Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

бутало на браво 1,4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

бутало на браво 1,4

Преди седмица купих едно браво 1,4 на жената от Горубляне тьнка лаисна,не можах да стигна до бургас оказа се че буталото е задрало Та вьпроса ми е ако се шлайфа блока само на 1 цилиндар следователно новото бутало ще е с по големи сигменти от другите бутала,дали ще окаже влияние на коляновия вал
    bravo 1.4 12v -11.1996 Калпав модел другпьт........
    aveo 1.4 16v -2008

Колега,технически може да стане,обаче......Всичките бутала и цилиндри са на една степен на износване.Може да задере и друг по-късно.Откъде ще намериш сегменти само за едно бутало-не може да сложиш каквито дойдат.Колко мислиш ще ти вземат за шлайф само на един цилиндър и на всичките.И като си отворил вече двигателя,по-добре си му направи основен ремонт да си спокоен за поне 80000км.Ако ще го продаваш,може и да закърпиш нещо за да се надене някой.Бас ловя,че тоя дето ти го е продал,е направил точно това.
    FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

според майстора другите бутала и сигменти са в идеално състояние ,
      aveo 1.4 16v -2008

Коментар

Едно време на Жигулите,които бяха минали и 4-ти шлайф цилиндрите се разстъргваха и се набиваха ризи,които се шлайфаха на необходимия размер.Явно нещо такова ти е спасението,но не знам дали при теб е конструктивно възможно и колко би струвало за един цилиндър.Поздрави
        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Причината по-скоро е в различните маси на новите бутала. Не се препоръча.
          Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Говоря за варианта да се набие стоманена риза и да се шлайфа до размера на ново бутало.
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Стоян 1982 написа:
              според майстора другите бутала и сигменти са в идеално състояние ,
              А майстора какво мисли по въпроса?

Коментар

каза че няма проблеми,но аз се притеснявам за коляновия вал
                aveo 1.4 16v -2008

Коментар

Имай си едно на ум какво ти казват майсторите, а за бургаските - две на ум По-добре мини през още няколко сервиза само да питаш какво ще ти кажат. За Бургас чувам добри отзиви от сервиза в края на уличката вдясно от затвора, май беше сервиз Рош, но не съм опирал дотам засега.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Стоян 1982 написа:
                    каза че няма проблеми,но аз се притеснявам за коляновия вал
                    За коляновия вал не би трябвало да има проблем.Обаче това по-тежко бутало как ще се отрази на баланса на цялата група-Бутала,биели,колянов вал.Доколкото знам,разликата в масата на буталата за масовите автомобили е до 4 грама.Все пак консултирай се с още един двама майстори,за да чуеш повече мнения.Ако може някой от тях да е приятел.Аз не бих се навил на този вариант.

Коментар

ако вземещ бутала на разград ,разликата дето ще дадеш за един и 4 цилиндъра е малкаа и сегментите се продават комплект,няма да спестиш много ,а след ремонта ако го направиш качествено ще имаш доста време кола с добър мотордопуска между тежеста на буталата е 2 грамане знам колко ще те оправят,за всеки случай приготви около 1000-1200лв(части и труд)
                      типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                      хюндай акцент 1.5 CNG
                      киа каренс +метан

Коментар

буталото вече е поръчано и щебъде със сигменти и бутален болт и струва 195лв,поръчка от варна
                        aveo 1.4 16v -2008

Коментар

Working...
                        X