Преди седмица купих едно браво 1,4 на жената от Горубляне тьнка лаисна,не можах да стигна до бургас оказа се че буталото е задрало Та вьпроса ми е ако се шлайфа блока само на 1 цилиндар следователно новото бутало ще е с по големи сигменти от другите бутала,дали ще окаже влияние на коляновия вал
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
бутало на браво 1,4
Collapse
X
-
Колега,технически може да стане,обаче......Всичките бутала и цилиндри са на една степен на износване.Може да задере и друг по-късно.Откъде ще намериш сегменти само за едно бутало-не може да сложиш каквито дойдат.Колко мислиш ще ти вземат за шлайф само на един цилиндър и на всичките.И като си отворил вече двигателя,по-добре си му направи основен ремонт да си спокоен за поне 80000км.Ако ще го продаваш,може и да закърпиш нещо за да се надене някой.Бас ловя,че тоя дето ти го е продал,е направил точно това.FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
-
Едно време на Жигулите,които бяха минали и 4-ти шлайф цилиндрите се разстъргваха и се набиваха ризи,които се шлайфаха на необходимия размер.Явно нещо такова ти е спасението,но не знам дали при теб е конструктивно възможно и колко би струвало за един цилиндър.ПоздравиFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Имай си едно на ум какво ти казват майсторите, а за бургаските - две на ум По-добре мини през още няколко сервиза само да питаш какво ще ти кажат. За Бургас чувам добри отзиви от сервиза в края на уличката вдясно от затвора, май беше сервиз Рош, но не съм опирал дотам засега.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Стоян 1982 написа:каза че няма проблеми,но аз се притеснявам за коляновия валFIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
ако вземещ бутала на разград ,разликата дето ще дадеш за един и 4 цилиндъра е малкаа и сегментите се продават комплект,няма да спестиш много ,а след ремонта ако го направиш качествено ще имаш доста време кола с добър мотордопуска между тежеста на буталата е 2 грамане знам колко ще те оправят,за всеки случай приготви около 1000-1200лв(части и труд)типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар