В момента съм на 95 и досега съм карал само с такъв. Какво ще стане ако се смеси с 98? Ще има ли някакъв проблем или разлика в карането и разхода?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смесване на 95 и 98?
Collapse
X
-
С тези Бг горива и са тази кола какви рискове очакваш това не е Москвич 1360,че да се притесняваш.Колкото по висок октан толкова по малък разход и по малко ритане на педала.Колега беше писал,че ОМВ нещо май взеха да си правят каквото си искат.Започвам да експериментирам с Еко.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Има една теория, че в резервоара видовете горива се подреждат според плътноста - на слоеве (като олио в чаша вода) и се изгарят едно след друго ... но според мен тя е погрешна защото са разредители и са им твърде близки плътностите.Аз като сипя от ОМВ Супер 100 двигателя става толкова тих, че никой не може да ме убеди да слагам 95 - както пише по упътване (това е оказания минимум, а не препоръка за най-често ползван октан). В супер 100 няма 100 октана - само малко повече добавки.
Коментар
-
Колеги горивата тук са отврат аз си докарах колата от Германия до тук на ход и там бензин 95 е 1.31евро ама колата върви съвсем различно минах 2000км и след като заредих на калотина колата се скопи и даже край София изгасна. Дори в унгария не усетих разлика от германския бензин.Обичам си работата.
Коментар
-
гориво
на по новите модели има датчик кадето познава какво гориво има и според това настройва ECU на колата дори на един Орел на инстрекция пишеше че ако има проблем да несе прави опити за отстраняване а в сервиз системата е много интелигентна- демек сложна а там датчика недаваше импулс - в бензина имаше вода и то доста като изчистехме всичко и сипахме бензин и сменихме датчика всичко се оправи .на някой коли имна един куплунг с една тапа с едно съпротивление и се върти кога е за 95 и 98
Коментар
-
niko_ymn написа:Има една теория, че в резервоара видовете горива се подреждат според плътноста - на слоеве (като олио в чаша вода) и се изгарят едно след друго ... но според мен тя е погрешна защото са разредители и са им твърде близки плътностите.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
niko_ymn написа:Има една теория, че в резервоара видовете горива се подреждат според плътноста - на слоеве (като олио в чаша вода) и се изгарят едно след друго ... но според мен тя е погрешна защото са разредители и са им твърде близки плътностите.Аз като сипя от ОМВ Супер 100 двигателя става толкова тих, че никой не може да ме убеди да слагам 95 - както пише по упътване (това е оказания минимум, а не препоръка за най-често ползван октан). В супер 100 няма 100 октана - само малко повече добавки.Fiat Bravo 1.8 GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар