Забелязвам го, че яко е изяло предните таркалета по вътрешния ръб. Някой да има идея от къде може да се появи такъв проблем на Типото?Забелязвам го, че каточели лееееко са разчекнати каточели гумите в такава "/ " посока, гледано отпред, ма може и мене да ме лъжат очите. Поразпитах тук-там и ми казаха, че Типо (можеби и мойто специално, незнам, 1.6 двувалката) нямало коригиране на предницата във вертикална посока, та можело да е от изпуснал амортисьор или тампон на макферсон. Другото което е, понякога, при десен завой отпред-ляво нещо яко изпуква, се едно както изпуква става (се едно си изпуквате кокалчетата на ръцете ). Може ли да има връзка? Предните носачи са сменяни с чистонови края на септември 2006.П.С.: Ако има конкретен отговор, къде може това да се оправи във Варна и какви пирички ще дойде... Пак се почна с ваденето...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо, яде предни гуми по вътрешния ръб
Collapse
X
-
Етикети: –
-
bubachko
Добре, по друг начин казано, вече почнах да подразбирам малко от колата кое-какво-как, ма точно по тази част никакъв ме няма. Или: може ли това да се оправи само на стенда и да си карам така, без да се притеснявам, че може да се убия някъде (недайбоже някой друг с мен или по пътя), или ще се наложи смяна на чаркове. В този кръг на мисъл, какви са парите ориентировъчно за стенд и евентуално за части (лагер на макферсон, тампон, амортисьор... и т.н.)Stoyan_68 написа:Yavor написа:Иди на читав стенд.Те точно това регулират - т.нар. сходимост.Просто ти е ’отворена’ предницата.
Коментар
-
В случая наскоро са сменяни носачи (шарнири). Колеги задължително ли е след това да се мине на реглаж на предница, т.е. сходимостта задължително ли се променя? Питам, защото съм сменял носачи на типока няколко пъти и винаги след това ходя на реглаж. Преди имаше доста сериозни отклонения, но последния път момчето дето смени носача каза, че е гледал да ги "пасне". Наистина предницата беше в параметри при диагностиката. Как става тоя иширет?bubachko извинявай, че ти питам в темата!Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
bubachko
Още едно въпросче ми хрумна! Като се води на реглаж за предницата, може ли с изядените гуми или трябва първо нови да взема и тогава на доктор?! Има ли значение? Stoyan_68, никакви ядове . Всъщност това и за мен е интересно... Аз веднъж съм ги сменял само и след това не съм ходил на реглаж...
Коментар
-
Stoyan_68 написа:В случая наскоро са сменяни носачи (шарнири). Колеги задължително ли е след това да се мине на реглаж на предница, т.е. сходимостта задължително ли се променя? Питам, защото съм сменял носачи на типока няколко пъти и винаги след това ходя на реглаж. Преди имаше доста сериозни отклонения, но последния път момчето дето смени носача каза, че е гледал да ги "пасне". Наистина предницата беше в параметри при диагностиката. Как става тоя иширет?bubachko извинявай, че ти питам в темата!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Stoyan_68 написа:В случая наскоро са сменяни носачи (шарнири). Колеги задължително ли е след това да се мине на реглаж на предница, т.е. сходимостта задължително ли се променя? Питам, защото съм сменял носачи на типока няколко пъти и винаги след това ходя на реглаж. Преди имаше доста сериозни отклонения, но последния път момчето дето смени носача каза, че е гледал да ги "пасне". Наистина предницата беше в параметри при диагностиката. Как става тоя иширет?bubachko извинявай, че ти питам в темата!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Колега, във Варна ще ти препоръчам един срвиз, в който регулират предниците. Казва се ЖИЖО. Точно отгорната страна на Метро. Там търсиш Митко-негъра. Той първо преглежда колата и чак тогава регулира. По принцип Фиата след смяна на носачи (ако не е удрян) заспива на реглаж. Но ако е удрян... Има и друга причина да се износят така гумите - сходимостта. Фиатите нямат регулиране на далъжни и напре4ни наклони. Само се прави реглаж сходимоет от кормилните щанги. Но мой съвет е да идеш там. Гумите не е необходимо да сменяш. Огледа на предницата е към 5 лева, а самия реглаж е към 20 лева.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар