смазвам с двигателно масло и има ефект за около 6 месецаи после пак, да не казвам отново! :P
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                  X