Здравейте, колеги!Трябва да се сменя радиаторчето,още като е купена от Италия,са му казали на човека,който ми я докара,че има проблем с него.И е така-потят се стъклата и са мазни,антифриза намалява.Гледах филтъра на климатика-сух е,няма влага и боклуци в леглото му,клапата работи,вентилаторчето си върти.Въпроса ми е-на същото място ли е и по същия начин ли се сменя радиаторчето на Мареа като на Браво,както прекрасно е описано е в една тема.Ако е така,да се захващам.И още нещо-имало някакво кранче,но не разбрах дали е за този модел.Как да го проверя дали не тече от него,без да тумбя радиаторчето.Всеки съвет ще ми бъде полезен и ви благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Радиаторчето на парното на Мареа като на Браво ли е?
Collapse
X
-
Има всички признаци да е на същото място. А най лесно е да провериш - развий жабката както е описано в темата и след това погледни в ляво, ако има капачето смело може да действаш.Аз го смених за около час, лошото е че бая омокря мокета с антифриз, може вместо кофа да ползваш отрязана бутилка от минерална вода ще бъде по - - сполучиливо.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
За да разбереш от къде тече трябва да свалиш радиатора и кранчето. Кранчето като е затворено и го надуеш не трябва да изпуска въздух от никъде! Радиатора се тества като се запуши изхода, потапя се във вода и надуваш от входа. Ако не излизат балончета значи е ОК.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Dulgiq написа:Ще проверя,разпечатил съм си твоите описания и ще го правя сам,ако е като при теб.Не си струва да дам 80-100 лв. на майстори за нещо,което мога и сам да опитам да поправя.А за кранчето не що знаеш ли,има ли?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Нямаше кранче и на Бравото.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
light написа:Колега радиаторчето за парното на Мареа, Бравова,Купе са еднакви и са без кранче.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар