Здравейте колеги. Имам един много ама много добър приятел и съученик, който има едно Опелче Вежда, опа Вектра, както и да е искам да попитам за съвет. Колата прави една магария. значи ток има, стартера върти яко, но не пали. колата е 2.0 пълна инжекция 130 магарета, веднъж да запали и край всичко се оправя. Закачихме я на стенд.....никакви регистрирани грешки, и никакви други които да се появят, сякаш не я бутахме 100 метра, преди 5 минути. Колата има газ и бензин, но проблема го прави преди да има газ, така че проблема не е в газовото.Направихме един експеримент и когато върти, и не пали, при искарана свещ и опряна на маса никаква искра.... не знам на тез Орели къде имат датчици и релета та да ги проверя........ако имате някакъв опит с немски машини, много ви моля помагайте.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Орел Вежда - Не пали, ама като запали, всичко е ок
Collapse
X
-
Проблем с Орел Вежда - Не пали, ама като запали, всичко е ок
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Етикети: –
-
ама ходихме, закачихме я....никаква грешка. освен това веднъж да запали и после си пали, дори не винаги не пали, по скоро от време на време прави кофти изненада, и нали знаете винаги на неудобно място , всъщност ми се струва че като я дърпат или бутаме след като се разклати мотора и нещо дава контакт, или някое реле заработва и после след като запали, можеш да я палиш и гасиш без проблеми, но дори и да е топла колата примерно спираш я, влизаш излизаш от магазина и пак, като отрязана, иначе върти , ток има, но към свещите никой...или това за което сме сигурни е че има ток само до стартера.....къде се губят тоците , може пък и релето дето е за бенз. помпа да се прецаква, ама ни идея кое е и къде какво да търся. А онези в сервиза викат....следващия път като не пали, ми я докарайте......сега всичко е 6., ма как да я докараме, то нито проблема е постоянен, нито можем да я дърпаме цял град за да му я закараме, непалеща. Явно сами ще я оправяме.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
еми стандартните неща- комутатор, бубина, датчик колянов вал. трудно ще го хванете тоя пробелм, но следвашия път като не пали задължително един кабел аут и да видите има ли искри. ако няма 1 от тези 3 неща е за смяна и това е.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
lu40 написа:Същата работа с една Вектра, само че моно. Датчика в делкото се смени и всичко е наред.A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
Коментар
-
pakumba написа:еми стандартнит енеща- комутатор, бубина, датчик колянов вал. трудно ще го хванете тоя пробелм, но следвашия път като не пали задължително един кабел аут и да видите има ли искри. ако няма 1 от тези 3 неща е за смяна и това е.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Стадартен проблем при опелите - причината - 90% от случайте комутатор.Като не пали на стартер, пробвайте с бутане - кокото и да е странно - тогава палят. Просто в комутатора има едни транзистори дето като си отиват искат мног голям ток да сработят, а като върти стартера им изяжда високото напрежение.Другата вероятна причина - датчик на Хол при по старите - в делкото е, а при по новите -датчик за положение на коляновия вал - не знам къде е - питайте в Опел форума.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
на приятел с подобни симптоми на опел кадет се оказа прее...н контактен ключ,с една пробна лампа сложих на захранването на бобината и маса,като подам контакт,лампата свети,всичко е ок.като почна да въртя стартера,ламата угасва,и тогава с един бутон му направих да пуска стартера и проблема се реши,проверете го,лесно ставадано съм помогналтипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар