Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Авариен режим при махане на ламбда сондата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Авариен режим при махане на ламбда сондата?

Здравейте, Темпрата ми гори около 15 на 100 градко в Русе. Ако махна Ламбд-Сондата разхода ще падне ли поне малко? Чух че имало вграден авариен режим на деиствие при откачане на някой кабел. Вие какво знаете?

По-скоро ще се вдигне разхода,доколкото знам. Но нека по-запознатите да кажат.Колата има ли катализатор?

Коментар

да има катализатор

Коментар

ми братле тя вече е в авариен режим щом е получила сигнал от ландата ,че не баца. затова и ти харчи толкова. ако имаш газ и не си с газов инжекцион на газ тва няма значение
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На бензин ли си или на газ?Смени ли консумативите да видиш дали няма нещо да се подобри?
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

сонда

На един колега от форума му правихме ключа -кода и забелязах че сондата въобще не беше вързана и не светеше лампата а казва ше че не гори много но имаше газова и ако емулатора за сондата е вързан винаги на бензин и на газ сигурно така става .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

На бензин съм, нямам АГУ... Значи ще трябва да се купува ламбда сонда

Коментар

dessoboy написа:
                На бензин съм, нямам АГУ... Значи ще трябва да се купува ламбда сонда
                може и газова да си купиш, 2 ръка е същите пари
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами не ти пречи тогава да я откачиш и виж колко ще гори .Може пък без нея да падне под 5л бензин Тъкмо ще ни кажеш после за резултата. :D
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Хората неслучайно слагат ламбда сонда на всичко ново което излиза. Няма начин като я махнеш да се подобрява разхода, понеже нейната функция е точно да намалява разхода - чрез данните които предава към ЕКУ-то се оптимизира горивната смес, и оттам разхода намалява. Поне аз така знам.
                    Grande Punto 1.4 Dynamic
                    Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark 16V

Коментар

Има го и тънкия момент че ако тя е безвъзвратно дефектирала може и да дава погрешна команда и да гори повече бензин а като я изолира компютъра вече преминава в авариен режим и да гори по малко .Все пак тук говорим за проба и нищо не се знае какъв резултат би се получил

Коментар

Сондата подава напрежение обикновено около 0.1-0.8 Волта. Ако се откачи, няма да подава нищо към еку-то, за еку-то това означава много малко кислород и много ама много богата смес. При това положение ще спре подаването на гориво почти до 0. Съответно колата ще върви адски лошо, и ще иска много натискане на газта, и от там - як разход на гориво... Проблем също е че ламбда сондата прави пулсации, тоест, ще се наруши равномерната работа на двигателя. Това е само мое предположение, де.Мислил съм си, ако направя някакаъв емулатор на тая сонда, тоест нещо което да подава винаги оптималните параметри какато е по книжка, дали няма винаги да имам една работеща перфектно кола с възможност за регулиране на вървежа? Единствено като проблем виждам това, че сондата в по-голямата част от времето ще регулира сместа по-добре от мен.
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Тоя номер го опитвах но не стана .Като запаля двигателя зимно време той доста продължително време работи на големи обороти 1200 и съответно на смукач и гори доста . Опитах с един потенциометър да подавам различно напрежение вместо от сондата и оборотите се намалят но след няколко минути се нарушава и самата работа на двигателя . Според мен компютъра черпи информация и за температурата на антифриза и какво ли не още и той определя режима на работа .А като че ли не съм съгласен че сондата ако се откачи при неговото положение едва ли ще се увеличи разхода на гориво .Той така и така е висок със сонда та без сонда може и да намалее.

Коментар

Fiat

май не трябва да подава едни и същи параметри и затова емулатора за сондата на бензин не е сигурно много приемлив а като е на газ тези параметри не му влиаят много щото Бензина тогава е изключен - не отива в двигатела директно а се връща към резервоара
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

здравейтеако има пропуск на изгорелите газове(пукнати траби по колекторите)преди ламбда сонда може да даде малко по виско разход на гориво
                              Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Working...
                              X