Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пука при подаване на много газ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пука при подаване на много газ...

Бая се порових из раздел "Консултации", но не открих нищичко за проблема си, така че отварям нова тема. Проблема е следния: При рязко подаване на много газ (на която и да е предавка) нещо много здраво изпуква. Ако например съм набрал доста обороти, включа по-висока предавка и дам яко газ не го прави. Не ми се случва често да натискам така газта, но някой път се налаги и е доста неприятно и дори страшно като стане така. Разчитам на вашата помощ, защото както писах в една друга тема - писна ми от пишман майстори. Благодаря.
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

ако съм разбрал правилно става въпрос за детонации. проверяват се кабели, свещи и капачка/ако имаш такава/ аз лично залагам на кабели
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Най-вероярно pakumba е прав. Не забравяй, че кабелите и свещите са консумативи.
      Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

mme написа:
        Зная, но скоро сменях свещите. Кабелите не съм, но ако знам, че е от тях веднага ще ги сменя. Просто искам да бъда сигурен от какво е.
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp

Коментар

msotiroff написа:
          mme написа:
          Зная, но скоро сменях свещите. Кабелите не съм, но ако знам, че е от тях веднага ще ги сменя. Просто искам да бъда сигурен от какво е.
          ами щом е така ако имаш дистр капачка/май нямаш/ смени първо нея, ако ли не то са кабели. провери ги по метода на вечерното светкане. не искам да ти казвам със сигурност, че е това да не те подведа само да дадеш пари и после да ме псуваш
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Само, че нямам представа каква е тази дистр. капачка и къде се намира, също и за метода на вечерното светкане. Нищо не излиза в търсачката за вечерно светкане
            M-Benz E 250 TD 150hp
            M-Benz 200d 75 hp

Коментар

msotiroff написа:
              Само, че нямам представа каква е тази дистр. капачка и къде се намира, също и за метода на вечерното светкане. Нищо не излиза в търсачката за вечерно светкане
              капачката е дистрибуторна капачка. нека колегите кажат, но мисля, че ти нямаш. а метода на вечерното светкане е следния- стъмва се, тъмнина обвива автомобила, мъжка фигура /ти/ се приближава до автомобила, вдига капака, пали колата и гледа кабелите на свещите дали светкат- дали прескачат разни искрици. ако мъжката фигура забележи такива неща сменя кабелите и после кара колата. на мен ей така почна да ми гърми ама така, че едва се прибрах до нас от люлин. като запалих колата и пипнах един от кабелите как ме тресе няма да ти казвам. та и такива методи има, ама по-добре недей
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Грубата мъжка фигура ще проведе експеримента довечера и ще сподели наблюденията си. Голямо мерси.
                M-Benz E 250 TD 150hp
                M-Benz 200d 75 hp

Коментар

Може да изчакаш да завали, става най-добре. Аз така открих, че едната ми свещ не контактува добре с кабела. Сега оборотите ми не мърдат. При това положение си вземи и едни ръкавици, гумени по възможност, че е опасно.
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

При мен гърменето се оправи след като смених датчика на кол. вал(постоянно трупаше грешки)

Коментар

дистрибуторна капачка нямаш! Най-добре смени кабелите, предишното ми браво имаше същия проблем и след смяната им всичко заспа. Купих си от самара (15-16 лв) и паснаха, като оригинални, а оригиналните са около 150лвуспех!
                      Bravo HGT 2001

Коментар

v_a_c_h_o_o написа:
                        дистрибуторна капачка нямаш! Най-добре смени кабелите, предишното ми браво имаше същия проблем и след смяната им всичко заспа. Купих си от самара (15-16 лв) и паснаха, като оригинални, а оригиналните са около 150лвуспех!
                        и аз така със самарата. има и вероятност да ти е кофти центровката на газта, ама е малка
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Аз смених преди време само една, защото един "кадърен" майстор ми го скъса, докато ми сменяше свещите. Сложих от Опел, едни такива с няква пружина.
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp

Коментар

Колега за 1.4 Браво ли става дума? Дано не е това което си мисля, защото тогава е лошо - А именно прословутия вал. При моето така пукаше при рязко подаване на газ, защото един от клапаните не се е отварял заради износения вал. Провери през капачката на маслото с пръст състоянието на гърбиците на вала - виждат се 3 от 12-те. Ако не гледат право нагоре врътни леко на стартер (половин оборот, без да палиш колата) докато станат видими

Коментар

Uneek написа:
                              Колега за 1.4 Браво ли става дума? Дано не е това което си мисля, защото тогава е лошо - А именно прословутия вал. При моето така пукаше при рязко подаване на газ, защото един от клапаните не се е отварял заради износения вал. Провери през капачката на маслото с пръст състоянието на гърбиците на вала - виждат се 3 от 12-те. Ако не гледат право нагоре врътни леко на стартер (половин оборот, без да палиш колата) докато станат видими
                              Хммм.... Сменях вал с кобилици преди 4000 км. Съмнявам се да е износен вала, при положение, че буквално през ден гледам през маслената капачка мазането му и си е ОК. Все пак утре ще проверя за собствено успокоение.
                              M-Benz E 250 TD 150hp
                              M-Benz 200d 75 hp

Коментар

Working...
                              X