ми тва е..., събирам съвети, впечатления и препоръки..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли някой във форума с газова уредба на 1.8 16V?
Collapse
X
-
О! И аз ровя от два дена по форумите по този въпрос, но нищо не мога да намеря. Тук таме се виждат някакви коментари, че за 1.8 (ГТ ли си? Страшно готино нали? И аз му се кефя от 3 месеца ) имало някакви гуми в колекторите, които заминавали при "некадърна" уредба. Иначе така хубаво си изглеждат тези чугунени колектори, че ти иде да им сложиш веднага обикновена газова... Но аз докато не видя коментар от патил няма да го направя!Иначе алтернативите са за газов инжекцион, но едва ли ще я задържа толкова време, че да я избия...Bravo 1.8 GT - ама много върви това чудо!
-
да на 1.6 нямало проблем щото нямало дебитомер...., а на наще можело да спука дебитомера заради тия гумени пръстени, а 1800 лв не ми се дават за газов инжекцион, аз се си мисля че ти емулатори за това се слагат да не трупа грешки, да не разваля работата на бензин и да няма детонации.....ex Fiat Bravo GT
Коментар
-
аз съм с Фиат 1,8 16V 2 вала
Колата върви много добре на газ и е доста икономична и харчи около 10 ЛЕВА на 100 км което е идеално при тази динамика и моето каране. На магистрала не слизам под 150 км да кажем.За съжаление ако сложиш газова забрави за бензин или поне при мен е така, така и не иска да върви също толкова добре както е на газ. Но така я купих колата на бензин и газ и въпреки че не обичам газ, я карам Не разбирам от газовата и затова ако искате може да се видим и да погледнете какво има при двигателя.Mit®
Коментар
-
Здравей! Благодаря за информацията! Точно за този двигател става въпрос!Ако си с газов инжекцион трябва да имаш доста допълнителни работи в/у двигателя:-Допълнителна рейка с 4 маркуча, влизащи в нея. Така изглеждат системите на BRC например:http://www.brc.hit.bg/sequent.htmИли по една допълнителна дюза във всеки колектор:http://www.brc.hit.bg/flygas.htmНе че разбирам и аз, но мисля че иначе простия вариант е с една тръба, забита във входящите колектори Така като чета, май си на втория вариант, защото при газов инжекцион не би трябвало да има разлика във вървенето на бензин и на газ... или поне не голяма.Наистина ще съм благодарен ако може да я погледна - къде се намираш ти?Bravo 1.8 GT - ама много върви това чудо!
Коментар
-
Днес сложих газова уредба Star gas, с бутилка 35л на мястото на резерената гума, без ламбда емулатор за 520лв. Да ви кажа само че това беше във Враца. Та газаджията вчера беше на някакъв курс за газови инжекциони. Днес ми каза че вече почва да поставя газови инжекциони за 1300лв. Ако представлява интерес за някой мога да му дам кординати.ПС Не забравяйте че става въпрос за Враца.FIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар