Здравейте, Темпрата ми гори около 15 на 100 градко в Русе. Ако махна Ламбд-Сондата разхода ще падне ли поне малко? Чух че имало вграден авариен режим на деиствие при откачане на някой кабел. Вие какво знаете?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Авариен режим при махане на ламбда сондата?
Collapse
X
-
Хората неслучайно слагат ламбда сонда на всичко ново което излиза. Няма начин като я махнеш да се подобрява разхода, понеже нейната функция е точно да намалява разхода - чрез данните които предава към ЕКУ-то се оптимизира горивната смес, и оттам разхода намалява. Поне аз така знам.Grande Punto 1.4 Dynamic
Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark 16V
Коментар
-
Сондата подава напрежение обикновено около 0.1-0.8 Волта. Ако се откачи, няма да подава нищо към еку-то, за еку-то това означава много малко кислород и много ама много богата смес. При това положение ще спре подаването на гориво почти до 0. Съответно колата ще върви адски лошо, и ще иска много натискане на газта, и от там - як разход на гориво... Проблем също е че ламбда сондата прави пулсации, тоест, ще се наруши равномерната работа на двигателя. Това е само мое предположение, де.Мислил съм си, ако направя някакаъв емулатор на тая сонда, тоест нещо което да подава винаги оптималните параметри какато е по книжка, дали няма винаги да имам една работеща перфектно кола с възможност за регулиране на вървежа? Единствено като проблем виждам това, че сондата в по-голямата част от времето ще регулира сместа по-добре от мен.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Тоя номер го опитвах но не стана .Като запаля двигателя зимно време той доста продължително време работи на големи обороти 1200 и съответно на смукач и гори доста . Опитах с един потенциометър да подавам различно напрежение вместо от сондата и оборотите се намалят но след няколко минути се нарушава и самата работа на двигателя . Според мен компютъра черпи информация и за температурата на антифриза и какво ли не още и той определя режима на работа .А като че ли не съм съгласен че сондата ако се откачи при неговото положение едва ли ще се увеличи разхода на гориво .Той така и така е висок със сонда та без сонда може и да намалее.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар