Здравейте, нов съм тук доста четох ама не видях да има нещо по темата за това поствам нова.Значи запитването ми е следното на едно място колко обората трявба да държи бравото по сервизна книжка защото на мен ми е на 800 и много ама страшно леко ми просветва датчика ма маслото...а когато е на 900 примерно ен свети... двигатела не е издухал защото е отварян и е гледан.. запазен е сменях датчици, маслена помпа и сега дано се окаже че оборотите трябва да са по високи просто..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обороти на Браво 1.6 16V
Collapse
X
-
aмиии не искам да те плаша ама моите не са 900 ,около 800 са си да не кажа че са малко по малко ,но са под 900 100% .ако не искаш да ти свети лампата просто си отвори капака и развии малко жилото на педала на газта и ще си ги имаш 900 оборота,малко ще ти скочи разхода вероятно ,но не мисля ,че е ще бие куче......временно поне проблема ще го избегнещPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
сигурен си че имаш масло нали?! другия вариант е грешка в датчика ,незнам само че дали на фиат този датчик отчита ниво на маслото или като няма налягане на маслото,възможно е и утечка на ток да дава знам ли... това са моите предположения,аз като имах Орел Вестра така се получи веднъж и беше от липса на достатъчно масло ,долях и се оправи.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Humppa
Моето Браво държи около 820-830 об/мин и няма такъв проблем.Знам, че големината на налягането на маслото е в зависимост от оборотите на двигателя. Да не би малсената помпа да не помпи достатъчно на тихи обороти?
Коментар
-
1) сменяваш маслото с някакво, което си сигурен, че не е менте, примерно Selenia 20K, Selenia TOURING 5w50 (горещо ти го препоръчвам!), Tutela Imola 10W60;2) ако продължава да присветва, отиваш да ти премерят налягането на маслото. ако е в ноемите, значи датчика се ебава, ако не - имаш проблем свързан или със състоянието на ДВГто, или с маслената помпа...виж тук перипетиите на един мой приятел:http://lancia-bg.com/forum/viewtopic...F2%E2%E0%F9%E0"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
niko_ymn написа:Alex_RT написа:... просто си отвори капака и развии малко жилото на педала на газта и ще си ги имаш 900 оборота"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар