Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смесване на 95 и 98?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смесване на 95 и 98?

В момента съм на 95 и досега съм карал само с такъв. Какво ще стане ако се смеси с 98? Ще има ли някакъв проблем или разлика в карането и разхода?
    Fiat Bravo 1.8 GT

Проблем няма да има-сипвай, карай и не се шашкай
    N.Y. State of Mind

Коментар

Е разлика във вървенето може да има малка....Сипвай смело.Аз ги мешам както дойде :P Зависи с какви средства разполагам на момента :D
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

А мога ли да слагам гориво и с по високо октаново число. Как ще подейства V-Power или V-Power Racing? Искам да карам с по добър бензин, най-добрия за колата, но може би ще има рискове.
        Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

В книжката с Технически данни е записано с какъв бензин препоръча производителя да караш. Придържай се към това! То не е случайно.
          Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

С тези Бг горива и са тази кола какви рискове очакваш това не е Москвич 1360,че да се притесняваш.Колкото по висок октан толкова по малък разход и по малко ритане на педала.Колега беше писал,че ОМВ нещо май взеха да си правят каквото си искат.Започвам да експериментирам с Еко.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

mme написа:
              В книжката с Технически данни е записано с какъв бензин препоръча производителя да караш. Придържай се към това! То не е случайно.
              това означава по висок от 98 да не слагам. Благодаря за препоръката. :D
              Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Да, мешай си спокойно, защото доста от бензините са разредени, и 95 не е 95 и 98 не е 98. Може 100 октановия да е 98, много е вероятно :D
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Има една теория, че в резервоара видовете горива се подреждат според плътноста - на слоеве (като олио в чаша вода) и се изгарят едно след друго ... но според мен тя е погрешна защото са разредители и са им твърде близки плътностите.Аз като сипя от ОМВ Супер 100 двигателя става толкова тих, че никой не може да ме убеди да слагам 95 - както пише по упътване (това е оказания минимум, а не препоръка за най-често ползван октан). В супер 100 няма 100 октана - само малко повече добавки.
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Колеги горивата тук са отврат аз си докарах колата от Германия до тук на ход и там бензин 95 е 1.31евро ама колата върви съвсем различно минах 2000км и след като заредих на калотина колата се скопи и даже край София изгасна. Дори в унгария не усетих разлика от германския бензин.
                    Обичам си работата.

Коментар

гориво

на по новите модели има датчик кадето познава какво гориво има и според това настройва ECU на колата дори на един Орел на инстрекция пишеше че ако има проблем да несе прави опити за отстраняване а в сервиз системата е много интелигентна- демек сложна а там датчика недаваше импулс - в бензина имаше вода и то доста като изчистехме всичко и сипахме бензин и сменихме датчика всичко се оправи .на някой коли имна един куплунг с една тапа с едно съпротивление и се върти кога е за 95 и 98
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

anko написа:
                        А мога ли да слагам гориво и с по високо октаново число. Как ще подейства V-Power или V-Power Racing? Искам да карам с по добър бензин, най-добрия за колата, но може би ще има рискове.
                        обикновения V-Power си е 95 с добавки
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

niko_ymn написа:
                          Има една теория, че в резервоара видовете горива се подреждат според плътноста - на слоеве (като олио в чаша вода) и се изгарят едно след друго ... но според мен тя е погрешна защото са разредители и са им твърде близки плътностите.
                          Освен това при първата дупка или неравност все ми се струва, че няма начин да не се омешат! А колко далече е първата дупка от Вас!? (риторично)
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

niko_ymn написа:
                            Има една теория, че в резервоара видовете горива се подреждат според плътноста - на слоеве (като олио в чаша вода) и се изгарят едно след друго ... но според мен тя е погрешна защото са разредители и са им твърде близки плътностите.Аз като сипя от ОМВ Супер 100 двигателя става толкова тих, че никой не може да ме убеди да слагам 95 - както пише по упътване (това е оказания минимум, а не препоръка за най-често ползван октан). В супер 100 няма 100 октана - само малко повече добавки.
                            А кой е по плътен 95 или 98. Кой ще изгори по бързо?
                            Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Щом в техническите данни е написан минимума октан (в случая 95) означава, че мога да зареждам и по-висок дори и от 98.
                              Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Working...
                              X