Бая се порових из раздел "Консултации", но не открих нищичко за проблема си, така че отварям нова тема. Проблема е следния: При рязко подаване на много газ (на която и да е предавка) нещо много здраво изпуква. Ако например съм набрал доста обороти, включа по-висока предавка и дам яко газ не го прави. Не ми се случва често да натискам така газта, но някой път се налаги и е доста неприятно и дори страшно като стане така. Разчитам на вашата помощ, защото както писах в една друга тема - писна ми от пишман майстори. Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пука при подаване на много газ...
Collapse
X
-
mme написа:Най-вероярно pakumba е прав. Не забравяй, че кабелите и свещите са консумативи.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
msotiroff написа:mme написа:Най-вероярно pakumba е прав. Не забравяй, че кабелите и свещите са консумативи.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
msotiroff написа:Само, че нямам представа каква е тази дистр. капачка и къде се намира, също и за метода на вечерното светкане. Нищо не излиза в търсачката за вечерно светканекапачката е дистрибуторна капачка. нека колегите кажат, но мисля, че ти нямаш. а метода на вечерното светкане
е следния- стъмва се, тъмнина обвива автомобила, мъжка фигура /ти/ се приближава до автомобила, вдига капака, пали колата и гледа кабелите на свещите дали светкат- дали прескачат разни искрици. ако мъжката фигура забележи такива неща сменя кабелите и после кара колата. на мен ей така почна да ми гърми ама така, че едва се прибрах до нас от люлин. като запалих колата и пипнах един от кабелите как ме тресе няма да ти казвам. та и такива методи има, ама по-добре недей
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Може да изчакаш да завали, става най-добре. Аз така открих, че едната ми свещ не контактува добре с кабела. Сега оборотите ми не мърдат. При това положение си вземи и едни ръкавици, гумени по възможност, че е опасно.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
v_a_c_h_o_o написа:дистрибуторна капачка нямаш! Най-добре смени кабелите, предишното ми браво имаше същия проблем и след смяната им всичко заспа. Купих си от самара (15-16 лв) и паснаха, като оригинални, а оригиналните са около 150лвуспех!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега за 1.4 Браво ли става дума? Дано не е това което си мисля, защото тогава е лошо- А именно прословутия вал. При моето така пукаше при рязко подаване на газ, защото един от клапаните не се е отварял заради износения вал. Провери през капачката на маслото с пръст състоянието на гърбиците на вала - виждат се 3 от 12-те. Ако не гледат право нагоре врътни леко на стартер (половин оборот, без да палиш колата) докато станат видими
Коментар
-
Uneek написа:Колега за 1.4 Браво ли става дума? Дано не е това което си мисля, защото тогава е лошо- А именно прословутия вал. При моето така пукаше при рязко подаване на газ, защото един от клапаните не се е отварял заради износения вал. Провери през капачката на маслото с пръст състоянието на гърбиците на вала - виждат се 3 от 12-те. Ако не гледат право нагоре врътни леко на стартер (половин оборот, без да палиш колата) докато станат видими
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар