Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с радиатора на типото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с радиатора на типото

Колеги, спука ми се разширителния съд на радиатора и сега като загрее колата започва да тече Ходих по автоморгите из Враца (най-близо ми е), но ми предлагат само комплект с радиаторa.Та да питам има ли начин евентуално да се залепи и с какво? Пукнатината е доста дълга, ок. 5-6см и е точно по шева.
    FIAT Tipo 1,4mi - EX
    Alfa Romeo 146ti - EX
    Alfa Romeo 156 2,4JTD

Ами няма ли да стане да го свалиш, нагряваш месно с горелка примерно и с поялник. Нанасяш подобен вид твърда пластмаса,а може и да покриеш пукнатиката за сигурност после с епоксидна смола и парче тъкан, ама незнам как се държи при по-високи температури.

Коментар

tonov, живея на около 1 км, от големия магазин в София за части втора употреба,т.нар."ИТАЛИАНЕЦ".Обещавам да проверя, проблема е,че стана "ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР" и работи до 18.00ч, а тогава ми свършва работното време.Най -рано в събота ще ти постна или на л.с.
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Що не пробваш с Poxipol и парче плат - напояваш го със смолата и залепваш върху пукнатината - след като изсъхне става супер яко.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Здравей.Преди малко минах покрай "Италианеца" и проверих само за разширителния съд-имат такива за по 10 лв.
          SKODA 105L '78
          PUNTO 1.2 MPI ELX '94
          FIAT 126p '89
          TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
          GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

10x на всички отзовали се!Днес го свалих и го огледах добре и мисля че ще стане със смола и плат или Poxipol. Ако не, ще купувам от София.
            FIAT Tipo 1,4mi - EX
            Alfa Romeo 146ti - EX
            Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Здравей.Не бързай със смолата,защото тези казанчета са обикновенно от полиамид,а той се лепи много трудно!По-добре се ориентирай към казанче втора употреба и задължително смени капачката!!!Може би оттам ти е дошъл проблема-нерботещ клапан.Успех!
              Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Еми вече го залепих... Но не със смола а с някакво лепило като пластелин (не му помня името), смесва се от два компонента като Poxipol-a. Води се че е топлоустойчиво (до 200С) и издържа на налягане. А капачката я смених след като ми направи белята. Утре ще го изпробвам и ще пиша какво е станало.
                FIAT Tipo 1,4mi - EX
                Alfa Romeo 146ti - EX
                Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Пиши какво е лепилото защото и на мен ми трябва такова само 4е за радиатора
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                  Ventura garage

Коментар

Днес го пробвах. Бетон е! Лепилото е SunFix, немско производство (но има и турски вариант). Двукомпонентно е и представлява нещо като жълт и син пластелин, който се размесва преди да лепиш. Позволява наслояване и моделиране. Лепи метал, стъкло и т.н... Баща ми си лепи с него радиатора на Сузукито и вече 2 месеца няма никакви проблеми.Ей, да не кажете че правя реклама
                    FIAT Tipo 1,4mi - EX
                    Alfa Romeo 146ti - EX
                    Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
                      Днес го пробвах. Бетон е! Лепилото е SunFix, немско производство (но има и турски вариант). Двукомпонентно е и представлява нещо като жълт и син пластелин, който се размесва преди да лепиш. Позволява наслояване и моделиране. Лепи метал, стъкло и т.н... Баща ми си лепи с него радиатора на Сузукито и вече 2 месеца няма никакви проблеми.Ей, да не кажете че правя реклама
                      Допълнение: Става и за малки дупки по ауспъсите и тръбите .... лично пробвал ....
                      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Working...
                      X