Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Май тече антифриз

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Май тече антифриз

Значи, вече два дни поред забелязвам малка локвичка под колата, да кажем, двайсетина сантиметра в диаметър. Появява се в лявата част на предницата, някъде между акумулатора и двигателя, но по-напред. Имам съмнение, че изтича антифриз от маркучето на преливника, дето си виси свободно там. Днес я качих на един канал и гледах отдолу, но никъде не видях мокър маркуч или съединение.Интересува ме, възможно ли е ако е сложен повечко антифриз, защото сега го сменяха, сама да си го изхвърля, докато си дойде до необходимото ниво?От друга страна, в преливника нивото не е спаднало, поне не чуствително, но това е нормално, защото, както споменах, локвичките са много малки.На какво друго би могло да се дължи и има ли сериозна опасност, при положение, че антифриз си има достатъчно?
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

ко има повече ант. ще прелее през капачката тя има клапан.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

радиатора здрав ли е?
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Ами, мисля, че радиатора си е здрав, а и локвичката се появява малко по-встрани, а не под радиатора.Мисля, че мойта капачка няма клапан, има един маркуч, дето излиза до капачката и виси свободно надолу.

Коментар

ivjordan написа:
          Ами, мисля, че радиатора си е здрав, а и локвичката се появява малко по-встрани, а не под радиатора.Мисля, че мойта капачка няма клапан, има един маркуч, дето излиза до капачката и виси свободно надолу.
          няма капачка без клапан. дори жигулитата от 76 имат.
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ivjordan написа:
            Да, възможно е от този маркуч да капе. Течността обаче трябва да ти намалява.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Тази сутрин нарочно се повъртях около колата, когато стигнах на работа и установих следното:Антифризът започва да капе около 10-15 мин. след като колата е изгасена и продължава за около 5 мин., след което спира. През това време изтичат не повече от 20 милилитра. Капката идва някъде от или около дебелия маркуч, който излиза долу в ляво на радиатора, гледано в посоката на движение.Интересува ме, това симптом на сериозен проблем ли е или просто маркуча (или някоя друга сглобка)не е стегнат като хората. Искам да поясня, че колата е непосредствено след основен ремонт и всичко е разглобявано и е много възможно, даже сигурно, че тук таме ще се появят недозатегнати неща в процеса на експлоатация. Мога ли да продължа да карам с известно доливане на течност, или веднага да ходя в сервиза?Колата не загрява и си се държи съвсем нормално.

Коментар

споко бе човек, доливай и си карай, пък като имаш време поразгледай и затегни нещата. мноо трудно се откриват ей такива течове, моя съвет е да палнеш колата някой път, като загреее хубаво, така че перката да се включи я изгаси и почвай да гледаш откъде капе. капе малко време след като покараш, щото тогава се стопля водата и вдига налягане.
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

няма лошо, карай си и доливай (за да не стане беля, ако намалее много течността). Аз доливах по половин литър на 2 дни преди да се хвана да оправя течовете. И послушай пакумба, хвани се и го оправи, че е досадно. Не е сложно, само скоби и маркучи са, всеки може да го направи. само хвани от къде капе, и затягай, ако се налага сменяй и маркуча (ако имаш надули макучи около скобите ги смени, но с истински, за твоят модел, за да нямаш по-големи главоболия, хубаво прегледай гумите).
                  "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                  Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Мойта сълзи на същото място но при мен не се образува петно(просто блести мокрото)!Сълзи точно кадето е датчика над маркуча,все едно не е стегнат :D но антифриза ми си е на ниво.Когато е топъл мотора ,мястото там изсъхва а като изстине се навлажнява!И аз се чудя дали да го пипам,ама като се замисля май е по-добре да не го барам да не цъфне хептен :D Сигорно влагата влияе на датчика, тъй като буксите имат ръждив отенък!Това можели да направи други проблеми,например с отчитането на стойности и др?
                    now. BMW E39 523i '98 170hp
                    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Ако може да ме посъветвате. Беше ми спукан радиатора на парното и съответно е текъл антифриз в купето. Ходих на автомивка за химическо пране на пода, но все още има антифриз. Моля кажете ми как може да се почисти това.
                      Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Working...
                      X